Alt om dealpass 

De fleste kredittkort har rabatter, bonuser og andre fordeler som gjør at du kan spare penger. Med fordelsprogrammet dealpass får du opptil 70% i rabatt hos ulike bedrifter. I denne artikkelen får du alt du trenger å vite om dealpass.

Hva er dealpass?

Dealpass er et fordelsprogram som følger med ulike kredittkort. Det er utviklet av norske Dealmaker AS. Dealpass gir deg rabatter hos utvalgte butikker, nettbutikker, restauranter og hoteller i over 100 byer og tettsteder i Norge.

Hvordan fungerer rabattene med dealpass?

Rabattene hos dealpass ligger mellom 20-70%. 

Du trenger ikke å aktivere dealpass; har du et kredittkort med dette fordelsprogrammet, vil du automatisk ha tilgang til rabattene.

Dette får du rabatt på med dealpass

Med dealpass får du rabatter innen ni ulike kategorier:

 1. Spisesteder: opptil 25%.
 2. Butikker: opptil 25%.
 3. Kultur (kino og forestillinger): opptil 50%.
 4. Velvære: opptil 30%.
 5. Aktiviteter: opptil 70%
 6. Nettbutikker: opptil 50%.
 7. Reiser: opptil 25%.
 8. Helse (yoga, treningssentre, helseklinikker): opptil 25%.
 9. Tjenester (leie av bil, trafikkskole, flytting m.m.): opptil 20%.

Slik får du rabatt med dealpass:

For å få rabatt, må man ofte skrive inn en rabattkode før man betaler. Disse rabattkodene finner man når man logger inn på nettsidene til dealpass.

Man kan også sende en SMS og motta et kort som viser at man har dealpass. Noen ganger må dette fremvises ved betaling. Noen kredittkort har en egen app hvor man finner rabattene og dette kortet.

Rabattene varierer

Selv om det finnes flere kredittkort med dealpass, kan det variere hvilke rabatter man får. De største kredittkortutstederne, som Santander Consumer Bank og TF Bank, har kredittkort med hele dealpass-pakken inkludert.

Men det finnes kredittkort fra lokale banker som tilbyr færre rabatter, fordi de tilbyr rabatter i sitt nærområde. Hvis du er på utkikk etter et kredittkort med rabatter på restauranter og butikker der du bor, kan du undersøke kredittkortet hos den lokale banken din.

Selv om det finnes ni ulike kredittkort som har dealpass, vil rabattene de tilbyr variere. Lokale banker har ofte rabatter på lokale spise- og handlesteder.

Kredittkort med dealpass

Det finnes per 2023 ni kredittkort som tilbyr dealpass:

For å finne det beste kredittkortet for deg, kan det være smart å sammenligne andre fordeler som følger med kortet. Vi hjelper deg på vei; nedenfor finner du beskrivelse av fem av kortene.

Dealpass med TF Bank kredittkort

TF Bank kredittkort er kåret til beste kredittkort i 2023.

Her får du både rabatter og ulike forsikringer inkludert i kortet. TF Bank kredittkort tilbyr reiseforsikring, egenandelsforsikring og avbestillingsforsikring.

Kortet er et av få kort på markedet som ikke har gebyrer.

Dealpass med Santander

Med kredittkort fra Santander Consumer Bank får du dealpass inkludert. Dette gjelder både Gebyrfri Visa, Flexi Visa og Santander Red.

Du får også cashback på kjøpene dine. Det vil si at du får tilbake opptil 15% når du bruker kortet i ulike nettbutikker, blant annet hos Ellos, Hotels.com og Interflora.

I tillegg til rabattene som medfølger dealpass, har Flexi Visa en ordning med 4% rabatt på valgfrie butikker.

Alle kredittkort fra Santander har også reiseforsikring som medfølger kortet.

Dealpass med Esso Mastercard

Med Esso Mastercard får du 40 øre i rabatt på drivstoff hos alle Esso-stasjoner i Norge. I tillegg får du 20% på bilvask.

For å bruke Esso Mastercard, må du laste ned en app som heter Spendwise. Her kan du finne alle rabatter, og slik aktivere de du ønsker å benytte deg av.

Med Esso Mastercard får du 40 øre i rabatt på drivstoff og 20% på bilvask hos Esso-stasjoner i Norge.

Fordeler med Dealpass

 • Det er enkelt: Dealpass- rabattene er enkle å finne og aktivere. Det krever bare at du har tilgang til nett for å finne oversikt over rabattene og eventuelle rabattkoder.
 • Du kan spare penger: Dealpass kan gi deg rabatter på mange ulike nettbutikker, fysiske butikker, restauranter og hoteller.  Slik kan du spare penger på å bruke rabattene i dealpass.
 • Du får ikke disse rabattene andre steder: Rabattene i Dealpass er kun for kredittkortkunder i dealpass-ordningen. Det vil si at de som ikke har kredittkort med dealpass, ikke tilbys rabatter fra disse bedriftene.
 • Mange valgmuligheter: Du kan bruke rabatter på et bredt utvalg butikker, restauranter og hoteller. Dette gir deg mange valgmuligheter.

Ulemper med dealpass

 • Dealpass-rabattene er rabatter kun for kunder med kredittkort som har dealpass. Du kan derfor få eksklusive tilbud og rabatter.

  Varierende rabatter: Siden rabattene varierer mellom de ulike kredittkortene med dealpass, kan det være at du ikke får de rabattene du ønsker med ditt kort.

 • Ugunstige vilkår på rabattene: Mange av rabattene kommer med ulike vilkår, som begrenset tidsvarighet, eller at rabatten på brukes på avtalt sted eller at den først trer i kraft etter at du har brukt en minimumssum.
 • Høye renter: Mange rabatter kan gjøre at det blir mer fristende å bruke penger. Slik kan man opparbeide seg større gjeld enn man kan betjene. Rentene på kredittkort er høye, og det vil koste deg dyrt om du ikke betaler innen forfallsdato. Eksempelvis har Santander Flexi Visa effektiv rente på 26,69% og Esso kredittkort: 31,13 %.

Oppsummering

 1. Dealpass er et fordelsprogram som medfølger ni ulike kredittkort i Norge. Fordelsprogrammet gir rabatter opptil 70% i ni ulike kategorier, blant annet kultur, fysiske butikker og nettbutikker, spisesteder og tjenester.
 2. I dag er det ni kredittkort som tilbyr dealpass. For å finne det beste kredittkortet for deg, anbefaler vi at du sammenligner kortenes andre fordeler og vilkår.
 3. Fordelene med dealpass er flere: du kan spare penger, det er enkelt å bruke, og du kan få rabatt på mange ulike steder.
 4. Det finnes også noen ulemper: rabattene varierer fra kort til kort, og en del av rabattene har tids- eller stedsbegrensning. Rentene er høye, så man bør betale innen forfallsdato for å slippe unna unødvendige kostnader.
Meny