Renter på kredittkort

renter på kredittkort

Nominell rente og effektiv rente

Kredittkort utstedere bruker enten nominell rente eller effektiv rente i sine betingelser og vilkår. Den nominelle renten er løpende og oppgis vanligvis som årlig. Den effektive renten er nominell rente pluss alle kostnader og gebyrer på lånet. Når du sammenligner kredittkort er det derfor den effektive renten du bør se på ettersom den forteller den faktiske kostnaden på lånet. Det er viktig at du vet hva den effektive pålyder før du inngår en avtale med et av selskapene.

Dersom du finner et kredittkort-selskap med en lav nominell rente så undersøk hva gebyrene er på før du godtar vilkårene. (som oftest er disse høye og grunnen til at utstederen oppgir nominell rente og ikke effektiv rente).

Hva er vanlig kredittkortrente?

Effektiv rente på kredittkort varierer stort. Av de selskapene vi har sammenlignet varierer renten fra ca. 16 % til i overkant av 29%. Vanligvis ligger renten på kredittkort alikevel mellom 20-22 %. Vær oppmerksom på kostnaden øker betraktelig ved høy rente. Om du har tenkt og betale ned hele kortet hver gang fakturaen kommer har renten veldig lite og si ettersom de fleste kort har 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.