Finn beste kredittkort

Formålet med et kredittkort er først og fremst å ha et trygt betalingsmiddel. I tillegg får du lånemuligheten. Det beste kortet er det som gjør kreditten billigst mulig, eller helst gratis, samtidig som du får unike fordeler.

Les om hvordan du finner det beste kredittkortet for deg.

Her bør vurderingen starte

Det er to hovedpunkter du bør ha i bakhodet når du skal velge kredittkort.

 • Kortet må være økonomisk gunstig.
 • Kortet må gi fordeler som passer ditt eget forbruksmønster.

Den økonomiske biten betyr at du må ha muligheten til å unngå høye kostnader. Det gjør du slik:

 • Unngå kort som krever årsavgift.
 • Velg et alternativ med lave renter.
 • Velg kort med få eller ingen gebyrer for normal bruk.

Blant de over 300 variantene av kredittkort på det norske markedet, er det et ganske høyt antall som passer i forhold til alle tre punkter. Du finner også en stor oversikt over beste kredittkort i ulike kategorier på startsiden.

Det neste du bør se på er hvilke fordeler kortet gir.

Velg kort i forhold til hva du kjøper

De beste kredittkortene har alle en eller annen form for fordelsprogram. Fordelene retter seg ofte mot spesifikke kortbrukere. For eksempel har Bank Norwegian og SAS kredittkort som egner seg godt for de som reiser ofte, mens Shell og Esso utsteder kort som først og fremst henvender seg til de som kjører mye bil.

Det er også en rekke gode kort som har fordeler som henvender seg til de aller fleste typer folk. I fordelsprogrammene der kan du finne rabatter på alle slags produkter, cashback, gratis forsikringer, og mye mer.

Det rette kortet for deg som vil spare penger på bruken, er kortet som har fordeler som passer til ditt forbruksmønster.

Kredittgrensen på kortet er også viktig for mange. Blant de som reiser mye kan det være greit å ha en kredittgrense på minst 50.000 kroner, slik at man får dekket mesteparten av turens kostnader uten problemer.

Gode allround kredittkort

Kredittkort med Cashback betyr at du får litt penger tilbake.

Nedenfor finner du tre eksempler på kredittkort som gir et bredt spekter av fordeler. Samtlige fordelsprogram inneholder både faste rabatter og cashback (penger tilbake). Rabattene er egentlig viktigst, fordi cashback er begrenset til relativt lave summer per måned og år. Kombinasjonen av begge gir imidlertid en god spareeffekt.

Komplett Bank MasterCard

Kredittkort fra Komplett Bank.

Kredittkort for netthandel fra Komplett Bank.

Komplett Bank MasterCard er et bra allroundkort, med cashback på alt du kjøper. Mest rabatt får du når du handler på Komplett.no og Blush.no. Her får du også med gratis reiseforsikring, så lenge 50% av reisen betales med kortet. De nominelle rentene er ganske lave, kortet har høy kredittgrense, og du får rentefri kreditt i inntil 50 dager.

Re:member MasterCard

Kredittkort med solid fordelsprogram.

Kort med høy kredittgrense fra EnterCard.

Re:member MasterCard gir solide rabatter gjennom fordelsprogrammet Re:member Rewards. Der finner du inntil 25% avslag i over 200 kjente nettbutikker, med produkter og tjenester i alle kategorier. Mange av rabattene er reiserelaterte. Du får også reiseforsikring i kortet, høy kredittgrense, samt 45 dager rentefritak.

Ikano VISA

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.

Kort for netthandel fra Ikano Bank.

Ikano VISA har et fordelsprogram som endres for hver måned. For eksempel fokuseres rabattene på typiske gaveprodukter i månedene før jul, og reiseprodukter i sommermånedene. Cashback-grensen er blant de høyeste vi har sett (inntil 5 000 kroner per år). De økonomiske betingelsene er også konkurransedyktige, med relativt lave renter, og inntil 50 dager rentefri kreditt.

De beste reisekortene

Noen kort er skreddesydde for de som reiser ofte.

Et godt reisekort bør gi deg gratis reise- og avbestillingsforsikring, og kanskje forsikring for egenandel når du leier bil. Kortet bør også gi gebyrfrie uttak i utlandet. Fordelene utover dette er varierte, noe du kan se i de tre følgende eksemplene.

Gebyrfri VISA

Kredittkort uten gebyrer.

Gebyrfritt reisekort fra Santander.

Gebyrfri VISA fra Santander passer egentlig i flere kategorier, også som reisekort. I tillegg til faste rabatter og cashback, inkludert på reiseprodukter, får du her både reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil.

Santander har et bra opplegg for nødkort og nødpenger dersom det skulle bli nødvendig på reisen. Rentene på kjøp er lave, men noe høyere for uttak. Som navnet indikerer slipper du uttaksgebyr, du får god kredittramme, og inntil 50 dagers rentefritak.

Bank Norwegian MasterCard

Kredittkort fra Norwegian med flybonus.

Reisekort fra Bank Norwegian.

Norwegian-kortet er i manges øyne landets beste reisekort, primært fordi du tjener opp bonus som kan gi gratis flybilletter.

Alle kjøp gir deg 1% såkalt Cashpoint (1 Cashpoint tilsvarer 1 krone), så lenge det ikke gjelder billetter fra flyselskapets konkurrenter. Du får inntil 10% bonus når du kjøper flybilletter fra Norwegian. I tillegg får du reiseforsikring, avbestillingsforsikring, og forsikring mot tapt avgang. Kortet har ingen gebyr for uttak i utlandet, 45 dagers rentefri periode, og ganske lave nominelle renter.

SAS AmEx Classic

American Express med flybonus fra SAS.

Faktureringskort fra SAS og American Express.

SAS AmEx Classic er det eneste av SAS sine kort som ikke har årsavgift. De unike fordelene er primært at du får ekstra EuroBonus når du kjøper billetter hos SAS, samt rabattert tilgang til lounger på skandinaviske flyplasser.

Alle kort fra SAS og AmEx er såkalte faktureringskort. Det vil si at du ikke kan utsette betaling av kreditten du bruker. Alt må gjøres opp hver måned innen forfall, og da slipper du renter. Merk deg at gebyret for uttak og valutapåslaget er dyrere enn hos de fleste andre kredittselskap.

Kort for deg som har bil

Kjører du mye bil kan du spare en god del på drivstoffutgiftene ved å velge et bra drivstoff kort. Her finnes det mange d, men de fleste er knyttet opp mot spesifikke bensinkjeder.

365 MasterCard

Cashback og rimeligere bensin fra 365-Privat.

Drivstoffkort fra Danske Bank.

365 MasterCard er kanskje det mest anvendelige av drivstoffkortene. Her får du fast rabatt når du betaler for drivstoff på alle Esso-stasjoner i landet, i tillegg til Cashback. Cashback-delen gjelder uansett hvor du fyller tanken, og også på alle andre kjøp. Kortet har en del andre fordeler gjennom Danske Banks bonusprogram. Merk deg at gebyrene for uttak er noe høye.

Kredittkort fra bensinkjeder

Nesten alle bensinkjeder utsteder egne kredittkort i samarbeid med forskjellige banker og kredittselskap. Å velge et av disse kan være en god løsning, så fremt du likevel alltid tanker hos den spesifikke kjeden. Her er fire kort tilknyttet de største bensinselskapene.

 • Shell MasterCard
 • YX VISA
 • Esso MasterCard
 • Circle K MasterCard

Kredittkort for storhandlerne

Velg et kort med lave renter dersom du skal betale tilbake over tid.


Lav rente med Santander Red.

Markedets laveste renter fra Santander.

Santander RED er kortet for deg som er redd for å få for høye renteutgifter. Her ligger de nominelle rentene på 14,89%, noe som er blant det laveste du kan finne i norske kredittkort. Rentefritaket gjelder for inntil 50 dager.

Kortet er selvsagt tilknyttet Santanders meget gode fordelsprogram. Der får du faste rabatter gjennom DealPass, og Cashback gjennom Kickback. Santander RED inkluderer dessverre ikke reiseforsikring.

Få lave kostnader

Det hjelper naturligvis lite med rabatter som cashback dersom du pådrar deg høye renteutgifter. Skal du unngå kostnadene bør du huske det følgende:

 • Unngå uttak av kontanter – rentene løper fra uttaksdato.
 • Betal hele kreditten for kjøp av varer innen forfall – du slipper alle renter.
 • Unngå betalingsutsettelse – du må betale gebyr for utsettelser, i tillegg til rentene.

Pass deg for å eie flere kredittkort

På sett og vis kan det lønne seg å ha flere kredittkort, for så å utnytte de ulike fordelene hvert kort gir. Utfordringen er for noen at fristelsen til å pådra seg gjeld kan bli stor.

I tillegg vil den totale kredittrammen du har i kortene regnes som gjeld når du søker om for eksempel boliglån. Dermed reduseres lånesummen du kan få tildelt. Du kan unngå dette ved å enten eie færre kort, eller ved å redusere kredittrammen i kortene.

Meny