8 grunner til hvorfor skaffe et kredittkort

hvorfor skaffe et kredittkort

Mens enkelte fortsatt sverger til kontanter når de skal betale for ting i hverdagen, så har de fleste av oss gått over til å bruke bankkort. Men sistnevnte er nødvendigvis ikke den beste løsningen, og mange nordmenn kan spare svært mye penger på å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort. Hvorfor? Jo, her skal vi overbevise deg med åtte gode grunner til at du bør ha et kredittkort.

1. Kredittkort lar deg spare penger

Den fremste årsaken til at du bør ha et kredittkort i dag, er at du kan spare penger på det. Det koster nemlig ikke noe å eie eller å bruke et slikt kort, og mange moderne kredittkort har rabattprogrammer som gjør at du kan spare opp mot 2000 kroner/årlig. Dette kalles for cashback, og de beste kredittkortene på markedet lar deg spare penger på alt fra hverdagshandling til shopping på nettet. I tillegg kan du få mer spesifikke kredittkort som for eksempel lar deg spare penger på overnatting og reise.

2. Du får reiseforsikring inkludert

Hvis du reiser mye, så bør du uansett ha et kredittkort, men reiseforsikringen er kjærkommen for folk flest. Ikke alle kort har dette, men de fleste kredittkortene som er mest populære har reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Dette koster gjerne noen tusenlapper dersom du skal ha en avtale med banken din, og det er penger å spare her også. Som regel så dekker reiseforsikringen ikke bare deg selv, men også hele eller deler av reisefølget ditt. Les mer om reiseforsikring på kredittkort

3. Kredittkort er langt mer sikkert

Et kredittkort gir deg bedre beskyttelse mot svindel enn hva et vanlig bankkort gjør. Dette fordi at det ikke er dine egne penger du taper, men i teorien er det bankens. Dersom du blir utsatt for tyveri eller svindel behøver du følgelig ikke å dekke tapet selv, noe som er meget gunstig dersom man reiser mye. I tillegg er det sikrere å betale med kredittkort over nettet, ettersom du automatisk blir beskyttet av kredittkjøpsloven. Den sier blant annet at du har rett til erstatning dersom du ikke får den tjenesten eller varen du har bestilt.

4. Du får en sikker pengereserve

Med et kredittkort i lommeboka så vet du at du alltid har nok penger til å betale for deg. Kanskje er det snakk om at du bare har glemt å overføre penger til bankkortet ditt og står pengelens i kassen og skal betale, og da er det veldig greit å ha et reservekort. Kredittkort er også høyst velkommen hos de fleste når det er flere dager til lønningen kommer, og man har utgifter som må betales umiddelbart. Kort fortalt så er det en sikker reserve som de fleste trenger.

5. Du kan spare penger på drivstoff

Enkelte kredittkort blir omtalt som «bensinkort» fordi de har såpass gode bonuser når det kommer til drivstoff som diesel og bensin. Faktisk så kan man spare mellom 1000 til 2000 kroner per år ved å konsekvent bruke det riktige kredittkortet når man betaler for å fylle tanken, og dette er penger som kommer godt med for de fleste. Bonusen man kan få varierer fra 40 øre per liter til hele 90 øre per liter – og det blir en del penger dersom man har flere biler i familien som er i daglig drift. Les mer om bensinkort

6. Det koster ikke noe å ha et kredittkort

En av de fremste grunnene til at du bør ha et kredittkort, er at det ikke koster noe. Du betaler verken årsgebyr eller bruksgebyr, og følgelig kan man egentlig si at du ikke har noen grunn til å ikke skaffe deg et slikt kort. Om du ikke planlegger å bruke det aktivt, så anbefaler vi uansett at du har et kort liggende hvis det skulle skje noe uforutsett.

7. Kredittkort gir deg rentefri betalingsutsettelse

Mens de aller fleste er godt kjent med at renten på norske kredittkort ofte er skremmende høy, så er det ikke alltid slik at du behøver å betale renter av den grunn. For de fleste kredittkort lar deg utsette betalingen med nesten to måneder før rentene begynner å løpe, og da kan du i praksis kjøpe ting og utsette betalingen nokså lenge uten å betale en krone ekstra for det.

8. Det tar bare noen minutter å søke om det

Gjennom nettsidene til de ulike bankene i landet, så kan du søke om et kredittkort på noen få minutter. Bruker du BankID for å signere søknaden, så kan du være sikker på at du får kredittkortet i postkassa om noen få dager. Selve søknaden er som regel unnagjort på fem minutter, og det meste skjer automatisk. Så – hva venter du på?