Slik aktiverer du kredittkort

Kredittkort må aktiveres før bruk. Dette er verken tidkrevende eller vanskelig, men gjøres av sikkerhetsmessige hensyn. Slik gjør du det.

Derfor må du aktivere kredittkortet

Har du bestilt nytt kredittkort, vil du raskt finne ut at kredittkortet ikke fungerer før du har aktivert det. Denne aktiveringen er et sikkerhetstiltak for å unngå at kortet misbrukes av andre enn deg.

Etter at kredittkortet er aktivert, kan det vanligvis brukes som betalingsmåte ved å tappe kortet med chipen. Bare ved høye beløp må du bruke kode for å godkjenne betalingen. Derfor vil et kredittkort være enkelt å misbruke om det havner i feil hender.

Se for deg at kredittkortet sendes til feil adresse, eller at det blir borte i posten. Da kan noen ta i bruk din kreditt. Ved å aktivere kredittkortet før første gangs bruk, unngår du slikt misbruk.

Slik aktiverer du kredittkort

Hvordan du aktiverer kredittkortet, kan variere fra bank til bank, men i hovedsak er det to måter å gjøre det på: i nettbanken, eller ved å ta det i bruk. Men det vil ikke fungere og betale med chipen før det er aktivert.

Hos noen banker må det aktiveres i nettbanken. Logg inn med BankID og finn «Kort» eller lignende fra menyen.

Ikke alle banker krever dette. Ved første gangs bruk må du sette kredittkortet inn i bankterminalen og taste PIN-koden for å godkjenne transaksjonen. Dette betyr at kredittkortet først vil være aktivert for kontaktløs betaling etter første transaksjon med PIN-kode.

Les mer om aktivering av kredittkort hos Sparebank1.

Meny