Beste Mastercard

Du kan søke om Mastercard kredittkort fra mange ulike finansinstitusjoner. Det betyr at det også gis litt forskjellige fordeler med de ulike kortene. Her kan du lese mer om noen av de mest populære tilbyderne og finne beste Mastercard for deg..

Hvilket Mastercard kredittkort passer deg best

Det er viktig å tenke over hvordan man kommer til å bruke et kredittkort, før man velger hvilket man vil ha. For mange kan det også lønne seg å ha mer enn ett kredittkort.

Dersom du har god selvdisiplin og betaler kredittkortregningen din i tide, er kanskje ikke rentesatsen det viktigste for deg. Da vil det ofte være vel så interessant å se på hvilke fordelsprogrammer som ligger i kortet, og hvilke forsikringsordninger det byr på.

De som vet at de ikke alltid klarer å betale hele kredittkortregningen før forfall bør være nøyere med å sammenligne rentebetingelsene i kortet.

Ulike typer av beste Mastercard kredittkort

Mastercard tilbyr en rekke fordeler. Som oftest så vil et Mastercard ha innbakt reise- og avbestillingsforsikring.

Kredittkort fra Mastercard gir deg en rekke fordeler, i tillegg til økonomisk frihet og trygghet.

Tryggheten ligger først og fremst i at alle betalingene dine samles i en faktura som du betaler på etterskudd. Dermed kan du sjekke om alt stemmer, før du betaler. Friheten ligger i at du kan betale med kortet, også selv om du i øyeblikket ikke har tilstrekkelig med penger på kontoen. Dersom du i etterkant betaler regningen i tide når den kommer, slipper du likevel å betale renter.

De fleste som utsteder Mastercard kredittkort tilbyr også en delvis nedbetaling. Da tilkommer imidlertid renter i tillegg.

Mastercard kredittkort blir ikke utstedt av Mastercard, men av en rekke banker og finansinstitusjoner. De tilbyr noe ulike betingelser innbakt i kortet, som forsikringer, bonuskjøp og cashback-ordninger. I tillegg vil rentebetingelsene variere. Derfor er det fornuftig å sjekke de ulike kredittkort-tilbudene, for å finne det som passer ditt bruk best.

Her kan du lese om en del vilkår og fordeler hos noen av de beste tilbyderne av Mastercard.

TF Bank Mastercard – beste allrounder

TF Bank Mastercard er et av de beste Mastercard kredittkortene på markedet. Kortet er gebyrfritt, har reiseforsikring og rabattprogram inkludert i tillegg til høy kredittgrense.

TF Bank Mastercard er et helt gebyrfritt kredittkort både ved bruk i Norge og i resten av verden. Det har dessuten en god reiseforsikring inkludert, når kortet brukes til å betale minst halvparten av den aktuelle reisen. Dessuten tilbys brukerne av kortet et omfattende rabattprogram med opptil 30 % rabatt på varer og tjenester.

For å søke om TF Bank Mastercard må du være over 18 år, ikke ha inkassogjeld eller betalingsanmerkninger, og du må ha være folkeregistrert med adresse i Norge.

Fordeler:

 • Gebyrfritt i hele verden
 • App med god oversikt over forbruk og betaling
 • Reiseforsikring
 • Ubegrenset dekning ved sykdom på reisen
 • Rabattprogram
 • Kredittgrense: 150 000 kr

Ulemper

 • Effektiv rente: 21,82 % ved lån på 25 000 kr over 12 md.

Re:member Mastercard Black – beste kredittgrense

re:member Mastercard Black er et populært kredittkort i Norge og kanskje et av de beste. Reise- og avbestillingsforsikring, rabattprogram og høy kredittgrense er noen av fordelene.

Re:member Mastercard Black er et kredittkort uten årsavgift, og med opptil 150 000 kr i kreditt. Det gir deg også en god reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst halvparten av reisen du skal på med kredittkortet.

En fordel med dette kredittkortet er også rabattordningen, som gir avslag i mer enn 200 nettbutikker.

Med Re:member Mastercard Black får du inntil 45 dagers rentefri kreditt. Kortet har imidlertid, som mange andre kredittkort, en relativt høy rente. Det passer derfor best for de som er flinke til å betale kredittkortregningen i tide.

Fordeler:

 • 5 % cashback i 100 dager.
 • Ingen årsavgift
 • God reise- og avbestillingsforsikring
 • Aldersgrense: 18 år

Ulemper:

 • Effektiv rente: 25,4 %
 • Søker må ha fast inntekt
 • Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger

Re:member Mastercard Gold – beste rente

Re:member Gold har den beste renten på Mastercard kredittkort. Renten er på 18% som er lavt i forhold til de fleste andre tilbydere.

Fordelen med Re:member Mastercard Gold er først og fremst den lavere renten. Effektiv rente på Re:member Mastercard Gold er 18,4 %, og er en av markedets laveste for kredittkort.

Den lavere renten gjør at dette kortet kan være aktuelt for dem som vet at de ikke alltid kommer til å betale hele regningen med en gang.

Også for Gold gjelder det at det ikke er noen årsavgift, og brukeren har fortsatt inntil 45 dagers rentefri kreditt.

Fordeler:

 • Effektiv rente: 18,4 %
 • Rentefri kreditt i inntil 45 dager

Ulemper:

 • Mindre fordelsprogram enn en del andre kredittkort
 • Søker må ha fast inntekt
 • Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger

Instapay Mastercard

Instapay Mastercard tilbyr ikke en rentefri periode, men har til gjengjeld en relativt lav rente.

Instapay Mastercard skiller seg fra andre kredittkort ved at det ikke gir en rentefri periode når du bruker kortet.

Andre kredittkort venter med å beregne rente til etter at regningen er forfalt. Hvis du betaler regningen i tide, koster dermed ikke bruken deg noe.

Imidlertid er det som regel høy rente etter at regningen har forfalt. Hos Instapay Mastercard blir det regnet renter med en gang, men den renten skal være vesentlig lavere enn ved tradisjonelle kredittkort.

Derfor passer dette kortet først og fremst for dem som vet at de ikke kommer til å betale hele kredittkortregningen med en gang.

Instapay Mastercard har en egen nettbank, som gjør det lett å holde oversikt over bruken av kortet.

For å søke om Instapay Mastercard må du ha fylt 23 år, og du må ha en bruttoinntekt på minimum 250 000 kr i året. Det ligger også inne en buffer i kravene, som skal bidra til at brukere ikke får betalingsproblemer. Det innebærer at den samlede gjelden ikke kan være mer enn fem ganger høyrere enn bruttoinntekten, og at man skal kunne håndtere en renteøkning på fem prosentpoeng på den samlede gjelden man har.

Instapay Mastercard har en litt lavere maksgrense enn en del andre kort. De gir maksimalt 100 000 kr i kreditt.

Fordeler

 • Effektiv rente: 18,13 %
 • Enkel og oversiktlig nettbank

Ulemper

 • Ingen rentefri periode
 • Maksimalt 100 000 kr i kreditt
 • Termingebyr: 40 kr
 • Aldersgrense: 23 år

Video som viser fordeler med et Mastercard

Meny