Kredittkort med svar umiddelbart

De fleste som søker om nytt kredittkort får svar nesten umiddelbart etter at søknaden er sendt inn. Imidlertid kan utstedelsen av kortet ta en del tid. Uansett anbefaler vi at du først bruker tid på å velge riktig kort. Her får du en innføring i hva du bør se etter, og hvordan hele søknadsprosessen foregår.

Svar med en gang

Hovedårsaken til at du kan få svar på søknaden umiddelbart skyldes digitaliseringen av bankvesenet. Når kredittkortselskapet skal foreta kredittvurderingen av søkeren, kan de i dag innhente alle nødvendige opplysninger i løpet av sekunder og minutter.

Prosessen med å avgjøre om du skal få aksept eller avslag er også automatisert hos de fleste. Selvlærende programvare tar avgjørelsen basert på kredittvurderingen. Dermed slipper søkeren å vente på at en saksbehandler skal vurdere søknaden i arbeidstiden.

Tre anbefalte kredittkort

Lenger ned i artikkelen kan du lese om hva som er viktig når du skal velge nytt kredittkort. Her får du først tre eksempler som viser forskjellene på de ulike valgmulighetene du har.

Reisekort med umiddelbart svar

Norwegian er et godt reisekort med muligheter for opptjening av poeng.

Bank Norwegian VISA er et svært bra reisekort dersom du ofte flyr med Norwegian. Alle kjøp av billetter gir en ganske god opptjening av poeng, og du samler også poeng på alle andre kjøp av varer og tjenester. Poengene kalles Cashpoints, og kan brukes til å betale for nye flyreiser, oppgradering, bagasje, flysetereservasjon, og annet som tilbys av flyselskapet. Så godt som samtlige andre fordeler i kortet er relevant for reiser.

 • Effektiv rente – 23,10 %
 • Høyeste kredittramme – 100 000 kroner
 • Rentefri periode – 45 dager
 • Reiseforsikring inkludert i kortet

Det er ingen gebyr for kjøp av varer og tjenester når du betaler med et norsk kredittkort, uansett hvilket kredittselskap du fikk kortet fra. Gebyrene er mest aktuelle for kontantuttak.

Gebyrfritt kredittkort med umiddelbart svar

Kredittkort uten gebyrer.
Gebyrfritt også for uttak i utlandet.

Gebyrfri VISA er et av tre ulike kredittkort fra Santander Consumer Bank. Samtlige tre kort er tilknyttet bankens eget fordelsprogram, Santander Kickback, og gir en god del andre fordeler i tillegg. Dette kortet er 100% gebyrfritt ved normal bruk, og har et ganske greit rentenivå. Mange velger Gebyrfri VISA som reisekort, blant annet fordi du slipper gebyr på uttak både i Norge og i utlandet.

 • Effektiv rente – 23,40 %
 • Høyeste kredittramme – 100 000 kroner
 • Rentefri periode – 50 dager
 • Reiseforsikring inkludert i kortet

Cashback-kort med umiddelbart svar

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.
Allsidig kredittkort som passer de fleste.

Ikano VISA er et kredittkort som passer for de aller fleste. Her får du en rekke fordeler som kan spare deg for en god del penger, så lenge du bruker kortet smart. Fordelene er også veldig varierte, med både faste rabatter og Cashback innen en rekke kategorier varer og tjenester.

 • Effektiv rente – 21,99 %
 • Høyeste kredittramme – 100 000 kroner
 • Rentefri periode – 50 dager
 • Reiseforsikring og tankfeilforsikring inkludert i kortet

Velge rett kredittkort

Utvalget av kredittkort på det norske markedet er meget høyt. Vi ligger i verdenstoppen når det gjelder bruk av dette betalingsmiddelet, og dermed blir konkurransen mellom kredittselskapene skjerpet. Det igjen gjør at mange kredittytere tilbyr en rekke fordeler som kommer med kortet, og de konkurrerer på blant annet rentebetingelsene.

Når du skal velge et kort som passer til deg og ditt behov, bør du se på flere forhold.

 • Har kortet stor nok kredittramme?
 • Hva er rentene på kortet?
 • Hvilke gebyrer må du betale når du bruker kortet?
 • Koster det noe å eie kortet?
 • Hva er valutapåslaget dersom kortet brukes i utlandet?
 • Hvilke fordeler får du utover det å ha et sikkert betalingsmiddel?

En person som bruker kortet smart, det vil si unngår alle rentekostnader, vil sitte igjen med bare fordelene.

Vanlige typer fordeler

Cashback betyr at du får noen prosenter tilbake, mens rabatter er faste avslag som gis i butikken der du betaler med kredittkortet.

Nedenfor ser du de vanligste fordelene kortene kan gi. Mange kort gir en kombinasjon av flere av elementene i listen, og et fåtall kort tilbyr ingen fordeler. Vi mener du bør velge et kort som gir deg rabatter eller Cashback (eller begge deler) på produkter og tjenester du uansett ville betalt med kredittkort.

 • Cashback – En viss prosent tilbake på hver transaksjon. Summen er som regel begrenset til noen hundre kroner per måned, eller noen tusen kroner per år.
 • Faste rabatter – Rabatter som gis uansett hvor høyt forbruket er. Sett deg inn i hvilke typer produkter og tjenester du får rabatt på.
 • Drivstoffrabatter – Noen kort gir rabatt på drivstoff, men som regel da hos spesifikke bensinkjeder.
 • Reiseforsikring – Stadig flere kort gir gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kortet (for eksempel 50% av flybilletten). Denne forsikringen er viktig, og ingen grunn til å droppe den når den er gratis.
 • Andre forsikringer – Noen kort gir for eksempel gratis egenandelforsikring for leiebil, gratis tankfeilforsikring, gratis ID-tyveri-forsikring, eller gratis kjøpsforsikring.

Utstedelse av kortet

Du får som regel kortavtalen tilsendt på den epostadressen du oppgir i søknaden. Den må signeres elektronisk (BankID), og deretter returneres til kortselskapet. Når selskapet har mottatt den underskrevne avtalen, vil de sette i gang med å få kortet produsert. Deretter vil kortet bli sendt til din bostedsadresse. Du vil også motta et separat brev med PIN-kode.

Totalt kan dette ta fra 3-5 dager, til inntil et par uker. Noen kortselskap jobber raskere enn andre, og alle er avhengige av at Posten leverer som normalt.

Om det haster

I noen tilfeller kan det haste med å skaffe seg kredittkort. Disse kortene er det sikreste betalingsmiddelet, og da spesielt når du er i utlandet. Dette illustreres med det at antallet søknader som sendes til kredittselskapene er betydelig høyere rett før fellesferien.

I utgangspunktet bør du selvsagt søke i god tid. Men, om dette ikke lar seg gjøre, kan det være en god idé å kontakte kredittselskapet og forklare situasjonen. De fleste er behjelpelige, og gir saken din prioritet. Er du heldig har du nytt kredittkort i postkassen etter kun et par dager.

Hvis du ikke vil ha med deg selve kortet, for eksempel på stranden eller når du skal ut på byen, kan du knytte det til en elektronisk lommebok på smarttelefonen.

Viktig å vite om kredittrammen

Du må ha kredittkort for å få leid bil i utlandet. Kortet er også det beste betalingsmiddelet for denne typen tjenester.

Selv om et kortselskap oppgir at den største kredittrammen i det spesifikke kortet er for eksempel 100 000 kroner, vil du neppe få den rammen til å begynne med. Kredittvurderingen vil bestemme hvor stor kreditt du innvilges, og denne er som regel lavere enn den maksimale grensen.

En student med begrenset inntekt kan derfor få for eksempel 10 000 kroner i kredittramme, mens en person med fast jobb og lite gjeld får for eksempel 50 000 kroner. Alle kan imidlertid søke om å få rammen forhøyet. Som regel må du da ha eid kortet i minst 6 måneder, og overholdt betalingsforpliktelsene dine.

Merk deg at å søke om forhøyet kredittramme vil bety at det vil bli foretatt en ny kredittvurdering.

Oppsummering

 • Du får som regel svar på søknaden om kredittkort så godt som umiddelbart etter at du sendte inn søknaden. Utstedelsen av kortet tar likevel noen dager. Noen selskap sørger for at du har kortet innen 3-5 døgn, mens andre kan bruke inntil 2 uker.
 • Dette avhenger også av hvilken dag du søker på, og hvor rask Posten er med leveringen av kortet. Haster det med å få et kredittkort, for eksempel før du skal på ferie, bør du søke minst to uker i forveien.
 • Før du velger kort bør du sette deg inn i de økonomiske betingelsene. Generelt sett er det alltid best å ha et kort med lav rentesats. Kortet bør også ha enten ingen eller lave gebyr for vanlig bruk, for eksempel kontantuttak. Se også på valutapåslaget dersom du vet kortet vil bli brukt i utlandet.
 • I tillegg bør du velge kort i forhold til hvilke fordeler det gir deg. Sett deg inn i kredittselskapenes fordelsprogram, og gi prioritet til kort som gir deg de største mulighetene til å spare penger.
Meny