Kredittkort med gratis reiseforsikring

Du får gratis reise- og avbestillingsforsikring når du betaler for turen med rett kredittkort. Denne fordelen finner du hos mange kredittselskap, men alle avtaler er ikke like gode. Her kan du lese hva du bør vite om forsikringene, samt få tips om de beste reisekortene på markedet.

Alt for mange reiser uten

Det finnes flere undersøkelser som viser at omtrent 2% til 5% av oss drar til utlandet uten reiseforsikring. Prosentvis høres det ikke så ille ut, men samlet sett er antallet personer høyt. Statistikken viser at mange av disse vil utsettes for sykdom, ulykker, tyveri, skader, eller noe annet leit.

Å miste reisegodset kan bli dyrt, men det ruinerer deg neppe. Blir du derimot akutt skadet, og trenger omfattende medisinsk hjelp, kan det føre til økonomisk ruin. Spesielt dersom turen går utenfor EU- og EØS-området.

Det holder ikke med Helsetrygdkort

Det europeiske Helsetrygdkortet som utstedes av NAV, bør alltid tas med på reiser som foretas i EU- og EØS-landene. Som medlem av EØS har norske statsborgere rett til medisinsk hjelp på lik linje med innbyggerne i det landet vi besøker.

Problemet er at den medisinske hjelpen du da har rett til, kan være mangelfull i forhold til behovet. I tillegg kan kravene til egenandel være betydelig høyere enn vi er vant med hjemmefra.

Det er heller ikke uvanlig at du selv må betale for behandlingen, og deretter kreve refusjon fra Folketrygden etter at du er kommet hjem igjen. Slikt kan tømme reisekassen.

Helsetrygdkortet gir deg naturligvis ikke rett til hjelp utenfor landene som avtalen innbefatter. Kortet er også ubrukelig det øyeblikket du mister billettene dine, får frastjålet bagasjen, eller forårsaker skade på andres eiendom.

Betal alltid med kredittkort uansett

Å ha gratis reiseforsikring gir deg mindre å bekymre deg for.

Spør du erfarne forbrukerøkonomer, vil de aller fleste anbefale at reisen bør betales med kredittkort. Dette fordi kortet gir deg langt bedre forbrukerbeskyttelse enn om du betaler kontant, ved overførsel, eller med bankkort.

Går for eksempel reise- eller flyselskapet konkurs, kan du tape pengene du betalte, og samtidig ikke få gjennomført reisen. Betaler du i stedet med kredittkortet, skal det mye til for at du ikke vil få medhold på et krav om å få pengene tilbake. Du vil heller ikke få reisekassen din tømt, siden du betalte på kreditt.

Med gratis reiseforsikring på toppen, vil du så godt som aldri bli økonomisk skadelidende i en slik situasjon.

Du får også avbestillingsforsikring

Avbestillingsforsikring er alltid med i reiseforsikringen du får gjennom et kredittkort. Forsikringen er svært fornuftig å ha dersom du eller noen i reisefølget ikke kan gjennomføre reisen. Dette kan inntreffe på grunn av egen sykdom og skade, sykdom i familie, dødsfall, skade på bolig, og lignende.

Uten denne dekningen, kan du komme til å tape hele summen du betalte for reisen.

Krav for å få gratis reiseforsikring

Alle reiseforsikringer du får gjennom et kredittkort krever at 50% av reisens transportkostnader er betalt med kortet. I praksis betyr dette halve flybilletten, eller halve pakkereisen.

Merk deg at dersom kortet ditt også gir rett til gratis egenandelforsikring for leiebil, må normalt hele leiesummen være betalt med kortet.

Gratis reiseforsikring på bilferie

Reiseforsikringen er minst like viktig på bilferier. Få med deg gratis egenandelforsikring også om du kan.

Den gratis reiseforsikringen gjelder også dersom du drar på bilferie. Her er det mindre klart hva som kan regnes som minst 50% av transportkostnadene.

Normalt holder det at du bruker kredittkortet til å betalte 50% av utgiftene til drivstoff, ferger, bompenger, og eventuelt hotell. Ta alltid vare på alle kvitteringer for dokumentasjon, i tilfelle det blir aktuelt å kreve dekning.

Hvem forsikringen gjelder for

Reiseforsikringen dekker den som eier kortet, ektefelle eller samboer, og barn som bor hjemme. Reiser du uten familie, vil forsikringen kunne gjelde for inntil 3 personer du reiser sammen med.

Forutsetningen for at forsikringen skal dekke flere enn korteieren, er at også 50% av de medreisende sine transportkostnader er betalt med det aktuelle kortet.

Har du god nok dekning?

Når det gjelder reiseforsikring kan vi trygt påstå at det er bedre med for mye, enn for lite. På flere områder er det fornuftig å ha både helårs reiseforsikring, samt forsikringen du får gjennom et kredittkort.

Som et eksempel dekker noen reiseforsikringer tap av verdigjenstander på inntil 7 500 per skadetilfelle. Gjelder dette en smarttelefon, datamaskin, eller fotoutstyr, kan den reelle verdien på gjenstanden være betydelig høyere. Med dobbel forsikring reduseres sjansene for tap betraktelig.

Det samme prinsippet gjelder for de fleste elementer forsikringen dekker, som blant annet tap av billetter, utgifter i forbindelse med forsinkelser, utgifter i forbindelse med skade på andres eiendom, med mer.

Les alltid vilkårene

Du bør sørge for å sette deg godt inn i forsikringsvilkårene, og helst før du velger kredittkort. De grunnleggende vilkårene er riktignok temmelig like, men de kan avvike fra hverandre på punkter som er viktige for deg. For eksempel kan aldersgrensen for medforsikrede barn være 21 år hos et selskap, og 23 år hos et annet.

Varigheten på forsikringen, og erstatningssummene du kan få rett til, er også ofte forskjellige. Pass spesielt på at du har god nok dekning for tap av reisegods, forsinket reisegods, tap av billetter, og ikke minst, dekning dersom du trenger omfattende medisinsk hjelp, inklusive hjemtransport.

Går vinninga opp i spinninga?

Reiseforsikringen blir naturligvis ikke gratis dersom rentekostnader og gebyrer for kredittkjøpet spiser opp det forsikringen koster. Du unngår dette så lenge du sørger for at hele kreditten du brukte til å betale reisen med, gjøres opp innen neste forfall. Normalt har du inntil 45 eller 50 dagers rentefri kreditt i kortet.

Les vår artikkel om hvordan du bruker kortet smartere på ferie.

Tre kort med gratis reiseforsikring

Kortene vi har foreslått her har alle gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det vil du finne i mange andre varianter også. Grunnen til at vi anbefaler akkurat disse tre, er at de alle duger som reisekort i seg selv.

Det vil si at du får ytterligere fordeler som kan være nyttige når du skal ut på tur. Eksempler på dette er rabatter og bonuser tilknyttet reisebilletter og hotell, rabatter på andre reiserelaterte produkter, og andre gunstige forsikringer.

I tillegg har alle tre kort gebyrfrie uttak av kontanter i utlandet, samt konkurransedyktige rentebetingelser. Du kan lese omtalene våre av kortene ved å klikke på lenkene.

Bank Norwegian VISA

Kredittkort fra Norwegian med flybonus.

Norwegian-kortet er kanskje det beste alternativet for de som reiser ofte.

Bank Norwegian VISA er et utpreget reisekort, og kanskje landets beste i denne kategorien. Når du betaler med kortet, uansett hvor, får du bonuspoeng som kan konverteres til flybilletter, leiebil, og andre relevante tjenester. I tillegg til reiseforsikring og avbestillingsforsikring, får du med forsikring mot tapt avgang. Du får også rett til rabatt på helårs reiseforsikring, rabatt på ID-tyveriforsikring, og rabatt på egenandelforsikring for leiebil.

 • Rentefri kreditt i inntil 45 dager.
 • Nominelle renter for varekjøp er 20,49%.
 • Nominelle renter for uttak er 20,49%.
 • Gebyrfrie uttak av kontanter i utlandet.
 • Valutapåslag er 1,75%.
 • Kreditramme på inntil 100 000 kroner.

yA Kredittkort

Kredittkort fra YA Bank

Dette kortet har reiseforsikring med den beste dekningen.

yA Kredittkort gir rett til en av de beste reise- og avbestillingsforsikringen du vil finne på markedet. Erstatningssummene er høye, gyldigheten i forhold til reisens varighet er lang, og du slipper egenandeler. Dette kortet gir også rett til gratis egenandelforsikring for leiebil.

 • Rentefri kreditt i inntil 50 dager.
 • Nominelle renter for varekjøp er 22,80%.
 • Nominelle renter for uttak er 22,80%.
 • Gebyrfritt kredittkort.
 • Valutapåslag er 1,75%.
 • Kreditramme på inntil 100 000 kroner.

Gebyrfri VISA

Kredittkort uten gebyrer.

Gebyrfritt reisekort fra Santander, med reiseforsikring og egenandelforsikring.

Gebyrfri VISA fra Santander Consumer Bank gir deg rett til både reise- og avbestillingsforsikring, samt egenandelsforsikring for leiebil. Fordelsprogrammet som kortet er tilknyttet inneholder både cashback, samt et omfattende utvalg av rabattavtaler. Med Gebyrfri VISA får du i tillegg gratis nødkort dersom du mister kortet på ferie, samt hjelp med nødkontanter innen tre virkedager.

 • Rentefri kreditt i inntil 50 dager.
 • Nominelle renter for varekjøp er 20,42%.
 • Nominelle renter for uttak er 26,40%.
 • Gebyrfritt kredittkort.
 • Valutapåslag er 1,75%.
 • Kreditramme på inntil 100 000 kroner.
Meny