Bruk av kredittkort i ditt firma

kredittkort bedrift

Driver du egen bedrift, eller er du innkjøpsansvarlig et mindre foretak? I så fall kan det lønne seg å bruke et kredittkort for å foreta innkjøpene til bedriften, slik at man på en enkel måte kan samle alle utgiftene til ett og samme sted. Hvert eneste år prøver svært mange hundre nordmenn seg på gründerdrømmen, og følgelig vil det være nyttig å ha full kontroll over bedriftens økonomi. Dette vil spesielt være gunstig for den som velger et enkeltmannsforetak som bedriftsform.

Derfor bør du bruke et kredittkort

Den fremste grunnen til at gründere og bedriftseiere bør bruke et kredittkort for utlegg og innkjøp til bedriften, er at man får en enkel og komplett oversikt over økonomien. Hvis man har et kredittkort dedikert for bruk i bedriften (dette koster ikke noe), så er det enklere å holde oversikten. Samtidig så kan man utsette betalingen i inntil 50 dager uten å betale renter for det, og følgelig kan man samle alle bedriftens utgifter og deretter betale de en gang i måneden. Kan det bli enklere enn som så?

Det koster ikke noe å verken eie eller bruke et kredittkort, og man behøver heller ikke noe spesielt kredittkort tilpasset bedriften. Du søker simpelthen om et kredittkort som privatperson, noe som spesielt er gunstig dersom du driver enkeltmannsforetak. Les mer om dette i neste avsnitt.

Kredittkort i enkeltmannsforetak

Fordelen med å bruke et kredittkort i et enkeltmannsforetak bunner i ut i hvordan slike selskaper fungerer. Ettersom man ikke tar ut lønn i et ENK, men må skatte av alle penger som kommer inn i bedriften, så kan det være enklere å betale etterskuddsvis. Da handler du måned for måned med kredittkortet, og betaler enkelt den fakturaen som kommer en gang i måneden. Dette koster deg ikke noe ekstra, men krever en viss disiplin slik at du ikke handler for mer enn hva du faktisk har råd til.

Samtidig er det mulig å bruke et kredittkort for private innkjøp dersom du driver et enkeltmannsforetak. Da slipper du å måtte overføre penger mellom bedriftskontoen og din private kontoen hele tiden, men kan heller «ta ut» kun de pengene du har behov for.

Spare penger på innkjøpene

En annen grunn til å bruke et kredittkort i bedriften, er at mange norske kredittkort gir deg bonuser på de kjøpene du gjør. Ettersom man ofte har store utgifter og utlegg i en bedrift, så kan det være mye penger å hente her. Enkelte kredittkort gir deg nemlig cashback på 1% uansett hva du handler – og hvis man følgelig bruker 200 000 kroner i en bedrift i løpet av ett år – så har man allerede rukket å spare inn 2000 kroner. Denne bonusen er skattefri og man kan bruke den på akkurat hva man vil, slik at man faktisk kan handle seg til en ferie eller ny flatskjerm i stua.

Driver man eller er ansatt i en bedrift og reiser mye, så finnes det dedikerte kredittkort som gir deg rabatter og avslag på alt fra flyreiser til opphold og leiebil. Slike fordeler kan man dra nytte av i privaten, selv om innkjøpene er gjort med tanke på bedriften.