Beste kredittkort for bedrift

Driver du din egen bedrift? Eller er du kanskje innkjøpsansvarlig i et mindre enkeltpersonforetak? Da kan det lønne seg å bruke kredittkort for bedrift til innkjøpene. Både for å ha bedre oversikt over utgiftene. Og for å spare penger.

Hvert eneste år forsøker mange tusen norske kvinner og menn å leve ut drømmen om etablering av eget selskap. Noe av det viktigste de bør ha kontroll over – fra dag én – er økonomien.

Med kredittkort for bedrift kan det være både enkelt og lønnsomt å holde oversikt over utgiftene.

Et godt eksempel er de kredittkortene som gir bedriften din rabatt på bensin og diesel.

Kredittkort for bedrift lønner seg for næringsdrivende

Kredittkort i større og mindre bedrifter som enkeltpersonforetak kan gi deg en bedre oversikt over hvor pengene går. I tillegg får du ofte fordeler som gratis reise- og avbestillingsforsikring samt cashback.

Det er flere grunner til at gründere og småbedriftseiere bør se på kredittkort som en kilde til finansiering av innkjøp og utlegg.

 1. For det første gjør kortene det enkelt å holde oversikt over økonomien. Ikke minst den delen som handler om penger ut av bedriften. Alle kredittkortselskap tilbyr rikholdig informasjon om hva kortet brukes til og hvor.
 2. For det andre er det gratis å eie og bruke et kredittkort.
 3. For det tredje kan man utsette betalingen av utestående gjeld i inntil 50 dager før det begynner å løpe renter på beløpet man skylder. Dette spillerommet kan være gull verdt når oppstarts- eller driftsøkonomien er trang.

Reiser du mye i jobbsammenheng? Med det rette kredittkortet får du gratis reiseforsikring inkludert.

Flere fordeler

Alle med økonomiansvar i store som små bedrifter bør være opptatt av å spare penger. Også her kan kredittkortene bidra.

 1. Mange kredittkort gir deg merkbare rabatter hos mange hundre forhandlere. Og det finnes kort som gir deg bonuspoeng, eller også penger tilbake (også kalt Cashback) på alt du handler. Du kan spare alt fra 1 prosent på alt du handler til mange titalls prosent på enkeltvarer og tjenester.
 2. Baserer bedriften din seg på utstrakt reisevirksomhet for eksempel, er det ikke vanskelig å få både 10 og 20 prosent i rabatt på flybilletter, hotellopphold og leiebiler. I tillegg vil du kunne få gratis reise og -avbestillingsforsikring med mange kredittkort for bedrifter.
 3. Eller hva med de daglige innkjøpene? Slik som lunsj, kontormateriell og rekvisita? Med enkelte kredittkort for bedrift kan du få inntil 4 % av beløpet du handler for som Cashback.

Tips: Se også vår artikkel om kredittkort med reiseforsikring.

Kredittkort for større bedrifter

Har du ansatte som reiser i jobben? Vurder å gi dem kredittkort med gratis reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg får du og ansatte en god oversikt over reiseregningen.

Er det flere enn deg som utgjør bedriften du er ansvarlig for? Da gjør du lurt i å vurdere kredittkort som betalingsmiddel for mange av de daglige utgiftene. Ikke minst hvis det også gir dere anledning til å spare en del penger på veien.

Og har du en eller flere ansatte som reiser en del i jobbene sine?

Det kan lønne seg å utruste hver av dem med hvert sitt bedriftskort. Eller et drivstoffkort hvis de reiser mye med bil. Dette vil kunne lette regnskapsføringen og bidra til en litt hyggeligere bunnlinje.

Hva med enkeltpersonforetak?

Gode kredittkort er som skreddersydd for alle som opererer som selvstendig næringsdrivende. Forutsetningen er at man bruker dem på en fornuftig måte.

Mange i enkeltpersonforetak opplever at inntektene varierer fra måned til måned. Et kredittkort kan gi deg inntil 50 dagers betalingsutsettelse. På det meste har du nesten to måneder på deg til å gjøre opp for deg før rentene begynner å virke på beløpet du skylder.

Dette gjør at man får et lite pusterom i perioder hvor inntektene er lavere enn ellers.

I tillegg kommer fordelene med rabatter og cashback. Dette vil gjøre et positivt utslag på det endelige resultatet.

Velg kortkredittkort ut fra behov i bedriften

Se først hvor pengene går og velg et kredittkort utifra det. Se hvilke kredittkort som tilbyr rabatter eller cashback på det du kjøper.

Et kredittkort vil gjøre hverdagen mer oversiktlig for næringsdrivende og bedrifter. Det kan også hjelpe bedriften med å spare penger på mange av de daglige utgiftene.

Trikset er å bruke kredittkortene fornuftig. Dette er ikke vanskeligere enn at man betaler tilbake alt man skylder før den neste kredittkortregningen forfaller.

Hva slags kort du bør velge for din bedrift må du ta stilling til selv. Et godt sted å starte;

 • Se på driftsutgiftene dine. Hvor går pengene?
 • Sjekk deretter ut hvilke kort som kan gi deg rabatt på eventuelle driftsutgifter som for eksempel reiser, drivstoff og forsikringer. 

Til sammen gir dette deg en god pekepinn på hva slags kort du trenger.

Vår oversikt over de mest populære kortene er et godt sted å begynne jakten.

Oppsummering

 1. Kredittkort for bedrift har flere fordeler. Det er gratis å eie og bruke, og det kan gi deg bedre oversikt over økonomien. Mange kort har også gratis reiseforsikring inkludert, cashback og rabatter på ulike varer.
 2. Man kan utsette betalingen av utestående gjeld i inntil 50 dager før renter påløper.
 3. Kredittkort for bedrift kan være smart for både store og små bedrifter og enkeltpersonforetak.
 4. Vi anbefaler deg å undersøke hva bedriften bruker penger på før du bestiller kredittkort. Slik kan du lettere velge det kredittkortet som er mest lønnsomt for bedriften.
Meny