Beste kredittkort som gir rabatt på leiebil

De fleste kredittkort som tilbys i Norge har ulike rabatt- og bonusordninger. Her viser vi deg noen kort som er nyttige å ha dersom du skal leie bil.

Rabattordninger i kredittkort

Dersom kredittkortet innebærer medlem i DealPass, kan du få inntil 20% rabatt når du leier bil.

Siden det er mange kredittkort å velge mellom på markedet, må kredittkortselskapene konkurrere om kundene. En av måtene de gjør det på er å lage gode rabattordninger de kan friste med. De ulike kortene har litt forskjellige fokus.

Mens noen tilbyr rabatter innen sport og friluftsliv og andre gir cashpoints for flyreiser og overnattinger, har igjen andre fokus på drivstoff rabatt og rabatter på leiebil.

Kredittkort for leiebil

Det er flere kredittkort som er bra å ha når du skal leie en bil, enten det er på ferie eller jobbreise. Noen av kredittkortene har fordeler direkte knyttet til kun sitt kort, som forsikringsordninger.

Andre har fordeler knyttet til fordelsprogrammet DealPass. Det er en ordning som gjelder for hundrevis av tjenester og varer i hele landet.

Med medlemskap i DealPass kan du blant annet få opptil 20 prosent rabatt på leiebil.

Andre tjenester som er inkludert er for eksempel trafikkskoler, flytting, treningssentre og helseklinikker. DealPass gir også opptil 25 prosent rabatter på utvalgte hoteller og reiser både i Norge og Europa. I tillegg gir det rabatt på mange spisesteder. Dermed kan det være en gunstig kombinasjon sammen med leiebil.

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er en av kredittkortene som tilbyr medlemskap i fordelsprogrammet DealPass. Gjennom dette kortet får du inntil 30 prosent rabatt på leiebil. Du får også rabatt på restaurantbesøk og hoteller.

Kortet har dessuten gratis reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til ID-tyveriforsikring.

En annen fordel med kortet er at det er helt gebyrfritt, også når det gjelder kontantuttak.

Gebyrfri VISA

Kredittkort uten gebyrer.Gebyrfri Visa er også et kredittkort som er verdifullt på ferie og andre reiser med leiebil. Det er først og fremst fordi det tilbyr gratis egenandelsforsikring for leiebil.

I tillegg gir det gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det tilbyr også en gunstig ekstra helårs reiseforsikring.

Gebyrfri Visa har et fordelsprogram med en del faste rabatter. Det gir brukeren opptil 50 dager rentefri kreditt. Dette kredittkortet har ingen årsavgift og er helt gebyrfritt. Det er dessuten kompatibelt med Apple Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

Bank Norwegian VISA

Reisekort fra Norwegian.

Kredittkortet Bank Norwegian Visa er tilknyttet Norwegians medlemsprogram Norwegian Reward. Det gir deg mulighet til å spare opp CashPoints. Disse kan brukes til å betale ned på kortet, eller til å kjøpe nye flyreiser.

Dersom du leier bil hos Avis gir det deg også fordeler hos Norwegian Reward. Det gir deg CashPoints, medlemsrabatt på opptil 15 prosent og gratis ekstra sjåfør.

Dette gjør kortet til et bra kort for de som skal leie bil, og andre reisende. I tillegg kommer at det er gebyrfritt å ta ut kontanter i utlandet med dette kortet. Det gir også reiseforsikring for korteieren og samboer eller ektefelle, samt for alle barn under 21 år.

Flexi VISA

Flexi Visa er nok et kredittkort som gir deg medlemskap i fordelsprogrammet DealPass. Dermed får du tilgang til alle rabattene som er nevnt over innen det programmet, inkludert billeie.

De har i tillegg et kickback-program som gir inntil 15 prosent rabatter i mer enn 250 nettbutikker.

Det er også et praktisk kredittkort som gir deg god oversikt over bonusene dine, og via nettbanken deres kan du få tilgang til en virtuell kopi av kortet. Det kan være nyttig når man er på farten.

365 MasterCard

Kredittkortet 365 MasterCard gir deg 10 prosent rabatt på leiebil hos Hertz.

Cashback og rimeligere bensin fra 365-Privat.

Når du kjører leiebil kan det være godt å ha et bra bensinkort på lomma. 365 MasterCard regnes som et av de beste kortene for drivstoff. Det gir 2 prosent cashback hos alle bensinkjeder.

Hos Esso gir det ekstra rabatt, med 34 øre avslag per liter og 3,65 prosent cashback.

CircleK MasterCard

Drivstoffkortet som er knyttet til CircleK-kjeden, CircleK MasterCard er et annet bra drivstoffkort. Det gir deg inntil 35 prosent rabatt hos CircleK, og inntil 3000 kroner i cashback.

Det har også et fordelsprogram som gir deg avslag på en del produkter og tjenester tilknyttet bensinstasjonene. Kortet inkluderer også reiseforsikring.

SAS AmEx Classic

Kredittkortet SAS AmEx Classic er knyttet til SAS sitt fordelsprogram Eurobonus. Med dette kortet får du 10 Eurobonus-poeng for hver 100 kroner du betaler med kortet. Når du kjøper flybilletter hos SAS med dette kredittkortet får du 30 Eurobonus-poeng for hver 100 kroner du betaler.

Kortet gir imidlertid også ekstra fordeler ved billeie. Når du leier bil hos Avis kan du tjene opp inntil 1000 poeng hos EuroBonus.

Også hos Budget bilutleie kan du få fordeler med SAS EuroBonus. Som medlem kan du få 500 EuroBonus-poeng når du leier bil hos Budget Bilutleie.

Nyttige tips for de som skal leie bil

Fordel å eie flere kredittkort

Siden de fleste kredittkortene vi har gått gjennom ikke har årsgebyr, er de i praksis gratis å ha. Dermed kan det lønne seg å ha flere kort, og benytte det som til enhver tid gir bonus innen det du skal handle.

Da er det imidlertid viktig å være nøye med hvilket kort du benytter, slik at du faktisk får den rabatten du forventer.

Oppsummering – leiebil rabatt

  • TF Bank Mastercard er et av de beste kredittkortene for bilutleie med inntil 30% rabatt.
  • Gebyrfri VISA tilbyr gratis egenandelsforsikring
  • Bank Norwegian VISA gir deg inntil 15% rabatt på leiebil i tillegg til Cashpoints.
  • Flexi VISA tilbyr inntil 30% rabatt.
Meny