Slik finner du kredittkortet som passer deg best

Med mange hundre kredittkort å velge mellom, skjønner vi at det kan være vanskelig å finne det perfekte kortet. For det kan være store forskjeller mellom tilbudene.

Vi vil hjelpe deg med å velge. Vi skal gi deg gode tips som vil bringe deg nærmere kortet som passer deg aller best. Og for å komme dit, må vi starte med å finne ut hva slags forbruker du er.

Kredittkort etter forbruk

Det første du kan gjøre, er å se på hva du bruker penger på. Prøv å finne ut hva som stikker av gårde med mest penger, utover opplagte ting som huslån for eksempel.

Så kan du også spørre deg selv om hva du liker å bruke penger på. Klarer du å sette ord på dette, har du kommet langt på vei.

Ingen fare. Dette er ingen vanskelig øvelse. Her er noen spørsmål som kan hjelpe deg i gang:

Klarer du å notere ned noen stikkord om forbruket ditt, blir det enklere å avgjøre hvilke kredittkort du bør søke om å få.

Når du vil spare penger

Jo, kredittkort kan faktisk hjelpe deg med å spare penger.

Kjenner du på en god følelse når du har klart å spare penger? Det finnes en rekke kredittkort som hjelper deg med å kjenne på denne følelsen oftere.

Mange kort inkluderer mange og gode rabatter. Og noen kort er veldig gode på dette.

Å spare penger med kredittkort høres kanskje fjernt ut for enkelte. Sannheten er at du kan spare mange tusen kroner hvert år, med det riktige kortet i lommeboken.

Slik hjelper kortene deg med å spare:

Cashback – Dette er en praksis hvor du får penger tilbake når du handler med kortet. Hvor mye? Det normale er et sted mellom 1 til 5 prosent.

Noen kort gir deg Cashback på absolutt all handel. Andre kort nøyer seg med å gi deg fordelen når du handler varer i utvalgte varekategorier.

Rabatter – Mange kortselskaper har sørget for at kundene deres får mange og store rabatter med kredittkort. Det er ikke uvanlig å se prisavslag opp mot 10 %.

Den største forskjellen mellom rabatter og Cashback, er at rabattene ikke er like utbredt. Du får ikke prisavslag like mange steder. Men dette veies opp av at rabattene kan være mye større.

Kredittkortet Ikano Visa er et av Norges beste kort for alle som liker å spare penger. For dette kortet har både Cashback og større rabatter:

  • Du får 1 % av kjøpesummen i retur på alt av drivstoff, mat og dagligvarer.
  • Du får også tilgang til en fordelsportal, hvor du kan få rabatter på mellom 20 og 30 prosent hos mange hundre forhandlere.

Hvis du har et høyt forbruk

Visste du at enkelte har byttet ut det vanlige bankkortet med kredittkort? Og at de betaler absolutt alt med kredittkort – Alt fra mat til boliglån? En av grunnene er besparelsene de får med på kjøpet i form av Cashback og rabatter.

Så, når kredittkortregningen dukker opp, betaler de alt de har utestående med lønningene sine.

For at dette skal fungere, må man ha kredittkort med en høy kredittgrense.

Dette gjelder også hvis du har kommet frem til at du har et høyt forbruk.

Kanskje har du mange utlegg i jobben din, som du får etterbetalt? Kanskje har du en stor og aktiv familie som krever mye i form av utstyr og klær?

re:members MasterCard har den høyeste kredittgrensen i Norge. Er du kvalifisert, kan du få inntil 150.000 kroner som maks kredittgrense.

Når du er glad i å reise

Det finnes kredittkort som er bedre for alle reiseglade enn andre kort.

Hvis du er glad i å reise, er det rimelig å anta at du bruker en del penger på turer i løpet av et år. Det finnes kredittkort som passer spesielt godt for alle reiseglade. Mange såkalte reisekort gir deg nemlig rabatt på hotell, flyreiser og leiebil.

Flere av de norske kortene inkluderer også gratis avbestillings- og reiseforsikring. Så lenge du betaler over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet, begynner forsikringen å virke automatisk.

Forsikringsvilkårene varierer en del mellom kortene. Derfor bør du sette deg godt inn i hva kortforsikringene tilbyr og dekker før du bestemmer deg for hvilket kort som skal få plass i lommeboken.

Du må heller ikke glemme rabatter. Flere kort har også gode rabatter på hotellsenger og flybilletter.

Bank Norwegians kort er spennende. Det har både gratis reise- og avbestillingsforsikring.

I tillegg får du Cashback, eller CashPoints som banken selv sier, på all handel. Du kan få inntil 10 % i retur av kjøpesummen. Og poengene du tjener, kan du bruke til å skaffe deg billigere flybilletter fra Norwegian.

Gebyrfri Visa fra Santander, er et annet kort som kombinerer gratisforsikringer med gode prisavslag. Ikke minst får du penger tilbake på ting som er viktige for alle reiseglade, slik som leiebil, hotell og flybilletter.

Storforbruker av drivstoff

Har du kommet til at du bruker mye penger på fossilt drivstoff? Kanskje er du mye på veien i forbindelse med jobb?

Det finnes kredittkort som er spesiallaget for deg.

Noen kaller dem bensinkort. Andre sier drivstoffkort. Uansett hva du velger å kalle dem, er dette kort som primært gir deg en pen rabatt på pumpeprisen. Men ikke særlig mye mer.

365Direkte er et slik kort. Skaffer du deg dette, er det ikke umulig å få inntil 90 øre i rabatt på literen. Forutsetningen er at du fyller opp tanken hos Esso.

Jo, du får rabatt hos andre bensinstasjonskjeder også. Men ikke like store som hos Esso.

Hvis du ofte handler på avbetaling

Handler du ofte på avbetaling? Sjekk hva slags kredittkortrenter du kan få.

Ender du ofte opp med å kjøpe ting på avbetaling, for eksempel? Vi skal ikke heve pekefingeren og si at det bør du ikke gjøre. I stedet nøyer vi oss med å nevne at forbruksgjeld er dyr gjeld.

Vet du med deg selv at du kommer til å ha kredittkortgjeld, bør du se nøye på rentene. For kredittkortrentene varierer voldsomt.

Alle som kan komme til å ha slik gjeld, bør velge et kredittkort med så lav rente som mulig. For å unngå at rentekostnadene blir høyere enn nødvendig.

Kredittkortet Santander Red har blant landets laveste kortrenter – Helt ned mot 17 %. Dette er faktisk på linje med et brukbart forbrukslån. Og da skal du vite at kredittkortrenter normalt er mye høyere enn renter på forbrukslån.

Hjelp med valget

Valget er ditt. Og fordi tilbudet er så stort, skal det godt gjøres å ikke finne et kort som passer forbruksmønsteret ditt.

For å gi deg en velment dytt i riktig retning, har vi laget en omfattende sammenligning av kortene du kan velge mellom. Du finner den her.

Og kanskje konkluderer du med at du bør har to kort. Et for drivstoffrabatter. Og ett for Cashback og andre rabatter.

Vel, det er ingen ting som hindrer deg. Det er fullt mulig å ha mer enn ett kredittkort.

Meny