Betal med kredittkortet i Google Pay eller Apple Pay

Du kan betale med kredittkortet rett fra mobilen eller smartklokken din. Slik gjør du det.

Google Pay

Denne løsningen er laget for deg med en Android-enhet. Du kan enkelt betale med Google Pay i både fysiske butikker og butikker på nett – og du kan selvfølgelig legge inn kredittkort som betalingskort.

For å komme i gang med Google Pay, må du, i tillegg til å ha en Android-enhet, også ha en konto hos en av bankene som tilbyr tjenesten.

Det er to måter du kan gjøre det på: via mobilbanken eller via Google Wallet, som du laster ned til din enhet. Hos Nordea kan du lese mer om de to ulike fremgangsmåtene.

Når du har registrert kortet, skal appen være klar til bruk.

Video som viser hvordan du legger til et kort i Google Pay

Apple Pay

Apple Pay er løsningen for deg med en Apple-enhet. Betalingen i Apple Pay kan du utføre med både Apple Watch, Mac, iPad og IPhone. Les mer om hvordan du setter opp Apple Pay her.

  1. Du legger til kreditt- eller debetkortet i appen «Lommebok», som allerede er installert og innebygd i alle Apple-enheter.
  2. Logg på Apple-ID, og legg til nytt kort.

Gå inn på Apple.com om du vil lese mer om hvordan du legger til kort i Apple Pay.

I meldinger kan du også bruke Apple Cash, som er en egen app, til å sende eller motta penger til venner. Apple Cash kan også brukes til kjøp i enkelte butikker. Denne appen er ikke tilgjengelig utenfor USA. Betalingsmåten er ikke tilgjengelig overalt i verden.

Video som viser hvordan du bruker Apple Pay

Fordeler med bruk av kredittkort

#1. Lettvint og praktisk

Både Google Pay og Apple Pay er svært enkelt å bruke, og du slipper å ha med lommeboken eller kortholderen din når du er på farten.

#2. Fordeler og bonus

Det er mange grunner til at du skal velge å bruke kredittkort fremfor debetkort. Blant annet har du reiseforsikring og varekjøpforsikring inkludert i de fleste kredittkort. Sistnevnte sikrer at du får pengene tilbake om du ikke mottar en vare du har betalt for.

Om du velger kredittkort, vil du kunne benytte deg av alle fordeler og forsikringer som er knyttet til kortet. Du samler også bonuspoeng om du bruker kredittkortet ditt som betalingskort i Google Pay eller Apple Pay.

Du får fortsatt bonus, fordeler og forsikringer som medfølger ditt kredittkort, om du velger å bruke Google Pay eller Apple Pay.

#3. Sikkerhet

Når du bruker Google Pay eller Apple Pay, kan du alltid være helt sikker på at alle dine opplysninger er trygge. Du slipper å trykke inn kode, fordi du verifiserer deg med fingeren eller ansiktsgjenkjennelse. Ingen personlige opplysninger vil vises på skjermen. For hver betaling blir det laget et nummer som sendes til terminalen.

Derfor vil ikke terminalen motta kredittkortnummeret, slik mange frykter. Ved skimming, som det heter, kan utenforstående stjele informasjonen din gjennom bankterminalen. Dette behøver du ikke være redd for med Google Pay eller Apple Pay.

#4. Brukes overalt

Begge appene blir akseptert i de fleste butikker – og alle hvor kontantløs betaling godtas. De kan også brukes i drosjer, på busser og tog.

Meny