Fem kredittkort med lav rente

Er du opptatt av rentene på kredittkort? Kanskje planlegger du å bruke kortet til å handle på avbetaling? Da spiller det en rolle hvor lave rentene er på det utestående beløpet.

Vi må skynde oss å legge til at vi anbefaler alle å betale alt man skylder kredittkortselskapet på første forfall for å unngå rentene.

Men til alle som vet de kommer til å ha kredittkortgjeld for en periode: Her er 5 gode kredittkort som også har en lav rente.

Santander Red

Santander Red er Norges billigste kredittkort om man ser på de effektive rentene. Det finnes ikke et eneste kort som er like billig. Faktisk slår det neste kort på listen med over ett prosentpoeng.

I vår test klarte vi å få en rente helt ned på 18,15 %.  Dette er på høyde med rentene du kan få på et brukbart forbrukslån. Dermed er kortet også et konkurransedyktig alternativ for alle som planlegger større innkjøp.

Legg til at du kan få inntil 25 % i rabatt hos mange hundre forhandlere i inn- og utland, og du har et særdeles godt kredittkort når du skal ut og shoppe.

Gebyrfri Visa

Santander gjør det bra på denne oversikten. Vi har allerede kåret Santander Red til Norges billigste kredittkort. Men banken stopper ikke der.

Gebyrfri Visa, som er et annet kort fra Santander, har også en brukbart lav rente med sine 23,53 %.

I tillegg slipper du unna gebyrer når du tar ut penger med kortet i minibank. Det er svært få andre kort som kan vise til det samme gebyrfritaket.

Og vi må heller ikke glemme at du kan få mange av de samme rabattene med dette kortet som med Santander Red.

Norwegian-kortetReisekort fra Norwegian.

Kredittkortet fra Bank Norwegian hører også hjemme på denne listen, med en rente ned mot 24,2 %. Det har i tillegg en rentefri periode på inntil 45 dager. Dermed har du i beste fall halvannen måned på deg til å gjøre opp det utestående beløpet før du ser noe til rentene.

En annen fordel med dette kortet er bonuspoengene du får på alt du handler. Du kan få inntil 10 % i såkalte CashPoints på alle beløp du belaster kortet ditt med.

Poengene kan veksles inn i flybilletter fra Norwegian. Og når 1 CashPoint tilsvarer 1 krone, skal du ikke behøve å handle veldig mye for å finansiere den neste flyreisen din.

Komplett Bank MasterCard

Siste kort ut på denne oversikten er Komplett Banks MasterCard. Kortet blir slått med brukbar margin av de andre. Her var 24,73 % den laveste renten vi klarte å få. Men da er det fortsatt et godt stykke igjen til «verstingen», Eurocard Platinum med en rente på hele 52,24 prosent.

Komplett-kortet kan skilte med mer enn en av Norges laveste kredittkortrenter.

Med dette kortet i lommen får du inntil 4 % i bonuspoeng på alt du handler. Poengene kan du bruke til å skaffe deg rabatter når du handler i Kompletts nettbutikk. Også her tilsvarer 1 bonuspoeng 1 krone.

Sbankens kredittkort

Det neste kortet ut på vår oversikt over kort med lave renter, kommer fra Sbanken. Med dette kortet klarte vi å få en rente ned mot 19,2 %.

En annen fordel med dette kortet, er at det fungerer sammen med Apple Pay. Dette er en hendig løsning, ikke minst på reiser i utlandet.

Bare vær klar over at du ikke får like mange fordeler med dette kortet, som med de andre kortene på denne oversikten. Antallet forhandlere som gir deg rabatter når du bruker Sbankens kort, er vesentlig lavere sammenlignet med de andre.

Bruk god tid

Det smarteste er så klart å unngå kredittkortrentene. Og selv om du bruker kortene som et middel for å utsette betalingen, vil de rentefrie dagene gi de fleste nok av tid til å gjøre opp for seg før rentene slår inn.

Men handler du stort og mye, slik at rentene ikke er til å unngå, er det klokt å velge et kort som har en så lav rente som mulig.

Oversikten over er en god start. I tillegg ser du lett hvilke renter andre kredittkort har på vår store sammenligning over de beste kredittkort i Norge.

Meny