6 apper for en bedre privatøkonomi

ipad-app

Har du økonomiske bekymringer? Kanskje du er redd for at månedslønnen ikke skal strekke til neste utbetalingsdag? De aller fleste har opplevd å bruke for mye penger når lønnen kommer inn på konto, for deretter å være blakk i slutten av måneden.

Det finnes heldigvis en rekke tiltak for å få mer oversikt over sin privatøkonomi, og et budsjett kan være en god løsning for de fleste. I tillegg til budsjettprogrammer på nett, er det også en rekke apper du kan laste ned til din mobiltelefon eller nettbrett. De aller fleste av dem er gratis å laste ned, mens enkelte koster et mindre beløp.

Bruker man en budsjett-app er det viktig å føre opp realistiske beløp samt være motivert for å holde seg til budsjettet. Mange bruker mye penger til unødvendig sløsing i hverdagen, og det er her budsjettet hjelper deg. Man får fullstendig oversikt over hva pengene går til, og hvilke utgiftsposter man kan spare inn på. De aller fleste kan spare store summer hver måned på dagligvarehandel, spesielt om man foretar ukeshandel. Å handle en dag i uken gjør at man unngår impulskjøp i butikken, og alle småbeløp utgjør tilsammen en betydelig sum i løpet av en måned.

Nedenfor kan du lese mer om 6 apper som hjelper deg i hverdagen til en bedre økonomi:

Spendbook

Spendbook er en budsjett-app for iPhone og iPad-brukere. Appen er enkel å bruke, og koster kun kr. 20,- for å laste ned. Her får man detaljert oversikt over forbruket sitt, noe som gjør privatøkonomien mer forutsigbar. Spendbook har flott design, og man har til enhver tid oversikt over disponibelt månedsbeløp. Det finnes en rekke underkategorier tilgjengelig i appen, slik at man får med alle daglige utgifter. I kategorien “Transport” kan man eksempelvis velge utgifter til buss, taxi, tog eller undergrunn. I tillegg kan man lage en ny egen kategori – dersom det er behov for dette. Spendbook er en engelskspråklig app som vil hjelpe deg å holde styr på inntekter og utgifter i en stresset hverdag. Les gjerne mer om appen her.

Mitt Telenor

Er du kunde hos Telenor? Appen Mitt Telenor er et godt hjelpemiddel for dem som ønsker full kontroll over forbruket sitt. Her får man oversikt over alle kostnadene fra Telenor siden forrige faktura – uansett om det er utgifter til sms’er, internettbruk eller telefonsamtaler. Dermed slipper man ubehagelige overraskelser når regningen kommer i posten. Les mer om appen her.

Er man kunde hos Netcom eller Tele2, vil disse teleoperatørene høyst sannsynlig utvikle tilsvarende apper i løpet av kort tid.

You Need A Budget

You Need A Budget er en engelsk app som gir deg grundig økonomisk oversikt. Appen er tilgjengelig på iPad, iPhone og Android, og kan lastes ned gratis i en testperiode på 1 måned. Deretter koster appen 5 USD pr. måned, noe som pr. dags dato tilsvarer kr. 42,-. Appen gir brukeren kontroll på alle sine inntekter og utgifter i hverdagen, og er et alternativ til den nevnte appen Spendbook. Man kan lese mer om You Need A Budget her.

Kiwi Huskeliste

Appen fra dagligvarebutikken Kiwi er et godt hjelpemiddel til å lage huskeliste når man skal gjøre storhandel. Appen er gratis å laste ned, og man får hjelp til å finne billigst mulig varealternativ i butikken. Dette er som oftest “First Price”-artikler, som ligger prismessig langt under de andre og mer kjente matvaremerkene. Man kan dermed spare store beløp i måneden på denne appen. I tillegg får man inspirasjon og gode oppskrifter på middagsforslag. Les mer om Kiwi Huskeliste her.

Prisjakt

Prisjakt er en app for iPhone, iPad og Android som man kan laste ned gratis. Ved hjelp av appen kan man sammenligne priser på varer i mange forskjellige kategorier, og dermed finne billigst mulige alternativ. Står man f.eks. hos Elkjøp og ser etter ny mobiltelefon, kan man klikke på appen Prisjakt på sin mobil, og få opp priser på samme vare i andre elektronikkforretninger. Da slipper man å betale for mye, og kan spare flere tusen kroner på kapitalvarer. Prisjakt-appen kan f.eks. lastes ned på iTunes, og du kan lese mer om den her.

Money Saving Tips

Money Saving Tips (MST) er en engelskspråklig app som man kan laste ned gratis til sin mobil. Appen gir brukeren over 260 gode sparetips for en bedre økonomi, og det er et stort antall kategorier å velge mellom. De beste tipsene kan man legge til i “Mine favoritter”, og man kan i tillegg dele tipsene med venner og familie via sms eller e-post. Enten man ønsker å få tips til å redusere gjeld eller forbedre økonomien, så vil man helt sikkert finne overraskende gode alternativ i Money Saving Tips. Les mer om appen her.