Kredittkort med gratis egenandelsforsikring for leiebil

Det finnes flere kredittkort med gratis egenandelsforsikring for leiebil. Med en slik forsikring kan du spare penger. I denne artikkelen får du en oversikt over hva egenandelsforsikring innebærer og ulike kredittkort som tilbyr dette.

Hva er egenandelsforsikring for leiebil?

Å leie bil på ferie er uten tvil praktisk. Mange leiebilfirmaer står klare med bilen så raskt du har kommet deg av flyet. Men det kan også bli kostbart, særlig om du skal være så uheldig å få skader på bilen underveis i leieforholdet.

Egenandelsforsikring for leiebil er en forsikring som medfølger noen kredittkort, eller som du kan kjøpe til. Forsikringen vil utgjøre en sikkerhet ved skader eller tyveri på leiebilen mens du står som ansvarlig for leien av den.

Dette kan lønne seg i flere tilfeller. Det er ikke slik at alle leiebilfirmaer i alle land er til å stole på. Noen utnytter at det de regner som rike turister, leier biler av dem. Utleier kan velge å ikke opplyse om skader som allerede er på bilen ved utleiedato, og du kan ende opp med å betale egenandelen for en skade som du ikke har ansvaret for.

Selv om prisen du betaler for å leie bilen, ofte inkluderer en forsikring som skal dekke uhell og skader, kan du ende opp med å betale flere tusen kroner i egenandel ved skade.

Skal du leie bil, kan det være smart å ha et kredittkort med egenandelsforsikring for leiebil, fordi dette er mye billigere enn den inkluderte forsikringen som leiebilselskapene tilbyr. Har du en kredittkortforsikring for leiebil, slipper du å betale egenandelen fra egen lomme. I stedet vil kredittkortutsteder stille med egenandelen.

Med noen kredittkort kan du få gratis egenandelsforsikring for leiebil, mens hos andre må du betale en liten sum hvert år. Hos re:member betaler du 90 kroner i året.

Hvor kan jeg få gratis egenandelsforsikring for leiebil?

Hos noen kredittkort er det mulig å få egenandelsforsikring for leiebil gratis, så lenge du har et kredittkort hos banken. Eksempler på slike kredittkort er TF Bank og Sparebank1.

Eier du et Sparebank1 Mastercard, kan du få dekket egenandeler inntil 10 000 kroner. Nedenfor vil vi gå gjennom forsikringer som følger med kredittkort fra Bank Norwegian, re:member og TF Bank.

Egenandelsforsikring for leiebil hos Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian koster egenandelsforsikringen for leiebil 349 kroner i året. Det betyr at forsikringen ikke er inkludert i kredittkortet, men må kjøpes separat.

Skal det oppstå skade på leiebilen, kan du få dekket egenandelen så lenge den ikke overstiger 20 000 kroner. Du kan kun få dekket egenandelen om leieperioden er under 31 dager.

Du må betale 500 kroner når skaden eller uhellet skjer.

Forsikringen trer i kraft når du betaler for leiebilen med kredittkortet og registrerer leien i ditt navn. Både du som eier kortet og en eventuell partner vil dekkes av forsikringen. Også barn som bor sammen med dere og som ikke er eldre enn 21 år, vil dekkes.

Fordeler med Bank Norwegian kredittkort

 • Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager
 • Kredittgrense: Inntil 150 000 kroner
 • Årsavgift: Ingen
 • Gebyrer: Ingen
 • Fordeler: Inkludert reise- og avbestillingsforsikring, 1% CashPoints på alle kjøp

Priseksempel kredittkort fra Bank Norwegian

Lånesum 15 000 kroner, 12 måneder, effektiv rente 24,4%, totalsum 16 849 kroner.

Hos Bank Norwegian koster egenandelsforsikringen for leiebil 349 kroner i året. Her dekkes egenandeler på inntil 20 000 kroner.

Egenandelsforsikring hos re:member

Egenandelsforsikringen som følger med kredittkort hos Re:member, kan kjøpes separat til 90 kroner i året, så lenge du er kunde eller ønsker å bli kunde hos re:member.

En annen mulighet er å kjøpe det som kalles «Trygghetspakken» til 249 kroner hvert år. Denne pakken inkluderer både egenandelsforsikring for leiebil, ID-tyveriforsikring og varekjøpsforsikring.

Du dekkes av forsikringen for egenandeler som ikke overstiger 25 000 kroner per gang. I løpet av ett år kan du få dekket inntil 50 000 kroner. Forsikringen gjelder kun for deg som er eier av kredittkortet.

Du kan leie bil i inntil 31 dager. Firmaet du leier bil fra, må være offentlig registrert.

Fordeler med re:member kredittkort

 • Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager
 • Kredittgrense: Inntil 150 000 kroner
 • Årsavgift: Ingen
 • Gebyrer: Kontantuttak i minibank: 35 kroner + 1% av uttak
 • Fordeler: Reise- og avbestillingsforsikring, inntil 20 prosent rabatt i 200 ulike butikker

Priseksempel kredittkort hos re:member

Lånesum 10 000 kroner, 12 måneder, effektiv rente 31,45%, totalsum 17 055 kroner.

Egenandelsforsikring hos TF Bank

Med TF Bank Mastercard trenger du ikke å betale noe for å få egenandelsforsikringen for leiebil. Den er inkludert i kredittkortet ditt.

Du må ha betalt minst 50 prosent av leiebilen med kredittkortet.

Forsikringen dekker inntil 10 000 kroner.

Fordeler med TF Bank Mastercard

 • Rentefri betalingsutsettelse: 43 dager
 • Kredittgrense: Inntil 100 000 kroner
 • Årsavgift: Ingen
 • Gebyrer: Ingen
 • Fordeler: Reiseforsikring, ID-tyveriforsikring, avbestillingsforsikring, inntil 30 prosent rabatt i utvalgte butikker

Priseksempel kredittkort fra TF Bank

Lånesum 10 000 kroner, 12 måneder, effektiv rente 26,28%, totalt 16 728 kroner

Hvordan bestille egenandelsforsikring for leiebil?

Du kan enkelt bestille egenandelsforsikring når du søker om kredittkort. Har du allerede et kredittkort hos banken, kan du også etterbestille en slik forsikring. Da logger du inn på nettsidene, finner «Min Side» eller lignende, og leter deg frem til forsikringen.

Ønsker du å avslutte avtalen om egenandelsforsikring, kan du gjøre dette på samme måte som da du opprettet forsikringen. Du kan også kontakte kredittkortutstederen.

Å opprette en avtale om egenandelsforsikring er enkelt. Logg inn på «Min Side» i banken din, eller ta kontakt med kundeservice.

Krav for egenandelsforsikring for leiebil

 • Du må bo i Norge og stå som medlem i folketrygden for å få kredittkort.
 • Det vil foretas en kredittvurdering når du søker om kredittkort, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Bilen må ha kaskoforsikring. Leiebilen må være betalt med kredittkortet for å dekkes av forsikringen.
 • Leiebilavtalen må være gjort med et firma med offentlig godkjenning, og bilen du leier, må ha en gyldig kaskoforsikring.

Tips: Se også kredittkort som gir rabatt på leiebil på denne siden.

Når gjelder ikke egenandelsforsikringen for leiebil?

Det finnes noen unntak der forsikringen ikke gjelder. Har du fått skader på bilen på grunn av at du ikke har overholdt trafikkreglene, eller som følge av uforsvarlig kjøring, vil du ikke dekkes av forsikringen.

Hos re:member vil du ikke få bistand om du har leid en bil som er over 20 år gammel eller om den er verdt mer enn 1 million kroner (denne regelen gjelder i Norge). ‘

Undersøk kontrakten hos din bank for fullstendige vilkår.

Fordeler med egenandelsforsikring for leiebil i kredittkortet

#1. Du kan utsette betalingen

Kredittkort har en rentefri betalingsutsettelse på 40-50 dager. Det betyr at du helt gratis kan låne penger til leiebil i denne perioden. Det å utsette betalingen gir deg mer fleksibilitet, og du kan velge å dele opp beløpet i flere avbetalinger.

#2. Du kan spare penger

Å bruke en annen egenandelsforsikring enn den som er inkludert i kredittkortet, er ofte dyrere. Du kan derfor spare penger på å bruke kredittkortet når du betaler for leiebilen.

#3. Du kan dra nytte av fordelene

Mange kredittkort gir bonuser og cash back for hver gang du bruker det. Ved å betale for leiebilen med kredittkortet, vil du derfor kunne dra nytte av disse fordelene. Noen kredittkort har også avtaler med ulike leiebilfirmaer. Vi anbefaler at du undersøker om det finnes en slik avtale med din bank før du leier bil.

Ved å bruke kredittkortet til å betale for leiebilen, kan du dra nytte av dets fordelsprogram, som bonuser og rabatter.

Dette bør du tenke på når du bruker kredittkortets egenandelsforsikring for leiebil

 • Les vilkårene nøye: Ulike banker har ulike vilkår for egenandelsforsikringen. Noen har flere unntak enn andre. Sørg for å lese vilkårene godt før du leier bil, slik at du vet hva som dekkes av forsikringen og ikke.
 • Undersøk pris: Er egenandelsforsikringen inkludert i kredittkortet, eller må du betale ekstra? Som vi har sett, varierer prisene. Hos TF Bank, for eksempel, er denne forsikringen gratis, mens hos re:member må du betale 90 kroner i året.
 • Unngå renter: Vær bevisst på renten som legges til beløpet etter at den rentefrie perioden er over. For å unngå renter, må du derfor sørge for å betale beløpet du skylder før forfallsdatoen.

Tips: Se også vår artikkel om kredittkort med gratis reiseforsikring.

Oppsummering

 1. Det finnes flere kredittkort med gratis egenandelsforsikring for leiebil, blant annet kredittkort fra Sparebank1 og TF Bank. Hos andre er det mulig å kjøpe til en slik forsikring for en liten sum årlig.
 2. Forsikringen vil dekke egenandelen ved skader på leiebilen i leieperioden. Egenandelen som leiebilfirmaene krever, kan utgjøre flere tusen kroner, så her er det penger å spare. Summen som dekkes av forsikringen ligger ofte mellom 10 000 og 20 000 kroner.
 3. Sørg for at du undersøker vilkårene for din avtale før du leier bil. Noen kredittkortutstedere har rabatter hos utvalgte leiebilaktører. Ved å bruke kredittkortet til betaling, kan du dra nytte av slike rabatter og andre fordeler.
Meny