Søk kredittkort på dagen

Amount: 123
Term: 123

Fordeler:

  • Reiseforsikring
  • Flyreiser
  • Bensin
  • Elektronikk
  • Klær og sko
  • Dagligvarer
  • Møbler

Kredittkort på dagen er ikke mulig rent teknisk. Årsaken er at selve kortet må lages og sendes til deg i posten, noe som naturligvis kan ta noen dager.

Du får imidlertid som regel alltid svar på dagen og ofte i løpet av få minutter. Det nye gjeldsregisteret gjør at banken kan kredittsjekke deg på dagen og gi deg et svar på søknaden nærmest umiddelbart. Det er også mulighet å få tilgang til pengene samme dag, under forutsetning om at søknaden godkjennes.

Slik søker du om kredittkort på dagen

En søknad om kredittkort på dagen er omtrent det samme som et vanlig lån. Her ser du hva som vil skje når banken mottar søknaden din.

Du blir kredittvurdert

Du vil bli kredittsjekket før du kan få et kredittkort på dagen. Sjekken går ofte automatisk og er en rask affære.

Alle som søker om kredittkort på dagen blir grundig kredittvurdert. I tillegg til å oppfylle kortselskapets minstekrav, blir søknaden vurdert i forhold til faktorer som inntekt, gjeld, betalingshistorikk, og herunder kredittscoren dette gir.

Som regel foregår det meste av vurderingen automatisk. Det vil si av programvare som analyser offentlig tilgjengelige opplysninger om deg. Du vil motta et gjenpartsbrev hver gang du kredittvurderes.

Lurer du på hva slags opplysninger banker og kredittselskap finner på ditt navn? Du kan sjekke selv ved å logge deg inn gratis hos Bisnode eller Experian.

Svaret får du i dag

På grunn av automatiseringen, vil de fleste få svar på dagen når de søker om kredittkort i Norge. Det kan være mange årsaker til at et avslag, men den vanligste er at søkeren har en betalingsanmerkning.

Om du ikke har betalingsanmerkninger, og samtidig har noenlunde stabil inntekt, bør du be om begrunnelse for et eventuelt avslag. Ofte dreier det seg om smådetaljer som du kan ordne opp raskt. Deretter sender du inn ny søknad, eller søker om kort fra et annet selskap.

Utstedelse av kredittkort på dagen

Det er selve produksjonen av kredittkortet, samt utsendelsen som tar tid. Kredittkort og PIN-kode sendes også separat, gjerne med noen dagers mellomrom for å unngå at uvedkommende får tilgang til kortet ditt. I den senere tid er det blitt mer vanlig å hente ut PIN-kode fra nettbanken, så dette er en prosess som er i ferd med å fases ut.

Den totale tidsbruken, fra du søker til du mottar kortet og kan bruke det varierer. De raskeste selskapene markedsfører med at du normalt vil motta kortet innen 3-4 virkedager. Regn likevel med at det tar alt fra én uke til to uker, spesielt om du trenger et reisekort.

Du må ha BankID for å få kredittkort på dagen

De fleste kredittkortutstedere krever at du har tilgang til BankID. Dette gjør at du også får lett tilgang til oversikt over transaksjonene og bonuser i nettbanken.

Nesten alle kortselskap krever at du signerer kortavtalen elektronisk med BankID. Identifikasjonen burde du skaffe deg uansett dersom du ikke har den.

Med BankID vil du også kunne logge deg inn på kortselskapets nettbankløsning. Der får du oversikt over kortbruken din, du kan søke om endret kredittramme, holde oversikt over Cashback og bonuser, søke om betalingsutsettelse, med mer.

I de få tilfellene der vanlig signatur aksepteres, vil utstedelsen av kortet ta mye lenger tid.

Velg beste kredittkort på dagen

Med over 300 ulike kort på markedet er det lurt å bruke god tid på valget, så du finner kortet som passer dine behov best.

Selv om det skulle haste med å skaffe et kredittkort på dagen, bør du ta deg tid til å finne det som passer deg best. Det er i dag over 300 kredittkort i Norge og velge mellom som utstedes av sparebanker, organisasjoner og forsikringsselskap.

Hvert kredittkort har ulike fordeler, enten det er snakk om cashback, forsikringer eller avslag på visse typer drivstoff. Det er viktig at du velger et kort i forhold til hva du kjøper, og det du trenger penger til.

Vår anbefaling er at du først og fremst vurderer de økonomiske betingelsene, slik som renter, gebyrer, og om kortet har årsavgift, og dernest hvilke fordeler du får med i kortet. Du kan enkelt sammenligne alle kredittkort på forsiden av kredittkortinfo.

Vil du sammenligne kredittkort på dagen med spesifikke fordeler. På forsiden kan du for eksempel velge å se alle kort med reiseforsikring, eller sortere i forhold til økonomiske betingelser.

Plastikk i lomma enn så lenge

Om noen år vil kanskje kredittkortene være heldigitalisert?

Om vi skulle skrevet denne artikkelen om noen få år, ville svaret på spørsmålet i overskriften sannsynligvis blitt et helt annet. Inntoget av digitale lommebøker, vipsing, og kryptovaluta tilsier at fremtidens betalingskort blir heldigitale.

Da vil du kunne få et nytt kredittkort på dagen, og det uten å noensinne motta et fysisk kort i posten. I stedet vil kredittkortnummeret lagres på mobile enheter, og du verifiserer kanskje transaksjonene dine med tommelavtrykk og skanning av øyet.

Du vil allerede i dag kunne finne kredittkort med en slags mellomløsning. For eksempel er alle de tre kortene til Santander tilknyttet Apple Pay. Det gjør at du tar med deg betalingsmiddelet på mobilen eller klokka (Apple Watch), og legge plastikkbiten igjen på et trygt sted.

Rentene vil løpe fra samme dag

Når du får innvilget søknaden om kredittkort på dagen vil banken opprette en nettbank for deg. Her vil det som oftest være mulig å ta ut pengene, i form av en overførsel til din egen brukskonto.

Dette er noe du må være forsiktig med, da rentene vil begynne å løpe fra den første dagen du tar ut pengene, på lik linje med kontantuttak. Det fjerner hele fordelen med rentefri bruk og er en klassisk felle du må passe deg for.

Et kredittkort på dagen er kun til hjelp hvis du drar nytte av den rentefrie nedbetalingstiden. Vær derfor tålmodig og vent til du mottar kortet noen dager senere i posten.

Oppsummering

  •  Å få kredittkort på dagen er ikke mulig. Det vil ta alt fra tre dager til to uker fra du søker til du har kortet. Dette fordi det skal produseres og sendes til deg.
  • Banken er pliktig til å foreta en kredittvurdering når du søker om kredittkort. Siden prosessen er automatisert, kan du få svar på søknaden samme dag.
  • Bruk gjerne god tid på å finne kredittkortet med de beste vilkårene. Vurder både renter, gebyrer og andre avgifter, bonuser og fordeler.

Vurderinger

Gjennomsnitt: 4,6/5

Strong Testimonials form submission spinner.

Required

Hva er ditt navn?
Skriv inn en passende overskrift
rating fields
Velg mellom 1-5 stjerner
Meny