• Home
  • /Artikler
  • /Slik fungerer den rentefrie perioden på kredittkort

Slik fungerer den rentefrie perioden på kredittkort

rentefri periode

En av de fremste fordelene med et kredittkort fremfor et forbrukslån, er at man kan utsette betalingen i et visst antall dager uten å betale noe for det. Denne perioden kalles for en rentefri periode, og er i praksis en rentefri betalingsutsettelse. Som du kanskje har skjønt betyr det at du kan bruke kredittkortet helt gratis, og vente nesten to måneder med å betale den kreditten du har brukt før rentene begynner å løpe. Så enkelt er det faktisk!

Utnytt den rentefrie perioden for hva den er verdt

De fleste som har et kredittkort er kjent med denne ordningen, som er vanlig standard for alle norske kredittkort. Nøyaktig hvor lang rentefri betalingsutsettelse man har vil dog variere fra tilbyder til tilbyder. Enkelte banker lar deg utsette betalingen i inntil 45 dager før de krever at du betaler renter, mens andre igjen har økt dette med en ekstra uke helt til 52 dager. Dette finner du enkelt informasjon om hos hver bank, eller ved å se vår oversikt over de fem beste kredittkortene med rentefri periode under her.

Det eneste som er verdt å tenke på angående den rentefrie perioden, er at når den først er over, så kan det fort bli dyrt for deg. For renten på mange norske kredittkort er på over 25 prosent, og følgelig vil det være en ubehagelig overraskelse for mange dersom man ikke har rukket å betale tilbake den kreditten man har brukt. Derfor vil vi anbefale at man heller søker om et forbrukslån dersom man på forhånd vet at man ikke kommer til å klare å tilbakebetale kreditten.

Fem norske kredittkort med lang rentefri periode

Som vi nevnte tidligere så er den rentefrie betalingsutsettelsen varierende på tvers av de ulike kredittkortene, men selv på de «dårligste» kortene så har man nokså lang tid på seg. Det gjør at kredittkort egner seg meget bra for å handle på avbetaling, eller for å legge ut dersom man er en større gruppe som handler sammen. Under her får du våre anbefalinger til fem gode kredittkort med lang rentefri periode.

re:member

Det desidert beste kredittkortet på markedet for deg som vil utsette betalingen lengst mulig, er re:member sitt MasterCard. Her kan du utsette betalingen i inntil 52 dager uten å betale renter, neo som er den lengste rentefrie perioden blant norske kredittkort. Det er nok en av årsakene til at nettopp dette kredittkortet er såpass populært som det er her i landet.

yA Kredittkort

Den norske internettbanken yA Bank har gjort seg store på lån- og kredittjenester, og tilbyr blant annet det populære kredittkortet yA Kredittkort. Her er den rentefrie perioden på inntil 50 dager, og en effektiv rente på 22,90 prosent gjør at man fint kan utsette betalingen litt ekstra dersom ønskelig. Kredittkortet er dessuten hundre prosent gebyrfritt å bruke.

Santander Red

Et kredittkort for deg som er redd for at 50 dager med rentefri nedbetaling ikke er nok, er Santander Red. Dette har riktignok bare 50 dager med betalingsfri utsettelse, men med en effektiv rente på 17,12 prosent – som er en av markedets laveste når det gjelder kredittkort – så er det heller ingen krise dersom du må utsette betalingen med noen dager eller uker ekstra.

Credits Visa

Et noe mer ukjent kredittkort, men som allikevel scorer veldig høyt hva den rentefrie perioden angår, er Credits Visa. Dette kredittkortet lar deg utsette betalingen i 51 dager før rentene begynner å løpe. Når dette først skjer så er den effektive renten på 21,85 prosent, slik at det nødvendigvis ikke er noen krise å måtte betale renter av kreditten i 1-2 måneder eller tilsvarende.

Ikano Visa

Fra den svenske møbelgiganten IKEA har banken Ikano Bank vokst frem siden 90-tallet, og nå tilbyr de også kredittkortet Ikano Visa. Dette er et meget gunstig kredittkort med et omfattende rabattprogram, men som også har en lang rentefri betalingsutsettelse. Her kan man utsette betalingen med hele 50 dager før en effektiv rente på 20,10 prosent begynner å løpe.