Beste Bensinkort

Amount:123
Term:123

Fordeler:

  • Har Reiseforsikring
  • Flyreiser
  • Bensin
  • Elektronikk
  • Klær og sko
  • Dagligvarer
  • Møbler
Se flere resultater

Spar penger hver gang du fyller drivstoff

Økonomiske fordeler

Bensinkort er kredittkort som belønner deg økonomisk, enten via cashback, liter-rabatter eller bonuspoeng.

Kortenes popularitet skyldes i hovedsak den usedvanlig høye cashbackfordelen som følger med (opptil 4% per påfyll).

Avslagene er ofte knyttet til spesifikke kjeder, enda noen bensinkort gir deg fast rabatt uansett hvor du fyller.

Bensinkort leveres også med andre fordeler, slik som reiseforsikring, kjederabatter og avslag på leiebil.

Slik belønnes du

Cashback gjør at en fast prosentandel av det du betaler for bensin og diesel føres tilbake til kortet ditt mot slutten av måneden.

Rabatt per liter er faste avslag du får ved å fylle drivstoff hos utvalgte bensinkjeder. Rabatten trekkes fra før du begynner å pumpe.

Bonus på drivstoff er poeng som kan veksles inn i andre varer og tjenester. Trump er et godt eksempel ettersom det lar deg veksle inn poeng i alt fra flyreiser til kjøp av mat.

Hva du bør vite om bensinkortene

1. Noen kort fungerer kun hos én kjede

Majoriteten av dagens bensinkort tilbyr kun rabatter hos enkelt bensinkjeder. Enda rabattene kan være gode så er det ikke slik at du nødvendigvis sparer penger. Hvis bensinen du kjøper er dyrere enn konkurrentene før rabatten slår inn vil du ikke spare penger. Vær også bevisst på hvilken dekning hver bensinkjede har i ditt nærområde. Store avslag på pumpeprisen er vel og bra, men har liten effekt dersom du må kjøre langt hver gang du fyller på tanken.

I en bensinkort-test utført av Dinside.no havnet 365 Direkte på topp, sammen med Flexi Visa. Til forskjell fra de fleste andre kort kan disse kredittkortene gi avslag hos enhver bensinstasjon.
Les mer: https://www.dinside.no/okonomi/rabatt-pa-bensinen/61215977

2. Kortene har en årlig maksgrense

Tilnærmet alle norske bensinkort har en maksgrense for hvor mye du kan spare per år. Noen kort har også månedlige grenser, som ofte utgjør 1/12 av årsgrensen. Det betyr at du må handle for jevne beløp hver måned for å dra full nytte av bonusen.

Eksempel: Bensinkortet ditt belønner deg med 3% cashback på bensin, dog med en årlig grense på 3.000 kroner. Fyller du for 1.000 kroner vil du allerede ha brukt opp 30 kroner av “kvoten” din. I dette eksempelet vil du kunne tanke opp bilen din for inntil 100.000 kroner i året før drivstoffrabatten utløper.

3. Du kan få enda større rabatter

I Norge har bensinkjedene for vane å justere pumpeprisen i henhold til hvilken ukedag du handler på. Undersøkelser gjort av Forbrukerrådet viser at pumpeprisen er billigst på mandag morgen og torsdag morgen, ofte med høye marginer. For at du skal dra full nytte av bensinkortet ditt bør du kombinere alle rabattene med å handle på riktig ukedag. Det kan spare deg for minst 2.000 kroner ekstra hvert år.

Skiller seg fra vanlige kredittkort

Bensinkortene er på mange måter identiske med vanlige kredittkort. Hovedforskjellen er at kortene har egne spesialrabatter for påfyll av drivstoff hos landets bensinkjeder.

Et kredittkort med høy cashback vil fortsatt kunne gi deg avslag på diesel, bensin og fyringsolje. Forskjellen er at du ikke får noen rabatt per liter slik du ville med et vanlig bensinkort.

Det er grunnen til at det krever ekstra arbeid å finne beste kredittkort for dine behov. Mye avhenger av hvilket forbruksmønster du har, og hvordan kortet ditt belønner deg for kjøp av ulike produkter og tjenester.

Utenom den reduserte literprisen vil bensinkortene ofte ha spesialtilbud rettet mot varer man handler på bensinstasjoner, slik som vask av bilen.

Det er heller ikke uvanlig å se at det tilbys reiseforsikring eller spesielle avslag på leie av bil på ferie i utlandet.

Meny