Kredittkort med loungetilgang

Reiser du mye, kan det være gunstig å velge et kredittkort med loungetilgang. Vi gir deg en oversikt over de beste kredittkortene som tilbyr dette.

Oversikt over kredittkort med loungetilgang

Nedenfor finner du en oversikt over ulike kredittkort med loungetilgang. I tabellen vil du finne både årsavgift, eventuell pris for inngang og følge i loungen, og hvilket fordelsprogram kredittkortet tilbyr.

KredittkortÅrsavgiftPris for inngangFølge i loungenFordelsprogram
American Express Platinum Card7800 krInkludertInkludertPriority Pass
American Gold Card2100 krFire gratis besøk årligEn gjest regnes som ett besøkPriority Pass
Eurocard Platinum1650 kr32$32$Egen lounge for Eurocard-kunder
Eurocard Coorporate85€Se egen prislisteSe egen prislisteEgen lounge for Eurocard-kunder
Eurocard Gold525 krSe egen prislisteSe egen prislisteEgen lounge for Eurocard-kunder
Bank2 Gold0 kr0 krPriority Pass
DNB Saga Gull139To gratis besøk årlig, etter dette 27$27$LoungeKey
Eika0 kr24€24€Priority Pass
Sparebank1 Mastercard Platinum0 krTo gratis besøk årligEn gjest regnes som ett besøkLoungeKey
Nordea Premium0 krTi gratis besøk årlig, etter dette 35$Gratis (en gjest regnes som ett besøk)Priority Pass (Lounge­Key)
Nordea Black0 krInkludertInkludert en gjest per besøkPriority Pass (Lounge­Key)
Møre Mastercard +0 krTo gratis besøk årlig, etter dette 37,5$ i Norge/32$ i utlandetEt gratis besøk inkludertLoungeKey
Handelsbanken Platinum2400 krInkludert30$LoungeKey

Eika kredittkort har ingen årsavgift, men med dette kredittkortet må du betale 24 pund for hvert besøk i lounger fra Priority Pass.

Hva er en lounge?

Å reise med fly kan kreve mye tid og energi. Skal du reise langt, og foreta flere mellomlandinger, kan du tappes av energi av stressede mennesker som haster hit og dit for å rekke sitt fly.

En mer avslappende mulighet enn å sitte i ventehallen, er å tilbringe tiden i flyplassens lounge. Mange flyplasser (ikke alle) har lounger som flyreisende kan benytte seg av, for å spise, jobbe, ta en dusj eller bare slappe av.

Tips: Se også kredittkort på dagen her: kredittkortinfo.no/kredittkort-på-dagen

Slik får du tilgang til lounger

Ikke alle flyreisende har tilgang til alle loungene, men i utgangspunktet finnes det tre måter å få tilgang på:

  1. Har du et kredittkort fra Nordea, Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Sparebank1 eller SEB Norway, vil du få komme inn gratis i tre timer før avgang med det som kalles LoungeKey. Priority Pass er et annet kundeprogram som følger med kredittkort, og som kan gi deg tilgang til sine lounger.
  2. Du kan kjøpe tilgang. Hos SAS lounge på Oslo Lufthavn må du betale 400 kroner for tre timer.
  3. Du kan også få tilgang til lounge med premiumbilletter hos noen flyselskaper. Både hos British Airways, Air Baltic, SAS og Iberia kan du få slike billetter. Merk deg at noen av disse har egne lounger.

Hva er kredittkort med loungetilgang?

Du kan få tilgang til lounger med ulike kredittkort. Felles for alle er at det ofte er eksklusive kredittkort, som stiller krav til brukeren. For eksempel vil noen banker kreve at du har en minimumsinntekt, som SAGA fra DNB, der kunden må ha minst en million kroner i inntekt årlig.

Disse kortene har ofte en årsavgift på flere tusen kroner. Et Platium Card fra American Express vil eksempelvis koste deg 7800 kroner i året.

Noen av kredittkortene med loungetilgang har høy årsavgift, som for eksempel American Express Platinum Card, med en årsavgift på 7800 kroner.

Loungetilgang med LoungeKey

LoungeKey er et kundeprogram som gir deg gratis adgang til over 1000 lounger på flyplasser i hele verden. For å slippe inn i loungen, må du ha kredittkortet eller appen synlig. Disse loungene finnes også i Norge.

Du kan finne lounger du ønsker å besøke og kjøpe tilgang til disse, selv om du ikke eier et kredittkort med Lounge Key.

Loungetilgang med Priority Pass

Priority Pass har flere lounger enn LoungeKey; de kan skilte med hele 1300 lounge i nesten 150 land i hele verden. I Norge har de ingen lounger. Reiser du mye utenlands, kan kredittkort med en slik avtale være lønnsomt for deg.

Du kan kjøpe Priority Pass selv om du ikke har et kredittkort, men det vil koste deg mer. Vær også bevisst på at det kan være at du må betale for å komme inn i loungen, selv om du har et kredittkort med Priority Pass. Sjekk dette i vilkårene på ditt kredittkort før du reiser.

For eksempel vil Priority Pass følge med Eurocard Platinum, men du må likevel betale for tilgang til lounge. Hvis du har et American Express-kort, vil du slippe inn gratis.

LoungeKey og Priority Pass har lounger over hele verden. Med noen kredittkort får du gratis inngang til slike lounger, mens med andre må du betale en sum for hvert besøk.

Loungetilgang med SAS og Star Alliance

SAS har egne lounger for sine kunder. For å få tilgang til deres lounger, må du ha en gyldig billett med SAS.

Reisende med SAS Plus/SAS Business eller Star Alliance Business Class får gratis tilgang til loungen, så lenge de er medlem på Diamant- eller Gullnivå.

Ett besøk i SAS-lounge krever 3000 SAS EuroBonus-poeng. Dette er poeng du samler hver gang du reiser med SAS. Du kan også kjøpe tilgang til loungen om du reiser med billigste billetter hos flyselskapet for 249 kroner i forkant. Kjøper du i døra, må du betale 329 kroner.

Også kunder med et kredittkort fra American Express får lov til å gå inn i loungen, men må betale 249 kroner, enten i forkant eller ved besøk.

Tips: Se også kredittkort med reiseforsikring: kredittkortinfo.no/reiseforsikring-kredittkort

Oppsummering

  1. Reiser du mye med fly, kan det være gunstig å velge et kredittkort med loungetilgang. På loungene kan du jobbe, spise, slappe av og få litt mer ro og fred enn i ventehallen på flyplassen.
  2. Det finnes ulike fordelsprogrammer som gir deg tilgang til ulike lounger. Noen kredittkort får du gratis adgang med, mens noen krever at du betaler for deg for hvert besøk. Priority Pass og LoungeKey er to vanlige fordelsprogrammer med lounger over hele verden.
  3. Du kan få tilgang til noen av disse loungene selv om du ikke har et kredittkort med dette fordelsprogrammet, men da vil det koste deg mer.
  4. Kredittkort med loungetilgang kan ha en høy årsavgift, og noen har et minstekrav til inntekt, men dette gjelder ikke for alle. Med Nordea Black og Nordea Platinum får du et kredittkort uten slike krav og samtidig får du fri tilgang på ulike lounger gjennom Priority Pass.
Meny