Firmakort: Kredittkort for bedrift

Driver du din egen bedrift? Eller er du kanskje innkjøpsansvarlig i et mindre foretak? Da kan det lønne seg å bruke kredittkort til innkjøpene i bedriften. Både for å ha bedre oversikt over utgiftene. Og for å spare penger.

Hvert eneste år forsøker mange tusen norske kvinner og menn å leve ut drømmen om etablering av eget selskap. Noe av det viktigste de bør ha kontroll over – fra dag én – er økonomien.

Med kredittkort kan det være både enkelt og lønnsomt å holde oversikt over utgiftene.

Et godt eksempel er de kredittkortene som gir bedriften din rabatt på bensin og diesel. Med et slik kort kan bedriften spare minst 2.000 kroner i året.

Lønner seg for næringsdrivende

Det er flere grunner til at gründere og småbedriftseiere bør se på kredittkort som en kilde til finansiering av innkjøp og utlegg.

For det første gjør kortene det enkelt å holde oversikt over økonomien. Ikke minst den delen som handler om penger ut av bedriften. Alle kredittkortselskap tilbyr rikholdig informasjon om hva kortet brukes til og hvor.

For det andre er det gratis å eie og bruke et kredittkort.

For det tredje kan man utsette betalingen av utestående gjeld i inntil 50 dager før det begynner å løpe renter på beløpet man skylder. Dette spillerommet kan være gull verdt når oppstarts- eller driftsøkonomien er trang.

Reiser du mye i jobbsammenheng? Med det rette kredittkortet får du gratis reiseforsikring inkludert.

Flere fordeler

Alle med økonomiansvar i store som små bedrifter bør være opptatt av å spare penger. Også her kan kredittkortene bidra.

Mange kredittkort gir deg merkbare rabatter hos mange hundre forhandlere. Og det finnes kort som gir deg bonuspoeng, eller også penger tilbake (også kalt Cashback) på alt du handler.

Du kan spare alt fra 1 prosent på alt du handler til mange titalls prosent på enkeltvarer og tjenester.

Baserer bedriften din seg på utstrakt reisevirksomhet for eksempel, er det ikke vanskelig å få både 10 og 20 prosent i rabattflybilletter, hotellopphold og leiebiler.

Eller hva med de daglige innkjøpene? Slik som lunsjer, kontormateriell og rekvisita? Med enkelte kort kan du få inntil 4 % av beløpet du handler for som Cashback.

Kredittkort i større bedrifter

Forretningskvinne på vei inn på flyplass.
Har du ansatte som reiser i jobben? Da bør du vurdere å gi dem kredittkort.

Er det flere enn deg som utgjør bedriften du er ansvarlig for? Da gjør du lurt i å vurdere kredittkort som betalingsmiddel for mange av de daglige utgiftene. Ikke minst hvis det også gir dere anledning til å spare en del penger på veien.

Og har du en eller flere ansatte som reiser en del i jobbene sine?

Det kan lønne seg å utruste hver av dem med hvert sitt bedriftskort. Eller et drivstoffkort hvis de reiser mye med bil. Dette vil kunne lette regnskapsføringen og bidra til en litt hyggeligere bunnlinje.

Trenger firmaet et kredittkort med bensinrabatt? Du kan sortere kortene i oversikten etter blant annet rabatt på drivstoff og alt annet du handler på bensinstasjonen.

Hva med enkeltmannsforetak?

Gode kredittkort er som skreddersydd for alle som opererer som selvstendig næringsdrivende. Så lenge man bruker dem på en fornuftig måte.

Mange i ENK opplever at inntektene varierer fra måned til måned. Et kredittkort kan gi deg inntil 50 dagers betalingsutsettelse. På det meste har du nesten to måneder på deg til å gjøre opp for deg før rentene begynner å virke på beløpet du skylder.

Dette gjør at man får et lite pusterom i perioder hvor inntektene er lavere enn ellers.

I tillegg kommer fordelene med rabatter og cashback. Dette vil gjøre et positivt utslag på det endelige resultatet.

Velg kort ut fra behov

Et kredittkort vil gjøre hverdagen mer oversiktlig for næringsdrivende. Og det kan hjelpe bedriften med å spare penger på mange av de daglige utgiftene.

Trikset er å bruke kortene fornuftig. Og dette er ikke vanskeligere enn at man betaler tilbake alt man skylder før den neste kredittkortregningen forfaller.

Hva slags kort du bør velge for din bedrift må du ta stilling til selv. Men vi skal bidra litt:

  • Se på driftsutgiftene dine.
  • Deretter kan du se på hvor de ulike kortene kan hjelpe deg med å spare penger.

Til sammen gir dette deg en god pekepinn på hva slags kort du trenger.

Vår oversikt over de mest populære kortene er et godt sted å begynne jakten.

Meny