Beste Bensinkort

Her finner du 6 bensinkort som gir deg billigere drivstoff på norske bensinstasjoner. Hvert kort gir deg rabatt på både bensin og diesel. Les mer om vilkårene for hvert bensinkort og hvilke kjeder de er gyldige hos.

Amount:123
Term:123

Fordeler:

  • Har Reiseforsikring
  • Flyreiser
  • Bensin
  • Elektronikk
  • Klær og sko
  • Dagligvarer
  • Møbler
Se flere resultater

Hva er et bensinkort?

Bensinkort er kredittkort som belønner deg økonomisk ved kjøp av bensin og diesel. Kortene er veldig populære i Norge ettersom det er mulig å spare opptil 3.000 kroner per år. Pengene du sparer med bensinkort vil utbetales på forskjellige måter. Noen kort gir deg for eksempel inntil 4% cashback på drivstoffet du kjøper, mens andre har faste rabatter hos utvalgte kjeder. En tredje belønningsform er det som kalles bonuspoeng, hvor du kan velge å bruke poengene dine på et senere tidspunkt.

Bensinkort kan klassifiseres som vanlige kredittkort, med den forskjellen at de er skreddersydd for kjøp av diesel og bensin. Det er heller ikke uvanlig at noen av kortene inkluderer flere fordeler, slik som reiseforsikring og kjederabatter. Et eksempel på dette er Shell Mastercard, som gir deg 0,4 kr avslag per liter pluss 1% Trumf rabatt når du fyller tanken. Andre fordeler inkluderer rabatter på leiebil og matkjøp. Her ser du en liste over hvilke måter du kan spare penger med et bensinkort.

Slik belønnes du

  • Cashback (også kjent som kickback). Her får du tilbakeført en prosentandel av det du betaler for bensin og diesel tilbake til kortet ditt ved slutten av måneden.
  • Rabatt per liter er faste avslag du får ved å fylle drivstoff hos utvalgte bensinkjeder. Rabatten trekkes fra før du begynner å pumpe.
  • Bonus på drivstoff er poeng som kan veksles inn i andre varer og tjenester. Trumf er et godt eksempel ettersom det lar deg veksle inn poeng i alt fra flyreiser til kjøp av mat.

Hva du bør vite om bensinkortene

Noen kort fungerer kun hos én kjede

Majoriteten av dagens bensinkort tilbyr kun rabatter hos enkelte bensinkjeder. Enda rabattene kan være gode så er det ikke slik at du nødvendigvis sparer penger. Hvis bensinen du kjøper er dyrere enn hos konkurrentene før rabatten slår inn vil du ikke spare penger. Vær også bevisst på hvilken dekning bensinkjeden har i ditt nærområde. Store avslag på pumpeprisen er vel og bra, men har liten effekt dersom du må kjøre langt hver gang du skal fylle på tanken.

I en bensinkort test utført av Dinside.no havnet 365 Direkte på topp, sammen med Flexi Visa. Til forskjell fra de fleste andre kort kan disse kredittkortene gi avslag hos enhver bensinstasjon.

Drivstoffkort har en årlig maksgrense

drivstoffTilnærmet alle norske bensinkort har en maksgrense for hvor mye du kan spare per år. Noen kort har også månedlige grenser, som ofte utgjør 1/12 av den årlige grensen. Det betyr at du må handle for jevne beløp hver måned for å dra full nytte av bonusen.

Et eksempel: Bensinkortet ditt belønner deg med 3% cashback på bensin og har en årlig grense på 3.000 kroner. Fyller du for 1.000 kroner vil du allerede ha brukt opp 30 kroner av “kvoten” din. I dette eksempelet vil du kunne fylle opp tanken på bilen din for inntil 100.000 kroner i året før drivstoffrabatten utløper.

Du kan få enda større rabatter

I Norge har bensinkjedene for vane å justere pumpeprisen i henhold til hvilke ukedager du fyller tanken. Undersøkelser gjort av Forbrukerrådet viser at pumpeprisen er billigst på mandag morgen og torsdag morgen, ofte med høye marginer. For at du skal dra full nytte av bensinkortet ditt bør du kombinere alle rabattene med å handle på riktig ukedag. Det kan spare deg for minst 2.000 kroner ekstra hvert år.

Forskjellen mellom et kredittkort og drivstoffkort

Drivstoffkortene er på mange måter identiske med vanlige kredittkort. Hovedforskjellen er at kortene har egne spesialrabatter for påfyll av bensin eller diesel hos landets bensinkjeder. Et kredittkort med høy cashback vil fortsatt kunne gi deg avslag på diesel, bensin og fyringsolje. Forskjellen er at du ikke får noen rabatt per liter slik du ville med et vanlig bensinkort. Det er også grunnen til at det krever ekstra arbeid å finne beste kredittkort i Norge for dine behov. Mye avhenger av hvilket forbruksmønster du har og hvordan kortet ditt belønner deg for kjøp av ulike produkter og tjenester.

Utenom den reduserte literprisen vil bensinkortene ofte ha spesialtilbud rettet mot varer man handler på bensinstasjoner, slik som vask av bilen. Det er heller ikke uvanlig å se at det tilbys reiseforsikring eller spesielle avslag på leie av bil på ferie i utlandet. Når du skal velge et bensinkort anbefaler vi deg å ta alle disse faktorene i betraktning. Ikke minst vil det også være smart å sjekke hvilke bensinkort som har lavest rente.

Meny