Slik sparer du penger på drivstoff

drivstoffbonus-bensinkort

Nordmenn klager stadig over høye drivstoffpriser, og måtte i 2014 betale rekorddyre summer for å fylle bensintanken. Og så var det den store dieselbløffen da, der de som kjøpte bil med dieselmotor skulle spare både penger og miljøet, men der det noen år senere viste seg at det ble stikk motsatt med avgifter og trussel om kjøreforbud. Uansett hvilken bil du kjører, så er det dog noen tiltak du kan gjøre for å spare penger på drivstoff. Hvis man er konsekvent på dette, så kan man spare over 1000 kroner hvert eneste år!

Skaff deg en rabattavtale

Det aller beste grepet man kan gjøre for å spare penger på drivstoff, er å skaffe deg en rabattavtale. Det finnes flere måter å gjøre dette på, da ulike bedrifter i markedet stadig kjører kampanjer som gir deg rabatt på drivstoff hvis du kjøper en tjeneste hos de. Men den aller enkleste måten å skaffe seg avslag på bensin og diesel på, er å bruke et såkalt «bensinkort» som har en drivstoffbonus inkludert i kortet. Det koster ikke noe å skaffe seg et slikt kredittkort, og det koster heller ikke noe å bruke det. Hvis man har et slikt bensinkort liggende i bilen til enhver tid, så kan man spare massevis av kroner hver eneste gang man fyller tanken!

Og det er slettes ikke sikkert at man må knytte seg til en spesifikk kjede for å spare penger på drivstoff. For selv om de fleste bensinstasjonskjedene i landet har sine egne kredittkort med drivstoffbonuser, så finnes det kredittkort som gir deg bonuser uansett hvilken kjede du velger å fylle tanken hos. Det mest populære bensinkortet i Norge er 365 Privat – et kredittkort som gir deg 3,65 prosent bonus når du fyller drivstoff, uavhengig av stasjon. Med en bensinpris på 15 kroner/literen, så sparer man hele 55 øre per liter!

Det nevnte kredittkortet gir deg samtidig en bonus på 30 øre/literen hvis du fyller hos Esso, slik at du totalt kan spare 85 øre per liter drivstoff du fyller. Kjører man gjennomsnittlige 12 000 kilometer på ett år, og har et gjennomsnittlig drivstofforbruk på 1 liter per mil, så har man spart 1020 kroner på å betale for drivstoffet med det nevnte kredittkortet.

Kjør økonomisk

Det er mye man kan gjøre selv for å redusere utgiftene til drivstoff, og spare penger. For eksempel så må man for all del unngå tomgangskjøring. I løpet av et år kan man spare en god del bare på dette. Det å holde et lavt turtall under kjøring er også viktig, og sparer ikke bare lommeboka di, men også miljøet. Småting som å trille i nedoverbakke og kun stoppe når det er nødvendig bidrar også til en økonomisk kjøring.

At selve bilen er i den standen den skal være, vil også være viktig for å spare penger på drivstoff. Dekktrykket bør være optimalt, samtidig som alle utvendige gjenstander på bilen (takbokser, takstativ) vil sørge for mer luftmotstand, og følgelig høyere drivstofforbruk. Det samme gjelder for last på innsiden av bilen, der unødvendig tyngde bør fjernes før kjøring.

Fyll på søndager og mandager

Hvis man virkelig vil spare penger på drivstoff, så gjelder det å endre rutinene for når man fyller tanken. Undersøkelser viser at det er på søndager og mandager (før klokken 12) at bensinprisene er på de laveste. Her kan det være snakk om å spare omkring 1 krone/literen i forhold til andre dager i uken, og hvis man fyller tanken ukentlig på en av disse dagene, så kan man spare omkring 60 kroner/tanken. Det kan faktisk bli en del penger i løpet av et år!