Hvilken kredittkortbruker er du?

kredittkort-bruker

Det finnes nå såpass mange forskjellige kredittkort at det slettes ikke bare er å velge det første man møter på, dersom man virkelig vil dra nytte av dets fordeler og bonuser. Nå må man først identifisere seg selv som en kredittkort-bruker, og definere ens bruksområder. Først da kan man virkelig finne det kredittkortet som passer for deg. Nettopp dette skal vi nå hjelpe deg med, ved å se på typiske stereotyper med kredittkortbrukere.

Den som vil spare penger

Først ut er den sparsomme, som helst vil ha igjen kroner og ører på hver eneste handler. Disse personene bør velge et kredittkort som har cashback, og helst et kort som gir deg penger tilbake på absolutt alle handler. Det finnes mange slike kredittkort, der man kan spare mellom 1 til 4 prosent på hverdagslig handel. En slik bonus kan utgjøre kanskje mange kroner i løpet av et år, og derfor er det utvilsomt en god investering fremfor å bruke det vanlige bankkortet. Husk bare at du må betale regningene dine innen forfallsdatoen!

Den som handler ting på avbetaling

Hvis du bruker kredittkortet aktivt, men ikke alltid er like flink til å betale tilbake for deg, så er du avhengig av et kredittkort som har lav rente. De fleste kredittkort på det norske markedet har en rente på rundt 25 prosent, noe som er svært ugunstig dersom man skal betale tilbake kreditten over flere måneder. Her vil vi trekke frem kredittkortet Santander Red som et godt eksempel på et kredittkort med lav effektiv rente. Renten er nemlig på 17 prosent, noe som egentlig minner mest om et godt forbrukslån, og som gjør at dette kortet egner seg spesielt godt til den som handler mye på avbetaling.

Den som bruker mye penger

Det er sjeldent lurt å bruke mer enn man har råd til, men ofte vil et kredittkort være gunstig for større handler eller utlegg. Og da er man avhengig av høy kredittgrense. De kredittkortene som gir deg bonuser eller lav rente har ikke alltid dette, og følgelig må man prioritere. Skal du virkelig ha høy kredittgrense så anbefaler vi kredittkortet re:member MasterCard, der du kan søke om en kredittgrense på inntil 150 000 kroner. Det skulle holde for de aller fleste, og selv de som bruker mye penger vil kanskje ikke klare å sprenge denne kredittgrensen.

Den som fyller mye drivstoff

Kjører du mye bil, enten i privat eller i jobbsammenheng, så vil det lønne seg å skaffe seg et dedikert bensinkort som du konsekvent bruker til å fylle bensin eller diesel. For eksempel så er 365Privat MasterCard et godt alternativ her, der du sparer 3,65 prosent av pumpeprisen uansett hvilken kjede du fyller hos. I løpet av et år kan man spare ganske så mye penger med et slikt kort, og det finnes ganske mange å velge imellom. Dersom du uansett alltid bare fyller tanken hos en spesifikk kjede, så har de fleste norske bensinstasjonskjeder et eget kredittkort som er velegnet for deg.

Den som reiser mye

Den reiseglade vil ha mye glede med et kredittkort. For eksempel så har mange kredittkort reiseforsikring inkludert, og dette kan man spare et par tusenlapper på hvis man sier opp avtalen med banken. Reiseforsikringen i kredittkortet er gratis dersom minst halve reisen betales med det. Videre så er det også mange kredittkort som ikke har gebyrer på uttak i minibanker, slik at de er velegnet også når man ankommer destinasjonen. Samtidig har man bedre beskyttelse mot kredittkort, så på generelt grunnlag mener vi at alle ferierende nordmenn bør ta med seg et kredittkort på ferie.