Kredittkort med cashback

kredittkort med cashback

Hva om vi fortalte deg at det var mulig å tjene penger på å bruke et kredittkort? Ja, det høres kanskje utrolig ut, men det er faktisk sant. Så lenge du følger spillereglene kan du spare flere tusenlapper i løpet av ett år, og det uten at det behøver å komplisere handlerutinene dine på noen måte.

Slik fungerer det

Cashback er et amerikansk konsept som har tatt av i hele verden. Hver gang du drar ditt VISA eller MasterCard-kort i en butikk eller under netthandel, så skal disse selskapene ha sin del av kaka. Vanligvis er dette beløpet mellom 1-2 prosent av kjøpesummen. Ved cashback så dekker kortutstederen din denne kostnaden, og i stedet for å gi pengene til gigantselskapene, så får du tilbakebetalt den aktuelle summen som en bonus!

Og det blir fortsatt bedre. Prosenten varierer fra kredittkort til kredittkort, så du kan faktisk få opp mot hele syv prosent av beløpet du handler for tilbake. Dette er en meget effektiv måte å småspare på, og du kan naturligvis disponere pengene slik du vil. I alle fall hvis kredittkortet har det vi kaller for «ekte cashback».

For det finnes nemlig flere varianter av konseptet. For eksempel har enkelte kort gjort det slik at bonuspengene du tjener kun kan brukes på reise, i form av flybilletter, eller til å handle noe i en utvalgt nettbutikk. Allikevel er det en fin måte å spare på, som altså ikke koster deg noe ekstra, for de fleste kredittkort er helt gratis å bruke så lenge du passer på å betale tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie perioden er over.

Hvem tilbyr cashback?

Etter hvert som cashback har blitt mer og mer kjent blant oss nordmenn, har stadig flere tilbydere kastet seg over bølgen. Fortsatt er det noen som skiller seg ut og satser ekstra hardt på dette, og det er to ulike matvaregiganter. Trumf gir deg for eksempel 3 prosent av handlesummen tilbake i bonus dersom du handler i Meny, Ultra, Kiwi, Shell med flere. Konkurrenten COOP har sitt eget MasterCard, og der får du tilsvarende bonus dersom du handler i en av kjedens butikker. Du kan lese mer om disse kortene nedenfor.

Det flotte med begge de nevnte kortene er at de gir deg 1 prosent bonus på alle andre kjøp også. Med andre ord kan du handle klær, mat hos konkurrentene, ting i utlandet – og så videre – og samtidig belønnes for det. Norwegian-kortet gir deg den samme prosentvise bonusen på alle mulige kjøp, men her kan du kun bruke bonuspengene på flybilletter hos det samme selskapet. Vi anbefaler også at du sjekker ut de mange bensinkortene på markedet, for her er det mulig å spare flere titalls kroner per tank, noe som kan utgjøre en betydelig sum i året for de med flere biler i familien.

Noen kredittkort med cashback:

Norwegian-kortet

Fra Bank Norwegian får man kredittkortet Norwegian-kortet, som også tilbyr deg cashback på alt du handler over hele verden. Den eneste forskjellen her fra overnevnte Trumf Visa, er at du ikke kan bruke pengene på hva du vil. Du kan altså handle hva du vil og opptjene bonuspoeng (1% per transaksjon), men beløpene blir omgjort til CashPoints hos flyselskapet Norwegian. Med andre ord kan du opptjene deg gratis flybilletter ved å handle med kredittkortet, slik at dette er et kort som egner seg veldig bra for deg som reiser med Norwegian. Alle andre bør nok ikke velge dette kredittkortet dersom de ønsker å utnytte cashbacken.

365Privat MasterCard

365Privat MasterCard er ett av de mest populære kredittkortene i Norge som har cashback. Det er først og fremst ikke populært på grunn av at det har så god cashback, men fordi at det har en meget god bensinbonus. For her får du nemlig 3,65 prosent av beløpet du handler for tilbakebetalt i bonus, og da er drivstoff ett av de tre valgene du kan velge (i tillegg til sko og klær). Derfor velger mange å skaffe seg et 365Privat bare for å betale når de fyller bensin, og det er slettes ikke noen dårlig idé. Du kan faktisk spare så mye som inntil 2000 kroner hvert eneste år!

Ikano Visa

Kredittkortet Ikano Visa, som tilbys av Ikano Bank, er et meget godt kredittkort med massevis av fordeler og cashback. Du får nemlig cashback i utvalgte bransjer, der man får 1% rabatt på bensinstasjoner og i mat- og dagligvarehandler. Det gjør at man kan spare ganske mye penger i løpet av ett år bare på vanlig hverdagshandel. I tillegg får du en ekstraprosent på 2% når du handler hos Shell, slik at den aktive bilist og handler kan spare ganske så mye penger gjennom cashback-systemet til Ikano Visa.

Shell MasterCard

Det femte og siste kredittkortet vi skal anbefale i denne artikkelen, er Shell MasterCard. Til tross for navnet så er dette et kredittkort som passer bra enten man ofte er innom Shell eller ikke – for kortet gir deg nemlig 1% cashback på alt du handler, uansett hvor det er i verden og hvilken bransje det er. I tillegg får du naturligvis ekstrarabatter når du fyller drivstoff hos Shell. Dette kredittkortet kan følgelig erstatte det vanlige bankkortet ditt slik at du sparer penger på all mulig handel, men det kan også brukes som bensinkort for å spare penger på bensin eller diesel. Eller hva med begge deler?

Trumf Visa

Et av de mest populære kredittkortene med cashback er Trumf Visa. Det er tilknyttet det omfattende Trumf-nettverket, som man også kan få tilgang til gjennom et vanlig bankkort og en brukerkonto hos Trumf, men med kredittkortet Trumf Visa er cashbacken langt bedre og større enn hva man får uten kredittkortet. Her får du nemlig hele 1% av beløpet tilbake uansett hva du handler – enten det er snakk om klær, mat, drivstoff eller noe helt annet. I tillegg får du en ekstrabonus på 2 prosent dersom du handler i en Trumf-butikk, noe som gjør at Trumf Visa absolutt er ett av de beste kredittkortene med cashback i Norge.