Beste bensinkort i 2021

Amount: 123
Term: 123

Fordeler:

 • Reiseforsikring
 • Flyreiser
 • Bensin
 • Elektronikk
 • Klær og sko
 • Dagligvarer
 • Møbler
Se flere resultater

Her finner du de 6 beste bensinkort som gir deg billigere drivstoff på norske bensinstasjoner. Hvert kort gir deg rabatt på både bensin og diesel. Les mer om vilkårene for hvert bensinkort og hvilke kjeder de er gyldige hos.

Hva er et bensinkort?

Bensinkort er kredittkort som belønner deg økonomisk ved kjøp av bensin og diesel. Bensinkort eller drivstoffkort er veldig populære i Norge ettersom det er mulig å spare opptil 3.000 kroner per år. Pengene du sparer med drivstoffkort vil utbetales på forskjellige måter.

Noen kort gir deg for eksempel inntil 4% cashback på drivstoffet du kjøper, mens andre har faste rabatter hos utvalgte kjeder. En tredje belønningsform er det som kalles bonuspoeng, hvor du kan velge å bruke poengene dine på et senere tidspunkt.

Bensinkort kan klassifiseres som vanlige kredittkort, med den forskjellen at de er skreddersydd for kjøp av diesel og bensin. Det er heller ikke uvanlig at noen av kortene inkluderer flere fordeler, slik som reiseforsikring og kjederabatter.

Andre fordeler inkluderer rabatter på leiebil og matkjøp. Her ser du en liste over hvilke måter du kan spare penger med et bensinkort.

kort med rabatt på bensin
Med et bensinkort kan du spare inntil 3000 kroner per år. Dette er et tilbud mange benytter seg av og mange har også flere kort for å utnytte rabatten maksimalt.

Slik belønnes du

 • Cashback (også kjent som kickback). Her får du tilbakeført en prosentandel av det du betaler for bensin og diesel tilbake til kortet ditt ved slutten av måneden.
 • Rabatt per liter er faste avslag du får ved å fylle drivstoff hos utvalgte bensinkjeder. Rabatten trekkes fra før du begynner å pumpe.
 • Bonus på drivstoff er poeng som kan veksles inn i andre varer og tjenester. Trumf er et godt eksempel ettersom det lar deg veksle inn poeng i alt fra flyreiser til kjøp av mat.

Selv om fordelsprogrammene gjerne gir rabatter som monner er det viktig å ikke la rentekostnader spise om det du sparte. Betal utestående saldo i tide då får du rentefri kreditt.

Dette må du vite om de ulike bensinkortene

#1 Noen bensinkort fungerer kun hos én kjede

Majoriteten av dagens bensinkort tilbyr kun rabatter hos enkelte bensinkjeder. Enda rabattene kan være gode så er det ikke slik at du nødvendigvis sparer penger. Hvis bensinen du kjøper er dyrere enn hos konkurrentene før rabatten slår inn vil du ikke spare penger.

Vær også bevisst på hvilken dekning bensinkjeden har i ditt nærområde. Store avslag på pumpeprisen er vel og bra, men har liten effekt dersom du må kjøre langt hver gang du skal fylle på tanken.

I en bensinkort test utført av Dinside.no havnet 365 Direkte på topp, sammen med Flexi Visa. Til forskjell fra de fleste andre kort kan disse kredittkortene gi avslag hos enhver bensinstasjon.

Eksempler på som tilbyr rabatt kun hos enkelte bensinkjeder:

 • Esso MasterCard – fast rabatt kun på norske Esso-stasjoner.
 • Shell MasterCard – fast rabatt kun på norske Shell-stasjoner.
 • Circle K MasterCard – fast rabatt kun på norske Circle K-stasjoner.

#2 Drivstoffkort har en årlig maksgrense

Tilnærmet alle norske bensinkort har en maksgrense for hvor mye du kan spare per år. Noen bensinkort har også månedlige grenser, som ofte utgjør 1/12 av den årlige grensen.

Det betyr at du må handle for jevne beløp hver måned for å dra full nytte av bonusen.

Et eksempel: Bensinkortet ditt belønner deg med 3% cashback på bensin og har en årlig grense på 3.000 kroner. Fyller du for 1.000 kroner vil du allerede ha brukt opp 30 kroner av “kvoten” din. I dette eksempelet vil du kunne fylle opp tanken på bilen din for inntil 100.000 kroner i året før drivstoffrabatten utløper.

Du kan få enda større rabatter

I Norge har bensinkjedene for vane å justere pumpeprisen i henhold til hvilke ukedager du fyller tanken. Undersøkelser gjort av Forbrukerrådet viser at pumpeprisen er billigst på mandag morgen og torsdag morgen, ofte med høye marginer.

For at du skal dra full nytte av bensinkortet ditt bør du kombinere alle rabattene med å handle på riktig ukedag. Det kan spare deg for minst 2.000 kroner ekstra hvert år.

Hva med rentekostnadene på drivstoffkort?

Hovedregelen du må følge for å få en rabatt tilknyttet betalingskortet, er at du må foreta betalingen med bensinkortet. Dette kan virke litt kontraintuitivt, fordi det koster å kjøpe noe på kreditt.

Å få rabatt hjelper naturligvis ikke dersom du samtidig må betale renter.

Rentekostnadene unngår du ved å alltid betale tilbake hele det brukte kredittbeløpet, innen forfall på neste regning. Kjøper du for eksempel drivstoff for 2 000 kroner i januar, får du rentefri kreditt på dette så lenge regningen du mottar i februar betales i sin helhet.

Alle norske kredittkort har denne rentefrie perioden, og den er som regel på inntil 45 eller 52 dager totalt.

drivstoffkort
Du kan unngå alle rentekostnader forbundet med drivstoffkortet ved å betale regningen innen den rentefrie perioden

Forskjellen mellom et kredittkort og bensinkort

Drivstoffkortene er på mange måter identiske med vanlige kredittkort. Hovedforskjellen er at bensinkortene har egne spesialrabatter for påfyll av bensin eller diesel hos landets bensinkjeder.

Et kredittkort med høy cashback vil fortsatt kunne gi deg avslag på diesel, bensin og fyringsolje. Forskjellen er at du ikke får noen rabatt per liter slik du ville med et vanlig bensinkort.

Det er også grunnen til at det krever ekstra arbeid å finne beste kredittkort i Norge for dine behov. Mye avhenger av hvilket forbruksmønster du har og hvordan drivstoffkortet ditt belønner deg for kjøp av ulike produkter og tjenester.

Utenom den reduserte literprisen vil bensinkortene ofte ha spesialtilbud rettet mot varer man handler på bensinstasjoner, slik som vask av bilen. Det er heller ikke uvanlig å se at det tilbys reiseforsikring eller spesielle avslag på leie av bil på ferie i utlandet.

Når du skal velge et bensinkort anbefaler vi deg å ta alle disse faktorene i betraktning. Ikke minst vil det også være smart å sjekke hvilke bensinkort som har lavest rente.

På forsiden kan du velge å se for eksempel kun de kredittkortene som gir drivstoffrabatt, eller sortere listen over kort etter andre kriterier.

Kan man eie flere drivstoffkort?

For å nå grensen for hvor mye Cashback du kan få, må du bruke kortet til å betale for varer eller tjenester for cirka 5000 til 6000 per måned. Dette beløpet når du ganske raskt, spesielt dersom du konsekvent jakter på rabatter og fordeler.

Derfor er det ikke uvanlig at folk som er prisbevisste eier flere kredittkort.

For eksempel kan man ha et eget kredittkort som gir høye rabatter på drivstoff, og et annet som gir gode prisavslag på nettbutikker. Kanskje har man i tillegg et reisekort, der reiseforsikring og gebyrfrie uttak i utlandet er inkludert.

Pass på låneevnen din om du eier flere bensinkort

Å eie flere drivstoffkort eller kredittkort er imidlertid noe du bør være varsom med. Dersom kredittrammen i et bensinkort er på mer enn 25 000 kroner, eller du eier flere, vil selve kredittrammen regnes som gjeld i det såkalte gjeldsregisteret.

Dette kan få innvirkning på låneevnen din, for eksempel dersom du søker om boliglån.

Å ha flere kreditter og lån kan også ha en viss negativ innvirkning på kredittscoren din. En god score er viktig når du skal søke om lån og kreditt, samt for å få mer gunstige rentebetingelser på lån. En løsning på problemet er å redusere kredittrammene i kortene, eller redusere antallet kort du eier.

Meny