Rabatt og bonus på kredittkort

En rekke kredittkort tilbyr bonusprogram på sine kredittkort. Dette vil si at du enten får rabatt eller poeng når du kjøper spesielle varer eller tjenester med kortet eller via kredittkort selskapets nettside. I Norge er det rabatt på bensin og rabatt på reiser som er mest populært, men du finner også rabatt i andre kategorier.

Spar penger

Med et bonusprogram på kredittkortet kan du faktisk spare penger. Dersom bilen din for eksempel har et høyt drivstoff-forbruk kan et bensinkort spare deg for en del hundrelapper i året. Dette er selvsagt forutsatt at du betaler alle regninger før den rentefrie perioden er over.

Tenk gjennom bonusprogrammet du vil ha

Tenk godt gjennom om du trenger bonusprogram på ditt kredittkort. Vanligvis har kort med bonusprogram høyere renter og gebyrer. Velger du feks. Statoil sitt Mastercard som gir rabatt på bensin – vær sikker rabatten du får er mer enn de årlige gebyrene du regner med og måtte betale.

Bankkortet har definitivt revolusjonert måten vi handler og betaler på, men det begynner å bli en del år siden det skjedde noe nytt med det godt brukte kortet. Når det gjelder kredittkort så har ikke bankene ligget på latsiden, for her finnes det massevis av fordeler og rabatter man kan dra nytte av når man handler. Faktisk så kan du spare ganske så mye på å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort – og vi skal nå se på fire kredittkort som tilbyr rabatter når du handler i både fysiske- og nettbutikker.

Oversikter over ulike kredittkort med rabatter og bonus

Bensinkort
Cashback
Rabatt i nettbutikker
Reiser

Re:member

Det aller beste kredittkortet for deg som vil ha rabatter og avslag når du handler i butikker på nettet, er Re:member. Det er et populært kredittkort i Norge som svært mange har, takket være de gunstige betingelsene og nettopp det faktumet at Re:member rewards (fordelsprogrammet du får tilgang til) er såpass bra som det er. Det gir deg nemlig rabatter og avslag i over 200 norske nettbutikker, der man kan spare penger på alt fra Sko (Zalando) til sminke og velvære (BliVakker.no/Blush.no) eller elektronikkprodukter (CDON.com). Listen er alt for lang til å nevnes her – men som du skjønner så får du tilgang til gode rabattavtaler gjennom kredittkortet, der man kan spare hele 25 prosent hos enkelte butikker.

Trumf VISA

Hvis du ikke handler så mye i nettbutikker, men heller foretrekker å gjøre innkjøpene i fysiske butikker, så vil du ha mer nytte av et kredittkort som Trumf VISA. Dette kredittkortet gir deg nemlig 1% av handlesummen i bonus – uansett hva du kjøpte, hvor og når du kjøpte det. Bruker man dette kredittkortet aktivt i hverdagen, så er det mulig å spare ganske mye penger. Som du kanskje skjønner så er det dog viktig at man betaler tilbake utnyttet kreditt innenfor den rentefrie nedbetalingsperioden slik at bonusen ikke spises opp av kostnader til renter og gebyrer.

Norwegian-kortet

For deg som reiser mye med flyselskapet Norwegian, så finnes det kun ett godt kredittkort. Norwegian-kortet gir deg nemlig mellom 5 til 10 prosent rabatt på flyreiser du kjøper hos selskapet – og det bare ved at du betaler reisen med det aktuelle kortet. I tillegg har kredittkortet en bonus på 1% av alle kjøp du utfører, på samme måte som ved overnevnte Trumf Visa. Den eneste forskjellen er at der du ved Trumf Visa kan bruke bonuspengene på akkurat hva du vil, så er du med Norwegian-kortet bundet til å bruke de på flyreiser med det aktuelle flyselskapet.

Ikano Visa

Et optimalt kort for deg som handler litt på nettet og litt i butikker, er Ikano Visa. Dette kortet gir deg nemlig det beste fra to verdener, i den grad at du får bonuser både på kjøp i nettbutikker og i fysiske butikker. For sistnevnte så får du 1% rabatt på bensinstasjoner og ved handel i vanlige dagligvareforretninger, noe som alene kan gi deg en solid bonusopptjening i løpet av ett år. Når det gjelder nettbutikker så har Ikano Bank et eget medlemsprogram der det jevnlig kommer nye tilbud og gode rabatter i norske nettbutikker.