Kredittkort uten sikkerhet

Det kan være ulike årsaker til at man ønsker kredittkort uten sikkerhet. Men hva er sikkerhet, og finnes det egentlig kredittkort uten sikkerhet? Her får du svaret.

Hva er egentlig kredittkort uten sikkerhet?

Kredittkort er en form for lån uten sikkerhet, fordi det ikke settes krav til sikkerhet. Andre lån, som boliglån, krever at låntaker stiller med pant i bolig eller annen sikkerhet. Derfor er egentlig alle kredittkort uten sikkerhet.

Likevel vil alle lån i Norge, også kredittkort, ha en form for sikkerhet i kredittsjekken. En kredittsjekk utføres av et kredittopplysningsbyrå på bestilling fra en bedrift, for eksempel en bank. Kredittsjekk er en form for sikkerhet og en garanti for at banken får tilbake pengene som kunden låner av dem.

Gjennom en  kredittsjekk vil banken undersøke kundens økonomi, for å vurdere om vedkommende er betalingsdyktig. Her får du en kredittscore mellom 1 og 100, som forteller kreditoren om statusen på din økonomiske situasjon

I Norge har vi flere slike byråer med konsesjon fra Finanstilsynet, blant andre Creditsafe og Experian.

Disse kan innhente informasjon om både privatkunder og bedrifter. Hos disse byråene kan du finne informasjon om din økonomi og tidligere kredittsjekker av deg.

Dette undersøkes i en kredittsjekk

 • Alder/bosted
 • Gjeld: Har du mye gjeld, kan det påvirke kredittsjekkens utfall i negativ retning.
 • Inntekt: En stabil inntekt vil gi bedre kredittscore.
 • Betalingshistorikk: Betalingsanmerkninger og ubetalte krav vil kunne gi deg avslag på søknaden om kredittkort.

Kan man få kredittkort uten sikkerhet?

Ja, alle kredittkort er uten sikkerhet, men det vil foretas en kredittsjekk før søknaden blir innvilget. Det er lovfestet at bankene er pålagt å ta en kredittsjekk av alle sine kunder før de innvilger dem kredittkort. Det finnes likevel noen alternativer til kredittkort uten kredittsjekk.

Tips: Les mer om kredittkort uten kredittsjekk her.

Banker i Norge er pålagt å utføre en kredittsjekk før de innvilger lån. Dette gjelder også kredittkort.

Alternativ 1: Kredittkort med depositum

Hvis du stiller med et depositum gjennom et forhåndsbetalt kredittkort, kan du få innvilget et kredittkort uten kredittsjekk. Da er det egentlig du som stiller med kreditten.

Alternativ 2: Søk om kredittkort sammen med noen

Du kan også skaffe deg en medsøker på kredittkort. Ved å søke om kredittkort uten sikkerhet sammen med noen, har banken større garanti for å få tilbakebetalt pengene dere låner.

Kredittkort på dagen uten sikkerhet

Mange lurer på om de kan få kredittkort på dagen uten sikkerhet. Kredittkort på dagen viser til kredittkort med rask behandlingstid.

På lik linje som med andre kredittkort må også kredittkort på dagen innvilges etter utført kredittsjekk. Kredittsjekken kan forsinke prosessen noe, men det vil som regel ikke ta mange dager før du har kredittkortet.

Tips: Les mer om kredittkort på dagen på denne siden.

Husk dette når du søker 

Det du kan gjøre for å sikre at du får det beste kredittkortet, er å gå for et kredittkort med lønnsomme vilkår. Undersøk og sammenlign flere kredittkort, både med tanke på gebyrer, rentesatser og hvor lang den rentefrie perioden er.

Slik får du en bedre kredittscore

Ønsker du å forbedre kredittscoren din, er det flere ting du kan gjøre.

 • Det er mulig å kredittsjekke seg selv. Dette kan du enkelt gjøre hos for eksempel Experian. Å kredittsjekke seg selv kan være et smart tiltak for å skaffe oversikt over egen økonomi.
 • Å refinansiere smålån kan være et lønnsomt alternativ for å betale ned kostbar gjeld.
 • Sørg for å betale ned lån med betalingsanmerkninger.
 • Sørg for stabil inntekt.
Kredittsjekken er en form for sikkerhet, fordi banken vurderer hvor betalingsdyktig kunden er. Slik vil de ha mer garanti for at de får tilbake pengene de låner ut.

Oppsummering

 1. Alle kredittkort i Norge er uten sikkerhet. Banken utfører imidlertid en kredittsjekk for å ha en form for sikkerhet når de låner ut penger, og kredittsjekken er lovpålagt for usikrede lån, inkludert kredittkort.
 2. I kredittsjekken undersøker banken økonomien din, for å vurdere om du kan betjene kreditten på kredittkortet. Her vil både gjeld, inntekt og betalingshistorikk spille en rolle for utfallet av kredittsjekken. Eventuelle betalingsanmerkninger vil føre til avslag på søknaden om kredittkort.
 3. Ønsker du ikke kredittsjekk, kan du vurdere å stille med et depositum eller en medlåntaker. Dette er egentlig bare andre former for sikkerhet.
 4. For å forbedre kredittscoren din, kan du blant annet sørge for en stabil inntekt, betale ned smålån ved å refinansiere, og passe på at lån med betalingsanmerkninger blir nedbetalt.
Meny