Billigste kredittkort med lav rente

Du kan unngå rentekostnadene på et betalingskort ved å bruke det smart. Likevel bør de fleste velge kredittkort med lav rente, kombinert med få eller ingen gebyrer.

Her er anbefalingene du trenger, samt en forklaring på hva som er viktig å tenke på når du skal søke om billig kredittkort.

1. Lendo kredittkort

Lendo tilbyr å søke kredittkort i flere banker for deg.

Lendo er en kredittkort megler som sender din søknad til 3 banker samtidig. Du velger selv hvilket kort du ønsker. Den laveste effektive renten som tilbys er fra Instapay og starter fra 18,13%.

 • Effektiv rente – 18,13%.
 • Rentefri periode – 51 dager

2. Instapay Mastercard med lav rente

Et av markedets laveste renter – 18,13%

Instapay Mastercard er et populært og billig kredittkort med lav rente. Ulempen med dette kortet er at den rentefrie perioden er på 0 dager.

 • Effektiv rente – 18,13%.
 • Rentefri periode – 0 dager

Instapay Mastercard har ingen etableringsgebyrer eller årsavgifter. Kortet har 100 000 kroner i kreditt. Du vil få svar på søknaden umiddelbart.

Hver måned vil du få 5% rabatt på varer i en spesifikk kategori. Noen av kategoriene er byggevarer, sportsutstyr, drivstoff, hagemøbler, klær og sko, overnattinger og hjemmeelektronikk.

3. Santander Red (laveste rente)

Lav rente med Santander Red.
Santander RED har laveste rente på kredittkort i Norge

Santander Red er et av tre kredittkort som tilbys av Santander Consumer Bank. Denne utgaven har blant de laveste nominelle rentene du vil finne på det norske markedet. Det er mest sannsynlig Norges billigste kredittkort fra et renteperspektiv.

 • Effektiv rente – 17,10%.
 • Rentefri kreditt – Inntil 50 dager ved kjøp av varer og tjenester.

Ved normal bruk er gebyret for kontantuttak det eneste du bør passe på. Dette gebyret er på 30 kroner, pluss 1% av summen du tar ut. Tar du ut 5 000 kroner fra en minibank, og betaler innen forfallsdatoen, vil sannsynligvis gebyret (30 kroner + 50 kroner) utgjøre en større kostnad enn rentene.

Alle kort fra Santander er tilknyttet bankens svært gode fordelsprogram. Der får du blant annet inntil 15% cashback (penger tilbake) på over 200 nettbutikker. Du får også faste rabatter på inntil 25% innenfor en rekke produktkategorier.

Velg et billig kredittkort med lavest mulig rente dersom du vet at du kommer til å ta ut kontanter ofte, eller kommer til å dele opp regningene i flere avdrag.

4. Ikano VISA

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.
Ikano VISA har et variert og nyttig fordelsprogam.

Ikano VISA utstedes av Ikano Bank, som er et datterselskap i IKEA-konsernet. Kortet har blant de laveste rentene, samt et svært variert og godt fordelsprogram.

 • Effektiv rente – 21,92%.
 • Rentefri kreditt – Inntil 50 dager ved kjøp av varer og tjenester.

Også dette kortet krever gebyr for uttak av kontanter. I minibank er gebyret på 35 kroner, pluss 1%, mens i skranke er gebyret på 75 kroner, pluss 1%.

Fordelsprogrammet til Ikano VISA er basert på en rabattkalender, der du får prisavslag i utvalgte kategorier hver måned. Dette kan for eksempel være rabatt på reiser i juli, og rabatt på netthandel i november eller desember. Totalt kan du spare inntil 1 000 kroner per måned, eller 5 000 kroner per år. Kortet gir deg i tillegg gratis reiseforsikring, og gratis tankfeilforsikring.

5. Bank Norwegian VISA

Kredittkort fra Norwegian med flybonus.
Reisekort med konkurransedyktige renter, og gebyrfrie uttak i utlandet.

Bank Norwegian VISA utstedes av banken som eies av det kjente flyselskapet. Dette er etter vår oppfatning det beste reisekortet om du flyr ofte med Norwegian.

 • Effektiv rente – 23,10%.
 • Rentefri kreditt – Inntil 45 dager ved kjøp av varer og tjenester.

Kredittkortet til Bank Norwegian er nesten gebyrfritt. Det eneste du må passe deg for ved normal bruk er gebyret for kontantuttak i Norge (ingen gebyr for uttak i utlandet).

Dette kortet er ikke det billigste, men du får du 1% Cashpoints på alle typer kjøp, og der 1 poeng tilsvarer 1 krone. På flybilletter hos Norwegian får du inntil 10% Cashpoints. Dette kan konverteres til gratisreiser, eller andre tjenester fra flyselskapet.

Om du likevel alltid kjøper Flex-billetter, vil du få cirka hver tiende reise gratis gjennom bonusordningen. Kortet gir deg gratis reiseforsikring, og forsikring mot tapt avgang. Du får også rett til rabatter på blant annet egenandelforsikring for leiebil, og på helårs reiseforsikring.

Rentefritaket på et kredittkort går fra fakturaperiodens start, for eksempel 1. juni, og frem til fakturaen forfaller, for eksempel 20. juli. Totalt blir da dette 50 dager.

6. Gebyrfritt VISA

Kredittkort uten gebyrer.
Anvendelig kort med rabatter, cashback, reiseforsikring og gebyrfrie uttak.

Gebyrfri VISA utstedes av Santander Consumer Bank, og er et av landets mest populære kredittkort. Her får du mange fordeler, samt ganske konkurransedyktige økonomiske betingelser.

 • Effektiv rente – 23,4%.
 • Rentefri kreditt – Inntil 50 dager ved kjøp av varer og tjenester.

Merk deg at rentene for kontantuttak er en del høyere enn for kjøp av varer og tjenester. Fordelen med gebyrfrie uttak reduseres dermed noe, spesielt dersom kreditten blir rentebærende over lang tid.

Som de andre kortene fra Santander, gis det mange lukrative fordeler i et Gebyrfri VISA. Foruten de samme rabattene og Cashback-ordningen som gis i et Santander Red, får du her også gratis reise- og avbestillingsforsikring, samt gratis egenandelforsikring for leiebil. Kombinasjonen av de økonomiske aspektene og fordelsprogrammet, gjør dette kortet til et av de beste for både de som reiser ofte, og for de som handler mye på nett.

Krav for å få gratis reise- og avbestillingsforsikring

Husk at for å få gratis reise- og avbestillingsforsikring i et kredittkort, må minst 50% av reisens transportkostnader betales med kortet. For de kortene som har egenandelforsikring for leiebil, gjelder det at 100% av leiekostnadene må betales med kortet. Sett deg godt inn i vilkårene for de forskjellige forsikringsavtalene.

Andre billige kredittkort med lave renter

Det finnes andre billige kredittkort enn de som anbefales her som også har konkurransedyktige renter. Utfordringen er at mange kan likevel ha årsavgift, kreve at søkeren er kunde i banken fra før, eller det kreves relativt høye gebyrer.

De kortene vi har valgt ut har ingen årsavgift, og alle som oppfyller kredittselskapenes krav vil kunne få akseptert søknaden. De har også relativt sett rimelige eller ingen gebyrer, samt fordeler du ikke nødvendigvis finner andre steder.

Alle kredittkort gir rentefri kreditt

Samtlige kredittkort i Norge har en rentefri periode for betaling av varer og tjenester, foruten kredittkortet fra Instapay. Perioden er vanligvis på inntil 45 eller 50 dager, det vil si fram til forfallsdato på regninga. Betales hele kreditten innen forfall, blir kostnadene på lånet null. Gjelder kreditten uttak, tilkommer det renter fra uttaksdatoen.

I praksis betyr det at du kan bruke kortet gratis, uten å betale renter.

Video som forklarer effektiv og nominell rente

Viktig om effektive renter

Effektive renter, det vil si det du reelt betaler, regnes ut ved at vi legger sammen de nominelle rentene med alle gebyrkostnader. De effektive rentene blir dermed høyere jo flere gebyrer du betaler.

Det er fullt mulig å unngå alle gebyrer, slik at de effektive rentene blir de samme som de nominelle.

For å oppnå lavere renter er det særlig to regler som gjelder. Unngå uttak av kontanter, eller å overføre pengene i kredittkortets nettbank til din egen konto. Da vil rentene løpe fra den dagen du tar ut pengene.

Viktig om gebyr på kredittkort

At et kort omtales som gebyrfritt betyr fortrinnsvis at du ikke må betale følgende:

 • Årsavgift
 • Gebyr for kjøp av varer og tjenester (gjelder alle kredittkort).
 • Gebyr for uttak (gjelder kun gebyrfrie kort).
 • Gebyr for faktura (gjelder om du velger e-faktura).

Den viktigste forskjellen på gebyrfrie versus ikke gebyrfrie kort, er om kredittselskapet krever gebyr for kontantuttak.

Et gebyrfritt kort vil likevel ha gebyrer for manuelle tjenester, og ved ikke-ordinær bruk. Dette kan være om du overfører penger fra kortet til konto, trenger hjelp til nødpenger, når du vil ha betalingsutsettelse, og purregebyrer ved for sen betaling av regningen.

Valutapåslag er også et slags gebyr

Betaler du med kort i utlandet vil det alltid bli lagt til et valutapåslag. Påslaget skal sikre at banken eller kredittselskapet ikke taper på vekslingskursen. Dette påslaget tilkommer både på kredittkort og når du betaler med vanlig bankkort.

Vi anbefaler at de som reiser mye unngår å velge kort med høyt valutapåslag (1,75% er et vanlig og akseptabelt nivå).

Vurderinger

Gjennomsnitt: 5/5

Strong Testimonials form submission spinner.

Required

Hva er ditt navn?
Skriv inn en passende overskrift
rating fields
Velg mellom 1-5 stjerner
Meny