Få skattefradrag på kredittkortet

Du kan spare ganske mye penger på å bruke et kredittkort når du handler, men dette er bonuser som kredittkortselskapene gir deg, og som er skattefrie. Disse bonusene har heller ikke staten noe med, men de gir deg uansett litt penger tilbake dersom du betaler renter på bruk av kredittkortet. Dette kan kanskje ikke kalles for noen bonus, men for deg som har betalt mye renter så vil skattefradrag på kredittkortet kunne utgjøre betydelige forskjeller.

Så mye kan du få i skattefradrag på kredittkort

På lik linje som at man får skattefradrag på 27 prosent (endret med en prosent fra 2014) på det man betaler i renter på boliglånet, så gjelder det samme for rentene på kredittkortet. Det er ikke sikkert at dette automatisk føres opp på selvangivelsen din, så det er viktig at man selv sjekker eller legger til hvor mye man har betalt i renter på kredittkortet.

Har man for eksempel betalt 5000 kroner i renter i løpet av ett år, så vil man kunne få et fradrag på drøye 1400 kroner bare ved å føre det opp på selvangivelsen. Derfor kan man samtidig si at den reelle utgiften til et kredittkort nødvendigvis ikke er så høy som det kan virke som.

Hvor skal man føre fradraget?

Når selvangivelsen kommer kan du selv sjekke om renteutgiftene du har hatt i forbindelse med kredittkortet har blitt ført opp. Har du kredittkort gjennom en av de største bankene i landet, så er sannsynligheten stor for at nettopp det har skjedd. Er det ikke ført opp, så kan du selv føre det opp på post 3.3.1. Husk at det ikke nytter å «jukse» med tallene her, ettersom bankene uansett sender ut årsoppgaver der alle beløpene er påført.

Fradrag på flere typer lån og gebyrer

Det er ikke bare på rentene fra kredittkortet at man kan få skattedrag – den samme ordningen gjelder for alle typer lån, enten det er snakk om boliglån eller forbrukslån. Men det mange ikke er klar over er at man også kan få fradrag for gebyrer man har betalt, noe som primært er aktuelt for forbrukslån. For her må man som kjent betale et nokså stort gebyr ved etablering av lånet, som gjerne kan være snakk om 2000 til 4000 kroner.

Etableringsgebyr er også vanlig når det er snakk om boliglån, og også dette kan man føre opp på selvangivelsen for å få det samme skattefradraget. I det store bildet kan det være snakk om ganske mye penger man sparer gjennom fradrag på renter og gebyrer.