5 av verdens mest eksklusive kredittkort

Gull, sølv og diamanter; eksklusive kredittkort er forbundet med rikdom og status, og de mest eksklusive er kun for inviterte. Her får du en presentasjon av fem av verdens mest eksklusive kredittkort.

Hva er eksklusive kredittkort?

Ved å ha et eksklusivt kredittkort som krever invitasjon, viser man at man har høy økonomisk status. Det er kun de rikeste kundene i banken som får tilbud om et slikt kort. Hvor mye penger man må ha, varierer fra bank til bank. Noen krever også at kunden er en som bruker mye penger.

Fordelene ved å eie et slikt kredittkort er gjerne tilpasset mennesker som har mye penger; her kan du få bonus på privatfly, VIP-arrangementer kun for eliten, loungetilgang på flyplasser verden over, og andre VIP-opplevelser.

Amex Centurion kredittkort fra American Express

Amex Centurion

Dette eksklusive kredittkortet er også omtalt som «The Black Card». Kredittkortet er reservert for de rikeste klientene. Å eie et Amex Centurion kredittkort viser at man har høy status. Det er kun et titalls mennesker over hele verden som får tilbud om dette kredittkortet.

Det er ikke allment kjent hvilke standarder som må etterleves for å motta en invitasjon til å eie dette kortet, men det sies at det kun er folk som eier et Platinum-kort fra American Express som får Amex Centurion. Man må også ha brukt dette kortet til å betale med for over en og en halv million kroner.

Kunder får tilgang til VIP-lounger, eksklusive hotellrom, rabatt på flyreiser osv. Man får også bonuspoeng på alle kjøp. Selve kortet er laget av titan, det er inngravert med laser og dekket med rustfritt stål.

Årsavgiften er på svimlende kr. 35 000,- og man må betale en etableringsavgift. Her er det ubegrenset kreditt.

Med Amex Centurion kredittkort fra American Express har du ubegrenset kreditt. Kortet koster hele 35 000 kroner i årsavgift.

Coutts Silk Charge Card

Coutts Silk Charge Card

Storbrittanias elite higer nok etter dette kortet. Banken Coutts har omtrent 100 kunder som går rundt med et Silk Charge kredittkort i lommeboken. Det er et statussymbol reservert for de som har mye penger plassert i banken. Det er imidlertid ikke alle som får være kunde hos Coutts.

Det ryktes at noen av de kongelige i Storbritannia eier dette kredittkortet. Med Silk kredittkort vil kundene få tilgang til elitens arrangementer, bonus på eksklusive butikker og utallige goder på reiser rundt i verden.

Tips: Se vår oversikt over de beste kredittkort i Norge.

Dubai First Royale Mastercard

Dubai First Royale Mastercard

Kortets navn vitner om at dette kortet ikke er for alle og enhver. Kortets utseende likeså; her er både en diamant på 235-karat og et gullbelagt ytre. De fleste som eier Dubai First Royale Mastercard er innbyggere i Dubai, men kortet er tilgjengelig over hele verden.

For å få Dubai First Royale Mastercard må man ha bankkonto i Dubai, og man må ha mye penger. Dette kortet har ikke kredittgrense eller årsgebyr.

Det er noe hemmelighold knyttet til besittelse av dette kortet, og det er bare de som har kortet, som vet akkurat hvilke goder som følger med; men det gir nok tilgang til VIP-arrangement og rabatter på varer og tjenester som hører til et luksusliv.

Man får også en personlig manager som tar seg av det kortinnehaveren ønsker, som å fikse billetter til kulturelle innslag.

JP Morgan Chase Reserve kredittkort

JP Morgan Chase Reserve

JP Morgan Chase Reserve kredittkort er eksklusivt, både i utseende og i materiale. Kortet er laget av metall og kledd i sølv, noe som gjør at det veier mye i forhold til vanlige kredittkort.

Banken JP Morgan, som holder til i New York, bærer navn etter sin grunnlegger, John Pierpont Morgan. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet var han en av verdens rikeste mennesker.

JP Morgan er den nest største banken i USA, og her har mange, velstående mennesker plassert formuen sin. Her er det snakk om de virkelig store summene, og det sies at du må ha minst ti millioner dollar for å få bankens kredittkort.

Årsavgiften er på omtrent 6000 kroner i året, og her er ingen grense for hvor mye kreditt du kan benytte deg av. Fordelene er mange, særlig om man reiser mye. Her får man rabatter både på leiebil, hoteller, restauranter og tilgang til eksklusive VIP-lounger på flyplasser rundt om i verden.

For å få invitasjon til å eie et JP Morgan Chase Reserve kredittkort, må du ha minst ti millioner dollar i banken. Kortet er kledd i sølv, og veier mye i forhold til et vanlig kredittkort.

Citi Chairman American Express kredittkort

Citi Chairman American Express

Citigroup Chairman American Express kredittkort er forbeholdt kunder med betydelige investeringer i banken. Det er ikke mulig å søke om dette kortet. Du må bli invitert.

Årsavgiften ligger rundt 5000 norske kroner, og det sies at kredittrammen er på tre millioner kroner. Med dette kortet får du blant annet eksklusiv tilgang til private lounger på flyplasser, oppgraderinger på reiser og bonus og rabatter på de beste restaurantene og hotellene.

Tips: Se vår oversikt over kredittkort som er gode for reiser: kredittkortinfo.no/kredittkort-reise/

Oppsummering

  1. Verdens mest eksklusive kredittkort har mange fordeler, både når det gjelder tilgang til VIP-arrangement, lounger på flyplasser verden over og rabatter og bonuser.
  2. Å eie et eksklusivt kredittkort vitner om høy økonomisk status. Mange av bankene som utsteder slike kort, krever at kunden har en høy sum med penger plassert i deres bank.
  3. Flere av de fem mest eksklusive kredittkortene i verden er forgylt med sølv, diamanter og gull. De fleste har ikke kredittgrense.
Meny