Betalingskort

Foruten banker er det mange andre instutisjoner som tilbyr kredittkort : Oljeselskaper, flyselskap og handlesentere er bare noen av dem. Her er en oversikt over forskjellige typer kredittkort:

Standard kredittkort

Et standard kredittkort blir vanligvis tilbydt av en bank eller en finansiell instutisjon. Kortet gjør det mulig og kjøpe varer og tjenester på kreditt eller ta ut penger i minibanker. Hver måned får du en faktura i posten med en oversikt over hva du har kjøpt og hvor mye du har handlet for. Du får også et valg mellom og betale tilbake hele beløpet eller deler av det (vanligvis er minimum 2-3 % av den totale summen).

Eksempler på selskaper : Re:member Mastercard

Kort med bonusprogram

Kredittkort med bonusprogram tilbyr i tilegg til kreditt også poeng når man kjøper varer eller tjenester. Poengene kan som oftest brukes til og kjøpe selskapets eget produkt / tjeneste eller andre varer som elektronikk og reiser enten fra tilbyderens nettsted og/eller fra en katalog som sendes ut årlig.

Eksempler på selskaper : Bank Norwegian VISA

Rabattkort

Et rabattkort tilbyr i tillegg til kreditt også rabatt på varer eller tjenester. Cresco er et eksempel på et rabattkort hvor man får redusert pris når man kjøper bensin.

Eksempler på selskaper : Cresco Car

Debit kort

Et debit kort er ikke et kredittkort, men kan brukes på samme måte. De fleste banker i Norge gir deg dette som et standard kort når du åpner konto i banken. Feks. Skandiabanken.no tilbyr VISA kort til alle kunder. I stedet for og gi kreditt, trekkes summen direkte fra kontoen din når du betaler.

Eksempler på selskaper : Skandiabanken

Betalingskort

I motsetning til kredittkort må betalingskort betales ned fullt hver måned. Vanligvis har dem høyere kredittgrense og passer bra for personer som har disiplin til og betale regningen hver måned og som har råd til og gjøre dette. Dersom du ikke betaler i tide kan det svi med et betalingskort.

Eksempler på betalingskort: American Express