Slik betaler du regninger med kredittkort 

Forfallsdatoen nærmer seg, og du har ikke penger på bankkontoen. Visste du at du kan bruke kredittkortet til å betale regninger med? Vi viser deg hvordan, og forklarer deg samtidig hva du bør være bevisst på før du gjør det.

Hvilke regninger kan betales med kredittkort?

Å betale regninger med kredittkort er fullt mulig, og for mange kan dette være redningen når prisene og rentene øker, og pengene på konto minker.

De aller fleste kredittkort lar deg gjennomføre slike betalinger, men det gjelder ikke alle. VISA og Mastercard har stort sett tilrettelagte løsninger, mens Amex-kort har flere begrensninger. Ikke alle kort fra Amex kan brukes til betaling av regninger.

De aller fleste regninger kan i utgangspunktet betales med kredittkort. Noen bedrifter har en mer tilrettelagt løsning, hvor du kan betale fra nettsidene uten innlogging, som for eksempe Talkmore, Telia og Dagens Næringsliv.

Skatteetaten tillater ikke betaling med kredittkort.

Slik betaler du regninger med kredittkort

Hos de fleste banker kan du betale regninger med kredittkortet på samme måte som du gjør fra bankkontoen din. Selv om fremgangsmåten varierer noe fra bank til bank, kan du trygt ta utgangspunkt i vår grunnleggende steg-for-steg-guide for å finne frem.

  1. Logg inn i nettbanken med BankID-appen.
  2. Litt avhengig av bankens nettsider, må du nå velge «kredittkort» eller «betaling» fra hovedmenyen, slik som du ville gjort ved en vanlig betaling fra bankkonto.
  3. Legg inn beløpet og datoen fakturaen skal betales. Du kan legge inn en melding eller et kid-nummer som ved en vanlig betaling.
  4. Godkjenn betalingen med BankID.

Hvis dette ikke fungerer, kan det være at banken din ikke støtter denne tjenesten. Da kan du overføre penger fra kredittkortet til bankkontoen din først, for så å betale regningen derfra.

Fordeler med betaling av regninger med kredittkort

#1. Du kan utføre betalinger uten penger på konto

Ved å bruke kredittkortet til å betale regninger med, kan du betjene fakturaer før forfallsdato, selv om du ikke har penger på bankkontoen din.

Du kan betjene fakturaer innen forfallsdatoen, selv om du ikke har dekning på bankkontoen din. Hvis du ikke har tilstrekkelig med inntekt i en periode, eller får uforutsette kostnader, kan det være smart å bruke kredittkortet til betaling av regninger.

#2. Du kan unngå unødvendige konsekvenser

Hvis du ikke betaler fakturaer til forfallsdatoen, kan det påløpe purregebyrer, renter og i verste fall inkassokrav og betalingsanmerkninger. Ved å betale regninger med kredittkort, kan du unngå slike konsekvenser.

#3. Du får lengre tid på deg

Ved å betale regninger med kredittkort, kan du få lengre tid på deg til å betale kravet. Du betaler først kreditten du har brukt etter at du har mottatt månedsfaktura for kredittkortet. Du kan også velge å dele opp kravet, slik at du betaler inn flere små beløp over en lengre periode.

Lesetips: Se vår artikkel om hvorfor skaffe kredittkort.

Ulemper med betaling av regninger med kredittkort

Når du betaler regninger med kredittkort, kan det komme til å koste deg mer enn om du betaler fra bankkonto. Her forklarer vi hvorfor.

#1. Du må betale renter

Bruker du kredittkortet til å betale med i butikker, vil du automatisk få en gitt periode med rentefri betalingsutsettelse. Det betyr at du ikke betaler renter før denne perioden er over.

Slik er det ikke når du tar ut penger fra kredittkortet på andre måter.

Uansett om du betaler en regning, tar ut eller overfører penger fra kredittkortet, vil rentene begynne å løpe fra overføringsdagen. Den effektive renten på kredittkort er ofte høy, og derfor vil kostnaden øke raskt.

Vi anbefaler deg å betale tilbake beløpet så raskt du kan. Slik kan du unngå å betale for mye i renter.

Det å betale regninger med kredittkort vil som oftest koste deg mer enn om du betaler fra bankkonto, og derfor bør du kun gjøre det når du vet at du kan betale tilbake kravet så raskt som mulig.

#2. Du må betale et uttaksgebyr

Betaler du en regning med kredittkortet, kan det være at du må betale et uttaksgebyr, på lik linje som om du tar ut penger i en minibank. Uttaksgebyret ligger ofte rundt 40-50 kroner. Gebyret varierer fra kredittkort til kredittkort.

Ikke alle kort har et slikt gebyr. Derfor bør du undersøke vilkårene hos din bank før du betaler regninger med kredittkortet.

#3. Du får ikke brukt fordelsprogrammet

Kredittkort kommer med fordeler, som bonuser, rabatter og cashback på kjøp i butikker og nettbutikker. Når du betaler regninger med kredittkortet, får du ikke brukt fordelsprogrammet.

Lesetips: Se artikkelen vår om «hva er et kredittkort» her.

Oppsummering

  1.  De fleste kredittkort og bedrifter aksepterer betaling av regninger fra kredittkort. I nettbanken betaler du regningen på samme måte som du ville gjort fra bankkontoen din.
  2.  Ved å betale regninger med kredittkort kan du betale fakturaer før forfall, selv om du mangler dekning på kontoen din. Slik kan du unngå videre konsekvenser, som purregebyr,f renter, inkassokrav og betalingsanmerkninger.
  3. Ulemper med å betale regninger med kredittkort er at den rentefrie betalingsutsettelsen faller bort. Du vil dermed måtte betale renter av beløpet fra første stund. Mange kort tar også et uttaksgebyr.
  4. Vi anbefaler deg å undersøke vilkårene for ditt kredittkort før du gjennomfører betaling av regninger med kredittkortet. Slik kan du unngå å måtte betale unødig mye i renter og gebyrer.
Meny