Billigere leiebil og flybilletter med betalingsutsettelse

Visste du at du kan få billigere leiebil og flybilletter med betalingsutsettelse? Vi forklarer deg hvorfor og hvordan.

Betalingsutsettelse på leiebil og flybilletter

Å bestille ferietur kan raskt tømme bufferen for ferien, særlig om man reiser i fellesferier hvor flybilletter er på sitt dyreste. Både flybilletter og det å bestille leiebil blir ofte dyrere og dyrere, jo nærmere ferien du kommer. Det vil si at det lønner seg å bestille billettene så raskt du vet at du skal ut å reise.

Prisene på flybilletter styres, som det meste annet, av tilbud og etterspørsel. I skoleferier er etterspørselen stor, og derfor setter flyselskapene opp prisene.

Dette gjelder selvfølgelig også prisene på leiebil. Hvis du skal leie en bil i skoleferien, vil dette som regel koste mye mer enn om du reiser utenfor sesong.

Mange lar kanskje være å bestille ferietur eller leiebil, nettopp fordi man ikke har nok penger der og da til å betale beløpet i sin helhet. En løsning kan da være å bruke betalingsutsettelse på leiebil og flybilletter.

Les også: Slik får du rabatt på leiebil med kredittkort.

Slik fungerer betaling av leiebil og flybilletter med betalingsutsettelse

Når du bruker kredittkortet til å betale, vil du automatisk utsette betalingen til senere. Kredittkort kommer med en gitt kredittramme. For hver gang du betaler, trekkes dette beløpet fra kredittrammen. Den brukte kreditten må betales tilbake innen en gitt periode, i hvert fall om du skal unngå at det kommer renter på kreditten du har brukt.

Den rentefrie perioden som medfølger kredittkortet, er ofte på 50 dager, men noen kort tilbyr opptil 60 dager. Det vil si at du har to måneder på deg til å betale kravet før rentene begynner å løpe.

Noen banker tilbyr også en lengre rentefri periode, hvor man får utsatt betalingen i opptil ni måneder mot at man betaler et gebyr. Dette kan du lese mer om hos IkanoBank.

Bruker du kredittkort som betalingsmetode når du bestiller flyreise eller leiebil, vil du automatisk få betalingsutsettelse. Da kan du betale tilbake ønsket beløp i ønskede intervaller, uten at det koster deg mer. Bare husk å betale hele kravet før forfallsdatoen.

Hvis du velger betalingsutsettelse med kredittkort, kan du betale inn så mye du kan og vil med det intervallet du selv ønsker. Det viktigste er at du følger med datoen der kravet må være betalt, slik at du slipper at det påløper renter.

Fordeler med betalingsutsettelse med kredittkort

#1. Du kan planlegge ferien

Ved å kjøpe flybilletter og/eller leie bil med betalingsutsettelse, kan du lettere planlegge sommerferien før feriepenger kommer på konto. Da kan du følge med på når billettene og leiebilprisene er billigst.

#2. Det er gunstig om du ikke har penger

Hvis du vet at du får penger på konto, og vil kunne betjene kravet på et senere tidspunkt, kan det være en god løsning å gå for betalingsutsettelse når du skal leie bil eller kjøpe flybilletter.

#3. Reiseforsikring er inkludert

Når du bruker kredittkort, får du benyttet deg av reiseforsikringen som er inkludert i kortet. Reiseforsikringen dekker eventuelle tap, utsettelser eller avbestillinger på flyreise eller leiebil, og kan også gjelde for den du eventuelt reiser med.

#4. Egenandelsforsikring ved leie av bil er inkludert

Mange leier bil i ferien, for det er svært praktisk at leiebilen står klar når man lader med fly eller ankommer med tog. De fleste utleiere har forsikring som dekker skader på kjøretøyet, men du skal likevel være bevisst på at egenandelen kan være høy.

Kredittkort kommer ofte med egenandelsforsikring. Det vil si at egenandelen dekkes av kredittkortutsteder, eller at du kun må betale et lite gebyr. Dette vil i de fleste tilfeller bli mye billigere enn å betale egenandelen direkte til utleiefirmaet.

#5. Cashback og rabatter

Når du bruker kredittkortet til å betale flybilletter og leiebil, vil du tjene opp bonuser og cashback, samt få rabatter som hører til kortet.

Kredittkort har ofte ulike forsikringer inkludert, som både reiseforsikring og egenandelsforsikring. Sistnevnte kommer godt med om du leier bil og det skjer noe med bilen. Da slipper du å betale egenandelen selv.

Tips til deg som skal kjøpe flybilletter eller leie bil med betalingsutsettelse

#1. Kjøp billetter så tidlig som mulig

Flybillettene øker i pris jo nærmere du kommer avgangsdato. Sørg for å være tidlig ute med å planlegge og bestille ferien.

#2. Sjekk vilkårene for betalingsutsettelsen

Vi råder deg til å undersøke vilkårene for kredittkortavtalen. Den effektive renten på kredittkort er høy, og det vil derfor påløpe høye kostnader om du ikke betaler innen forfallsdatoen.

#3. Sjekk vilkår for forsikringer

Vi anbefaler deg å undersøke hvilke forsikringer som medfølger kredittkortet ditt. Kanskje har du både reiseforsikring og egenandelsforsikring? Da vil du spare penger ved eventuelle tap eller skader som skjer underveis på reisen.

#4. Sammenlign flere aktører ved bestilling

Skal du leie bil eller kjøpe flybilletter, anbefaler vi deg til å sammenligne flere aktører for å finne den beste prisen. Er det flybilletter du skal kjøpe, kan du bruke for eksempel Flyreiser.no eller Momondo.no for å finne priser hos flere flyselskap og reisebyrå.

På Leiebilguiden.no kan du legge inn detaljer for reisen din og sammenligne priser for ulike leiebilaktører.

I stedet for at du går gjennom mange nettsider for å finne priser, vil disse nettsidene finne ulike priser for deg. Du sparer både tid og energi på dette.

Tips: Se beste VISA kredittkort i denne artikkelen.

Bruk gjerne en sammenligningstjeneste for å sammenligne ulike flyselskap og leiebilselskap. Da kan du lettere finne den beste prisen.

Oppsummering

  1. Du kan få billigere flybilletter og leiebil med betalingsutsettelse. Du kan utsette betalingen av flyreisen ved å bruke kredittkort. Kredittkort har ofte 50-60 dagers rentefri betalingsutsettelse.
  2. Slik kan du kjøpe billetter når de er billigst, uten å vente til du får penger. Flybilletter blir ofte dyrere jo nærmere avgangsdato man kommer.
  3. Mange kredittkort har ulike forsikringer inkludert. Vi råder deg til å undersøke dette før du reiser.
  4. Sammenlign gjerne flere operatører ved å bruke nettsider som Momondo eller Leiebilguiden. Da blir det enklere å finne de mest lønnsomme tilbudene.
Meny