Bensinkort – Rabatt på bensin

bensinkort

Visste du at du kan spare penger på kredittkortet ditt? En populær måte å gjøre dette på er å bruke et kort med kreditt i stedet for det vanlige bankkortet når man fyller bensin. Småpenger, tenker du kanskje da, men man kan faktisk spare flere tusenlapper i året bare på å bytte kort når man tanker.

Et bensinkort er stort sett et vanlig kredittkort, men med en spesiell vri som gjør det mulig å tjene penger på å bruke det. De aller fleste kort er nemlig gratis å bruke – så lenge du betaler utnyttet kredittkort før den rentefrie perioden er over. Derfor kan det også være en veldig grei måte å få oversikt over hvor mye du faktisk bruker på bensin, dersom du samler all drivstofftankingen under ett og samme kort. Men la oss heller snakke om den hyggelige delen – selve bonusen!

De ulike bensinkortene benytter seg av konseptet cashback, men det gjelder kun når du fyller drivstoff. Den vanlige bonusen ligger på mellom 30 til 50 øre, og det vil variere fra hvilken kjede du fyller tanken hos. Av og til kommer det også kampanjer som gjør at du kan spare enda mer, så hvorfor ikke? Bonusen får du ikke direkte under kjøpet, men de blir samlet på en konto der du senere står fritt til å disponere pengene slik du vil. Utregninger viser at med dagens drivstoffpriser, så kan en vanlig familie med to biler spare flere tusenlapper i året.

Bensinkort knyttet til kjeder

Hvis du allikevel er fast kunde hos en eksplisitt kjede, kan det være greit å ha et kort som kun gir deg bonuser hos den aktuelle kjeden. Samtlige bensinstasjonkjeder har sine egne bensinkort, som for eksempel Shell MasterCard. De gir deg en hyggelig rabatt pålydende 40 øre per liter, enten du fyller bensin eller diesel. Samtidig får du også en ekstrabonus som gir deg 1 prosent av alle kjøp du foretar deg – over hele verden og uansett bransje – tilbake i bonus.

Også Esso har sitt eget bensinkort. Denne kjeden har vært noe gnien i forhold til Shell, men du får en akseptabel drivstoffbonus på 30 øre per liter du tanker hos dem. Hvis du allikevel skal tanke hos Esso anbefaler vi heller at du ser på et annet kredittkort, nemlig 365Privat sitt MasterCard. Dette kortet gir deg nemlig 3,65 prosent i bonus på alle tankinger du gjør, uansett kjede, men dersom du velger Esso får du en ekstrabonus på 30 øre. Med litt kjapp hoderegning finner vi ut at du da, med dagens drivstoffpriser, kan spare langt over 70 øre per liter ved å bruke dette bensinkortet!

Til sist må vi også nevne Statoil sitt bensinkort. «Vanlige» kunder får en rabatt på 30 øre per liter drivstoff, men dersom du holder deg lojal og tanker mer enn 2500 liter på et kalenderår (208 liter i måneden) hos kjeden, så øker de bonusen til 40 øre. Litt småkjipt, men er man Statoil-tilhenger, så er kanskje dette et greit kort for deg.