Kredittkort med reiseforsikring

reiseforsikring på kredittkort

De fleste nordmenn er glade i å reise, og mange har flere utenlands turer i løpet av ett år. De fleste er også klar over viktigheten av å ha reiseforsikring – for hva gjør man ellers dersom man skulle bli akutt syk i utlandet, eller blir frastjålet noe som er kostbart? Men reiseforsikring gjennom banken kan være kostbart, og man må gjerne ut med mellom 1000 eller 2000 kroner årlig. Dette er en kostnad som du enkelt kan unngå ved å bruke et kredittkort når du betaler for reisen.

De fleste kredittkort på det norske markedet har reiseforsikring inkludert når du betaler minst halvparten av kostnadene til reisen (transport/overnatting) med det aktuelle kredittkortet. En slik forsikring koster deg ingenting, og de fleste vil være godt nok dekket av reiseforsikringen gjennom kredittkortet. Dessuten er det ikke bare du selv som blir dekket – de fleste forsikringer gjelder for hele reisefølget ditt, inntil et visst antall personer. Les videre for å se hvilke norske kredittkort som tilbyr reiseforsikring.

Bank Norwegian

Bank Norwegian sitt kredittkort, populært kalt for Norwegian-kortet, er et av de mest populære kredittkortene med reiseforsikring. Dette fordi at kortet har andre fordeler som også egner seg for reise, som at du får CashPoints hos flyselskapet med samme navn når du bruker kortet til å handle. I tillegg til reiseforsikringen, så får man også gratis avbestillingsforsikring når man betaler reisen med Norwegian-kortet. En slik forsikring koster gjerne 200 til 300 kroner per reise dersom man skal bestille den utenom.

Reiseforsikringen fra Bank Norwegian dekker innehaveren av kortet samt ektefelle/samboer, og barn under 21 år som er med på reisen. Forsikringen gjelder fra det tidspunktet du forlater døren hjemme, og dekker alt fra tapte gjenstander til skade på bagasje eller skader på de involverte personene. Les vilkårene for reiseforsikringen her.

Gebyrfri VISA

Gjennom den norske storbanken Santander kan man søke om kredittkortet Gebyrfri VISA, som også er et meget populært kredittkort for reiseglade nordmenn. Dette kortet er nemlig hundre prosent gebyrfritt, slik at man kan gjøre uttak i utenlandske minibanker uten å betale for deg. Samtidig har det naturligvis reiseforsikring inkludert, i tillegg til en ekstra avbestillingsforsikring.

Reiseforsikringen dekker både den som betaler med kortet, og også inntil tre andre i reisefølget, uavhengig av om det er familiemedlemmer eller ei. Den dekker alt fra ulykker til tapt bagasje, og blir automatisk aktivert når du betaler minst 50% av reisen med ditt Gebyrfri VISA. Ulykke vilkår gjelder avhengig av hvilket kort du har – les mer om det her.

Re:member

Kredittkortet Re:member er kanskje det aller mest populære i Norge, og hvis du sjekker lommeboka til hver tiende nordmann, så skal du ikke se bort ifra at du finner et slikt kredittkort. Det har et omfattende rabattprogram for nettbutikker, men egner seg også for annen bruk da det har høy kredittgrense og en god reiseforsikring inkludert.

For at reiseforsikringen (og avbestillingsforsikringen) skal gjelde, må du betale minst halvparten av reisekostnadene. Forsikringen fra re:member gjelder kortinnehaver, ektefelle/samboer og barn under 21 år – eller inntil tre medreisende. Nøyaktig hva forsikringen dekker kan du lese mer om på vilkårene. I tillegg kan du bestille inntil syv ekstraforsikringer gjennom selskapet dersom ønskelig.

yA Bank

Internettbanken yA Bank har blitt meget populær takket være sitt gunstige forbrukslån, men har også mange kunder innenfor sitt kredittkort som heter yA Kredittkort. Det har betingelser som matcher alle de store tilbyderne i markedet, og har samtidig ingen gebyrer. Reiseforsikring er naturligvis inkludert for den som betaler minst halve reisen med kortet.

I tillegg til reiseforsikring, så har også yA kredittkort gjeldsulykkesforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Reiseforsikringen dekker både helse, verdigjenstander og tap av bagasje. Forsikringen gjelder fra man forlater hjemmet, og gjelder for reiser inntil 90 dagers varighet. Les fullstendige vilkår her.

Manchester United VISA

Er Manchester United ditt favorittlag? I så fall kan du glede deg over å ha det engelske storlaget på kredittkortet ditt, og samtidig dra nytte av en fordelaktig reiseforsikring. Enten du skal besøke Old Trafford eller et helt annet sted i verden, så gjelder reiseforsikringen både for deg og inntil 3 medreisende. Det eneste kravet er at halvparten av transportkostnadene betales med kortet, så vil både du og reisefølget ditt dekkes både innenfor helse, verdigjenstander og bagasje. Les mer om Manchester United VISA