Hvordan låne penger med kredittkort?

Trenger du penger raskt, kan et lån med kredittkort være en gunstig løsning. Her får du en forklaring på hvordan du går frem.

Låne penger med kredittkort

Lån med kredittkort skiller seg fra andre lån ved at du kan låne penger rentefritt. Siden pengene du låner ikke er øremerket et formål, kan du bruke dem til å betale for alle slags varer og tjenester.

Du kan også betale regninger med kredittkortet. Fremgangsmåten er ulik fra bank til bank. Hos Sparebank1 logger du inn i nettbanken og betaler regningen direkte fra kredittkortet. Hos noen banker må du først overføre pengene til bankkontoen din, for så å betale regningen derfra.

Om du bruker kredittkortet til å betale regninger eller overføre penger til en annen konto, bør du være bevisst på at alle bonuser og fordeler bortfaller, og rentene vil begynne å løpe fra trekkdato.

Slik låner du penger med kredittkort

  1. Du søker om kredittkort hos banken du ønsker å inngå en avtale med. Legg inn nødvendige opplysninger, som inntekt og gjeld.
  2. Legg inn hvor mye penger du ønsker å låne. Vær bevisst på at det ikke er sikkert at du får innvilget den ønskede summen.
  3. Banken vil foreta en kredittvurdering, hvor de undersøker om du er i stand til å betjene dette lånet.
  4. Får du en god kredittscore, vil du kunne få innvilget kredittkort og samtidig få bedre rentekostnader og mer penger i kredittramme. Har du betalingsanmerkninger, vil du få avslag på søknaden.
  5. Du vil få svar på søknaden innen et par dager, og kredittkortet kommer i posten innen en ukes tid. Behandlingstiden påvirkes blant annet av kredittkortutsteder, kredittvurderingen og postgang.
For å ta opp et lån med kredittkort, må du søke på bankens nettsider. Når du søker, vil banken foreta en kredittvurdering for å vurdere risikoen ved å innvilge deg lån.

Gode råd når du skal låne penger med kredittkort

Før du låner penger med kredittkort, er det flere faktorer du bør ta stilling til. Her får du noen tips:

#1. Ta hensyn til rentekostnadene

Rentene på kredittkortgjeld kan være høye. Derfor bør du låne penger med kredittkort med forsiktighet, og sørge for at din økonomi tåler rentekostnadene det medfører.

#2. Undersøk gebyrer og andre vilkår

Noen kredittkort har mange gebyrer, andre har få eller ingen. Utgifter til gebyrer kan utgjøre en betydelig kostnad, og vi råder deg til å undersøke disse vilkårene før du låner penger med kredittkortet. Slike gebyrer kan for eksempel være etableringsgebyr, årsgebyr, månedsgebyr og uttaksgebyr.

#3. Ha en tilbakebetalingsplan

Du bør ikke låne penger med kredittkort uten å ha en tilbakebetalingsplan. Sørg for at økonomien din tåler lånet, og at du har en nøyaktig plan for tilbakebetaling. .

Fordeler med lån med kredittkort

#1. Du kan låne penger gratis

Du kan låne penger gratis i en periode på 45-60 dager. Kredittrammen din er penger du får låne rentefritt fra banken, i hvert fall over en viss periode. Dette kalles rentefri betalingsutsettelse. Betaler du tilbake alle pengene før den rentefrie perioden er over, slipper du disse rentekostnadene, og du har fått låne penger gratis.

#2. Kredittkort kommer med rabatter og bonuser

Ulike kredittkort kommer med ulike fordelsprogrammer. For mange kan det være penger å spare på å benytte seg av disse.

#3. Pengene kan brukes til det du vil

Kanskje har du lite penger på kontoen, men skal pusse opp, reise, dekke annen gjeld eller uforutsette kostnader, eller kanskje du trenger penger til å betale en faktura? Når du låner penger med kredittkort, kan pengene brukes til akkurat det du selv vil, i motsetning til for eksempel refinansiering eller billån.

En fordel med lån med kredittkort er at du kan bruke pengene til akkurat det du har lyst til.

Ulemper med lån med kredittkort

#1. Det kan bli dyrt

Hvis du ikke betaler tilbake gjelden innen forfallsdato, vil rentene begynne å løpe, og det kan bli dyrt. Den nominelle renten er avgiften du betaler for å få låne pengene. Den effektive renten inneholder den nominelle renten og eventuelle gebyrer, og det er derfor denne som forteller deg hva lånet faktisk vil koste.

#2. Du kan miste bonuser og fordeler

Om du tar ut penger i minibank, betaler regninger med kredittkortet eller overfører penger til en annen konto, mister du bonuser og fordeler som følger med kredittkortet.

Lesetips: Se også kredittkort med cashback.

Oppsummering

  1. Lån med kredittkort gir deg muligheten til å låne penger gratis i en periode. Etter denne rentefrie perioden må du betale renter. Den effektive renten på kredittkortlån er høy, og du bør vurdere om økonomien din tåler at du tar opp dette lånet.
  2. Du søker enkelt om kredittkort via bankens nettsider. Her må du legge inn alle nødvendige opplysninger. Banken vil foreta en kredittvurdering før de avgjør om du får lån eller ikke.
  3. Fordelene med lån med kredittkort er at du kan få et rentefritt lån, tilgang til bonuser og fordeler, samt friheten til å bruke pengene til ulike formål.
  4. Ulempene er at det kan komme til å koste deg dyrt, samt at eventuelle bonuser bortfaller ved uttak eller overføring fra kredittkortet.
Meny