Kredittkort på minuttet

Hvis du søker om kredittkort kan det hende du får svar på minuttet, men selve kortet må du nok vente på. Først skal det produseres og deretter sendes med vanlig postgang. Prosessen er uansett blitt betydelig raskere de siste årene. Faktisk kan det hende du kan bruke kortet allerede samme dag du søker.

Kredittkort på dagen er mulig

Hvis artikkelen hadde blitt skrevet for kun et par år siden ville dette avsnittet vært irrelevant. Tidligere måtte du vente på at selve plastkortet ble levert av postmannen før du kunne bruke det. I dag er det mange kortselskap som åpner for at kredittkontoen kan brukes allerede innen 24 timer etter at søknaden ble godkjent. Dette avhenger av om selskapet tilbyr såkalte virtuelle kredittkort eller ikke.

Tips: Les mer om kredittkort på dagen.

Virtuelt kredittkort

Et virtuelt kredittkort er en digital kopi av det fysiske kortet. Kortopplysningene legges til i en digital lommebok, for eksempel på smarttelefonen eller nettbrettet ditt. For deg som forbruker er det en flere fordeler med virtuelle kredittkort.

 • Du kan ta med deg kredittkortet på datamaskinen, smarttelefonen, smartklokken eller nettbrettet.
 • Netthandel blir enklere og raskere fordi du ikke trenger finne frem det fysiske kortet.
 • Du har muligheten til å betale selv om det fysiske kortet skulle bli skadet eller mistet.
 • Du kan legge igjen det fysiske kortet om du skal et sted der du er redd for å miste det.
 • Å ha et virtuelt kort på en smarttelefon er sikrere fordi brukeren må verifiseres med fingeravtrykk, ansiktsgjenkjennelse eller pin-kode.

Hvis det haster med å skaffe kortet, for eksempel fordi du skal reise til utlandet om kort tid, bør du ta en titt på selskapene som tilbyr virtuelle kredittkort.

Alle kredittkort kan legges til i digitale lommebøker, men det er ikke alle kredittselskap som tilbyr et kortnummer som aktiveres umiddelbart. 

Søknad om kredittkort med svar på minuttet

Det fysiske kortet kommer i postkassen din etter omtrent 5 til 10 dager, men et virtuelt kort kan aktiveres raskere. Dermed kan du for eksempel handle i nettbutikker eller bestille flybilletter samme dag du fikk søknaden godkjent.

Mange av kredittselskapene gir deg svar på minuttet eller timen når du søker om et nytt kredittkort. Søknadsprosessen er omtrent heldigitalisert, inkludert innhenting av all informasjon selskapene trenger for å foreta kredittvurderingen.

Hvis svaret på søknaden er ja vil det fysiske kortet bli produsert i løpet av et par dager, og deretter sendes i posten. Regn med at det vil ta mellom 5 og 10 dager før du har mottatt kortet. Et virtuelt kort vil normalt være aktivisert innen 24 timer etter at søknaden ble godkjent.

Hva slags mobiltelefon har du? Sjekk om kredittkortet du søker om er kompatibelt med operativsystemet på telefonen din. Har du iPhone er det Apple Pay som gjelder, mens for Android-telefoner er Google Pay den mest kurante løsningen.

Krav for å få søknaden godkjent

Sørg for at du ikke har noen betalingsanmerkninger når du søker om kredittkort. Du må også være myndig og ha en fast inntekt.

Kravene for å få et kredittkort er omtrent de samme uansett hvilket kredittselskap du søker hos.

 • Du må være minst 18 år (noen selskap krever at du er 20 år).
 • Du må ha fast inntekt i en eller annen form.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

De fleste kredittkortselskapene oppgir faktisk ikke aldersgrense. Så lenge du er myndig og har inntekter vil søknaden bli vurdert.

Det som oftest fører til avslag er betalingsanmerkninger. Avslaget gis som regel uansett hva anmerkningen gjelder, og den eneste løsning er å betale den underliggende gjelden først.

Så snart betalingsanmerkningen er slettet kan du søke på nytt.

Kredittrammen tilpasses økonomien din

Inntektene dine trenger ikke være all verden for å få søknaden godkjent. Det er blant annet vanlig at studenter med kun helgejobb får kredittkort. Kredittrammen blir i alle tilfeller tilpasset søkerens økonomi. For eksempel kan en student kunne få en ramme på 10 000 kroner, mens en person med høy inntekt får en ramme på 100 000 kroner, selv om begge har det samme kredittkortet.

Du kan søke i nettbankløsningen om å få en høyere kredittramme. Som regel må du ha hatt kortet i minst 6 måneder, og du må ha betalt regningene i tide. Kortselskapet vil foreta en ny kredittvurdering når du søker om å få økt rammen.

Hvis du vil redusere kredittrammen trenger du ikke søke om dette. Du ordner det selv i nettbanken til kredittselskapet.

Trenger du kredittkort på minuttet?

Kredittkort er suverene betalingsmidler, spesielt i forbindelse med reiser. Som lånemulighet derimot er kortene lite egnede. Til det er rentene for høye.

Hvis det haster med å skaffe penger du ikke har bør du neppe bruke kredittkort som løsning. Et kredittkort er en meget godt og sikkert betalingsform, men det bør ikke brukes som en lånemulighet for ofte.

Forbrukerøkonomene viser ofte til de følgende situasjonene der kredittkort bør brukes fremfor andre betalingsmetoder:

 • Kjøp av reisebilletter.
 • Kjøp og betalinger som foretas på nett.
 • Kjøp av kapitalkrevende varer.
 • Kjøp som foretas i utlandet.
 • All handel der det er ekstra viktig å ha en god klagemulighet.

Til slike formål er kredittkortet en god betalingsform, blant annet fordi du har bedre forbrukerbeskyttelse. Den biten er ekstra viktig når du er på utenlandstur.

Det er samtidig viktig å være oppmerksom på hvilke situasjoner der du helst ikke bør bruke kreditt.

 • Uttak av kontanter fordi rentene løper umiddelbart.
 • Betaling av regninger.
 • Overførsler av penger fra kredittkortet til konto.
 • Kjøp som fører til at du må betale tilbake kreditten i mange avdrag (du unngår alle renter for kjøp hvis all kreditt betales i tide).

Du får rentefri kreditt på alle norske kredittkort for kjøp og varer og tjenester. Fritaket gjelder helt frem til forfall på neste faktura. Husk at de fleste kredittselskap beregner renter for hele beløpet dersom du kun betaler deler av regningen.

Oppsummering

 • Du får ikke kredittkort på minuttet, men det er fullt mulig å skaffe et virtuelt kort i løpet av noen timer. Stadig flere selskap tilbyr nettopp dette. Kortets nummer blir vanligvis aktivisert innen et døgn.
 • Et virtuelt kredittkort er en digital kopi av selve kortet som du legger inn på datamaskinen, smarttelefonen, smartklokken eller nettbrettet ditt. Det gjør at du ikke trenger å ha det fysiske kortet for å få betalt, så lenge du har den digitale enheten med deg.
 • Det vil normalt ta omtrent 5 til 10 dager før du har det fysiske kortet. Kortet produseres så snart søknaden er godkjent, og sendes deretter i posten. Søk i tide dersom det haster med å skaffe kredittkort, for eksempel før du skal på reise til utlandet. Vurder å velge en løsning som også gir deg et virtuelt kredittkort, så har du både en kopi og en sikrere betalingsmetode.
Meny