Gratis bruk av kredittkort

gratis-bruk-kredittkort

Mange henger fortsatt igjen i fortiden og tror at kredittkort er dyre kort som nærmest garantert vil sikre en økonomiske problemer, men slike tilfeller skjer sjeldent på grunn av kredittkortet i seg selv. For når vi nå har gått inn i 2015, så er det såpass mange fordeler med kredittkort at det nærmest er dumt å ikke «bli med på toget». En av disse fordelene er at det er helt gratis å bruke kredittkort, forutsatt at man gjør det på riktig måte. For da kan man nemlig bruke kredittkortet uten å betale verken gebyrer eller renter. Faktisk så er det mange som utnytter de fordelsprogrammene som ligger i slike kort og sparer penger på bruken av det. Det er slettes ikke umulig, og krever bare at du har litt disiplin når det kommer til bruken av kortet.

Mange kredittkort er gebyrfrie

Det er mulig med gratis bruk av kredittkort ettersom en stor del av bankene i Norge har innført kredittkort som er hundre prosent gebyrfrie. Det vil si at du verken betaler noe for å eie kortet, for å bruke eller for å gjøre uttak i minibanker. På denne måten så er det helt gratis å bruke kortet, forutsatt at du betaler tilbake den kreditten du har brukt før rentene begynner å løpe. Men det skjer først etter et visst antall dager, og gjerne opp mot seks uker. Så lenge du passer på disse dagene, så vil ikke rentene begynne å løpe, og du vil ikke betale noe ekstra for den kreditten du har brukt.

Derfor koster det ikke noe å eie et kredittkort

Hvordan kan bankene tjene penger når det ikke koster noe for kundene å bruke et kredittkort? Det er et spørsmål mange stiller seg, og feilaktig tenker man at banken kun tjener penger på de kundene som ender opp med å betale renter på kreditten de bruker. Det er for så vidt riktig at banken tjener gode penger på renter og gebyrer, men den fremste inntektskilden når det gjelder kredittkort er faktisk knyttet til din egen bruk av det.

For hver gang du drar kortet i en norsk butikk eller nettbutikk, så påløper det et prosentvis gebyr av handlesummen. I Norge er det butikkene som dekker denne kostnaden, slik at de fleste ikke legger merke til den. Men for bankene betyr det penger i kassa, og derfor tilbyr de gjerne gratis kredittkort til sine kunder.

Enkelte kredittkort har gebyrer

Når det er sagt, så er det slettes ikke alle kredittkort som man kan bruke helt gratis. De aller fleste, og kanskje alle, kredittkortene i det norske markedet er gratis når det kommer til netthandel og betaling i butikk. Men enkelte kredittkort har gebyrer når man skal gjøre uttak i minibanker, enten det er hjemme i Norge eller i utlandet. Og da er det slettes ikke snakk om små gebyrer heller, men gjerne flere prosent av uttaksbeløpet.

I tillegg så må man betale for å eie enkelte kredittkort, men da får man gjerne fordeler i retur som forsvarer årsgebyret. Slike kredittkort er dessuten stort sett kun aktuelle for spesielt interesserte. Vær oppmerksom på at det også påløper et gebyr dersom man ønsker å få faktura tilsendt i posten, mens et kredittkort er helt gratis så lenge man betaler gjennom e-faktura.

Til sist – husk alltid å betale regningene dine innen den rentefrie nedbetalingsperioden er over. Hvis ikke begynner rentene kjapt å løpe, og da kan du være sikker på at du ikke har fått noen gratis bruk av kredittkortet.