Kredittkort som gir bonus på dagligvarer

Utgifter til mat må alle ha med i sine budsjetter. I Norge bruker vi stadig mindre av inntekten vår på mat, likevel utgjør det en betydelig kostnad. Her viser vi deg hvordan du kan bruke kredittkortet smart, for å holde matbudsjettet under kontroll.

Gode kredittkort for dagligvarehandel

Under finner du noen av de som tilbyr bonuser, rabatt eller cashback på kjøp av matvarer ved bruk av deres kredittkort.

Trumf Visa

Med Trumf Visa kan du dra nytte av fordelsprogrammet Trumf. Alle butikkene i NorgesGruppen er tilknyttet der.

Det betyr at når du handler på Kiwi, Joker, Spar, Meny eller Jacobs så tjener du opp poeng. Dette fordelsprogrammet lar deg også registrere andre betalingskort. Men med Trumf Visa mottar du poeng automatisk.

Du får 2 prosent Trumfbonus når du handler i NorgesGruppens matbutikker. Poengene kan veksles inn i kontanter eller i blant annet handle SAS bonuspoeng.

Coop Mastercard

MasterCard for Coop-medlemmer.Coop-kjeden har et medlemsprogram, som blant annet gir medlemmer kjøpsutbytte. I tillegg kan man som medlem søke om Coop Mastercard. Det kredittkortet gir 1,5 prosent ekstra bonus når du handler hos Coop, i tillegg til kjøpsutbytte.

Med Coop Mastercard får du både bonus som du opparbeider deg hos Coop, og cashback på andre kjøp. Du får imidlertid ikke cashback på kjøp hos andre matbutikker.

Så for å spare på dagligvarehandel med Coop Mastercard er det viktig at du holder deg til butikker i Coop-kjeden. Innen matvarer inkluderer det Coop Mega, Coop Marked, Coop Prix, Extra og Obs.

I tillegg har de blant annet byggevareforretninger. Det er ingen etableringsgebyr- eller årsgebyr på Coop Mastercard.

Bank Norwegian

Når du handler med kredittkort fra Bank Norwegian tjener du CashPoints. Du tjener 1% CashPoints når du handler. 1 CashPoint tilsvarer 1 krone. Du kan benytte dine CashPoints ut det året du tjente dem, og to år frem i tid.

Ved å bruke Bank Norwegian kan du derfor spare til flyreiser, men du kan også bruke poengene på andre ting – som dagligvarehandel.

Du har hele tiden oversikt over CashPoint-saldoen din i appen til Bank Norwegian.

Ikano Visa

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.Kredittkort fra Ikano Visa gir i utgangspunktet 2 prosent dagligvarerabatt, og er dermed et godt kort på hånden når du skal handle mat.

Den store fordelen med dette kortet er at det gjelder uansett hvilken kjede du handler hos.

I tillegg får du også samme rabatt når du handler hos Shell i Norge. Dermed er det nyttig ikke bare til mat, men også drivstoff, og mat på farten. Dette gjelder også for en del andre kort. Så du bør sette deg inn i alle betingelser når du skaffer deg kort.

Ikano Visa har en aldersgrense på 23 år, og kortholder må ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner.

Ekstra tilbud i apper

De fleste kredittkort gir deg mulighet til å laste ned en app. På den måten kan du lett følge med på egen forbruk, og beholde kontroll over egen økonomi.

I disse appene sendes det også tidvis ut ekstra tilbud, eller det sendes til brukerne i e-poster. Det kan være gode tilbud hvis det er noe man har bruk for. Men hvis hensikten med å bruke kredittkortet til å holde utgiftene nede, er det viktig å ha selvdisiplin til å stå over de tilbudene man ikke trenger.

Få mest mulig rabatt på dagligvarer

Liten andel til dagligvarer

Siden vi har en høy levestandard i Norge går en mindre del av inntekten vår til mat enn i de fleste andre land. Mens vi i 1980 brukte 20 prosent av inntekten på mat, brukte vi i 2017 kun 11 prosent. Samtidig varierer dette selvfølgelig stort fra en husholdning til en annen. Her viser vi deg noen måter som kan gjøre at du kan være blant de som holder husholdningsbudsjettet så lavt som mulig.

Kredittkort med rabatt på dagligvarer

Mange kredittkort tilbyr såkalt cashback eller cashpoints, rabatter og bonusordninger når du benytter deres kort.

Når du sparer opp cashback, eller poenger, så kan de brukes til å betale ned kredittkortregningen, eller til å handle for. Når et kort tilbyr rabatter i enkelte butikker eller for enkelte varer får du avslag på kjøpet der og da.

Uansett, så kan det bidra med å gjøre sluttsummen på utgiftene lavere.

Med kredittkort tilpasset for daglivarehandel kan du spare mellom 1-2% når du handler

Handel i nettbutikker

Rabattene får du i mange dagligvarebutikker. Samtidig har flere kort rabatter knyttet opp mot nettbutikker. De fleste fungerer både i fysiske butikker og på nett, akkurat som mange butikkjeder etter hvert også tilbyr sine varer begge steder.

Matbutikker på nett, som for eksempel Oda, som leverer hjem er matbutikker på samme måte som fysiske matbutikker. Derfor kan du benytte deg av kredittkort som gir rabatt på mathandel, og få de samme fordelene der som i matbutikken på nærmeste handlesenter.

Betal i tide

Husk og betale kredittkortregningen før forfall ellers vil de høye rentekostnadene spise opp fordelene med bonusordninger.

Dersom det skal lønne seg å benytte kredittkort for å dra nytte av de ulike bonusordningene er det avgjørende viktig at du betaler kredittkortregningen i tide.

Hvis du lar den forfalle vil det umiddelbart påløpe relativt høye renter. Da spises for bonusen opp.

Dessuten bør du holde nøye kontroll med hva du handler, og hvor. Du bør holde deg til det du har planlagt, og vet at du trenger. Dersom du «går på» mange andre handletips og tilbud i tillegg til det du trenger, kan bonus-shoppingen ende opp med å ikke lønne seg like godt.

Oppsummering

  • Det finnes flere kredittkort som gir bonus på dagligvarer. For eksempel har Coop kjøpeutbytte, og Coop Mastercard gir 1,5 prosent ekstra bonus i tillegg.
  • Bank Norwegian, Ikano Visa, Komplett Bank og Trumf Visa har også bonusordninger. De fleste har en egen app, og det gjør det enkelt å holde oversikt.
  • Mange tilbyr cashback eller cashpoints. Da sparer du penger når du handler, som igjen brukes til å betale ned kredittregningen.
  • Du kan spare 1-2% på handleturen med slike kredittkort. De fleste kortene kan brukes i fysiske butikker og i nettbutikker.
  • For å unngå renter, må du betale regningen før forfallsdato.
Meny