Kan man få kredittkort på dagen?

Ung kvinne leser dokument fra et brev

Er det mulig å skaffe seg et kredittkort på dagen? Tja, det spørs hvordan man definerer «å få». For det er fullt mulig å søke om et kredittkort på nett og få et ja eller nei i løpet av minutter.

Men det fysiske kortet – plastbiten – må du vente noen dager på. Det skal tross alt trykkes opp og påføres de nødvendige dataene.

I tillegg vil kredittkortselskapet sikre seg mot at kortet ditt havner i feil hender. De fleste sender kort og PIN-kode hver for seg, med noen dagers mellomrom, for å unngå at alt havner i postkassen samme dag.

Så ja, du kan få en søknad om kredittkort godkjent samme dag som du sender den. Men selve kortet må du vente på.

Leser du videre får du vite hva du må gjøre for å få kortet du ønsker deg så raskt som mulig.

Raskere med BankID

Mange ønsker seg et kredittkort så raskt som mulig. Kanskje skal du snart ut på en reise og ønsker å benytte deg av de mange fordelene et godt kredittkort kan gi deg.

Har du BankID? Da har du det du trenger for å få kortet i hus raskest mulig.

Mange kredittkortselskap foretrekker at du bruker BankID for å signere kredittkortavtalen. Dermed slipper både du og banken å bruke tid på å sende en masse dokumenter frem og tilbake.

Haster det med å skaffe et kort? Sørg for at du har BankID, enten via en brikke eller på mobilen når du sender søknaden. Dette kan korte ned ventetiden med flere dager.

Under finner du flere eksempler på banker og kredittkortselskaper som behandler søknaden din raskere når du bruker BankID.

365Direkte

Det er Danske Bank som deler ut kredittkortet 365Direkte. Banken har innført en rekke automatiske prosedyrer som fremskynder søknadsprosessen. Når banken mottar søknaden, utfører den en automatisk kredittsjekk som bare tar noen minutter.

Like etterpå får du et positivt eller negativt svar tilbake.

Har du BankID, er over 21 år og har minst 350.000,- i årlig inntekt, tar det alt i alt bare minutter fra at du sender søknaden til at du har signert kredittkortavtalen.

Ikano Visa

Svenske Ikano Bank, som er eid av Kamprad-familien – samme familie som eier Ikea – tilbyr et svært ettertraktet kredittkort. Det er først og fremst alle rabattene du kan få med Ikano Visa som gjør det så populært.

Også svenskene er raske på labben med å godkjenne kredittkortsøknaden din. Særskilt hvis du oppfyller disse betingelsene:

  • Du er over 23 år gammel.
  • Du har fast inntekt.
  • Du har BankID.

Er dette på plass, trenger ikke banken mer enn noen minutter på å gi deg et positivt svar på søknaden din. Selv kredittsjekken er automatisert. Den er unnagjort i løpet av et øyeblikk.

Og så lenge du har BankID for hånden vil du kunne skrive under på avtalen om et Ikano-kort i løpet av minutter.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa er et av banken Santanders mest populære kredittkort. Mye av årsaken er gebyrene, eller rettere sagt mangelen på gebyrer. Dette kredittkortet er nemlig et av få kort som ikke plager deg med gebyrer når du tar ut penger i minibank, for eksempel.

Også Santander har rutiner som gjør at du får svar nesten umiddelbart på om du får et kort eller ikke. Den eneste ventetiden å snakke om er tiden det tar banken å sende kort og PIN-kode til deg i posten.

Meny