Begrens kostnadene

Unngå uttak fra minibank

Uttak fra minibank er noe av det kredittkortselskapene tjener mest på. Ofte gjelder heller ikke den rentefrie perioden om du tar ut penger fra en minibank. Du vil derfor som oftest betale renter i det du tar ut pengene (gjelder ikke alle kredittkort). I tillegg må du også betale et gebyr (opptil 2%) ved uttak fra en minibank. Tar du ut feks. 5000 kroner går da 100 kroner vekk i gebyr med en gang. Renter på uttaket kommer i tilegg.

Se også hva Finansportalen mener om fornuftig bruk av kredittkort

Straffegebyr

Se etter de mange straffegebyrene og hva de koster. I dag er det ikke bare renter som må betales, men også gebyrer for sene betalinger, overgått kredittgrense, gebyr for mistet kort og minibankuttak i utlandet.

Den rentefrie perioden

For og unngå og betale renter må du betale ned hele beløpet du skylder før betalingsfristen. Dersom du ikke gjør dette vil du bli belastet med renter fra første kjøp siden sist betaling. Du må også betale ned hele beløpet før du får en ny rentefri periode på nåværende og fremtidige betalinger.

Betal ned mer enn minimum hver måned

Når regningen kommer i posten på alle kjøp du har foretatt på kortet, vil du få muligheten til og betale ned hele beløpet, deler av det eller et minimumsbeløp. Vi anbefaler at du betaler ned hele beløpet slik at du slipper renter. Dersom du ikke klarer dette bør du betale ned så mye som mulig ettersom det fort kan bli mange kroner ut av de høye rentene. Har du problemer med og betale ned minimumsbeløpet bør du vurdere og ta opp et forbrukslån i banken med lavere rente.

Har du flere kredittkort – betal ned det med høyest rente

Dette sier seg nesten selv, men mange betaler alikevel ned likt på hvert kort. Har du 3 eller flere kort bør du vurdere og ta opp et forbrukslån hos banken for og betale ned kredittgjelden.

Bruk to kort

Disiplinerte forbrukere som alltid betaler regningene før tidsfristen kan dra nytte av to kredittkort. Vanligvis har kort med en lang rentefri periode høye renter. Kort med lave renter har en kort rentefrie periode. Dette kan utnyttes ved og ha ett kredittkort av hver type.

  • Da kan du kjøpe alle varer og tjenester med det kortet som har lang rentefri periode.
  • Dersom du ikke har penger til og betale ned hele beløpet kan du ta ut penger fra kortet med lav rente for og betale det andre ned.

Dette betyr at du drar nytte av den rentefrie perioden samtidig som du betaler ned kortet med en lavere rente. Det er uansett bedre og betale ned hele beløpet før tidsfristen og bli ferdig med det enn og la utestående beløp rulle over til neste måned.