Beste kredittkort med rabatt i nettbutikker

nettbutikk rabatt

Å betale med kredittkort ved netthandel anbefales fordi det er sikrere enn bankkort og overførsler. I tillegg finner du mange kort som gir deg både penger tilbake, og faste rabatter i nettbutikkene. Her er fem av de beste alternativene.

Nedenfor finner du fem av de beste kortene for netthandel:

Re:member Kredittkort

Kredittkort med solid fordelsprogram.
Gjennom Re:member Reward kan du få rabatter på inntil 25%.

Re:member er et av flere kort som kommer fra kredittgiganten EnterCard. Denne versjonen er et godt alternativ for netthandel. Kortets fordelsprogram Re:member Reward inkluderer bonuser på inntil 25% i over 200 nettbutikker.

De tilknyttede nettbutikkene dekker det aller meste, inkludert reiseselskap, hotell, elektronikk og data, byggevarer, design og interiør, og mye mer.

Flere kredittselskap har også løsninger for virtuelle kort. Dette gjør det enda enklere og tryggere å betale med kredittkort i nettbutikker.

Morrow Bank Mastercard

4% rabatt hos Komplett, 2% i alle andre nettbutikker.

Morrow Bank Kredittkort et cashback-kort som gir deg trinnvis bonus alt ettersom hvor du handler.

Du får 4% på Komplett.no, Norges største nettbutikk for data og elektronikk, 2% på alle andre nettbutikker, og 1% på alle andre typer betalinger. Summen du kan få tilbake er begrenset til 500 kroner i måneden, eller 2 000 kroner per år.

Kredittkortet fra Morrow Bank har i tillegg gratis forsikring mot ID-tyveri, og kjøpsforsikring for varer med verdi inntil 25 000 kroner (kortet gir også reiseforsikring). Samlet sett gjør bonusene og forsikringene Morrow Bank Mastercard til et av de beste alternativene når du skal handle på nett.

Ikano VISA

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.
Høy beløpsgrense for cashback, og variert fordelsprogram.

Kortet fra Ikano Bank har en spennende vri på cashback-løsningen sin.

Her skifter rabattavtalene hver eneste måned. For eksempel får du høye bonuser på reiseprodukter i en av sommermånedene, mens om våren kan bonusene være fokusert på hus- og hageprodukter.

Bonusene er gjennomgående høye, og ofte på 10% eller mer. Det teller også positivt at beløpsgrensene for hvor mye du får tilbake er 1 000 kroner per måned, eller 5 000 kroner per år.

Reiseforsikringen du får gratis i enkelte kredittkort kan også gjelde for de du reiser sammen med. Sjekk betingelsene fra forsikringsselskapet.

365 MasterCard

Cashback og rimeligere bensin fra 365-Privat.
Drivstoffkort som også gir cashback på netthandel gjennom egen fordelsportal.

365 Mastercard er mest kjent for høy cashback og rabatt på drivstoff. Du får fast rabatt på 34 per liter hos Esso, pluss 3,65% i cashback. Fyller du opp tanken hos andre enn Esso, får du 2% cashback. Summen du kan få tilbake er begrenset til 2 000 per år (rabatten får du uten begrensninger).

Du kan også tjene opp bonus via fordelsprogrammet til Danske Bank, banken som står bak 365 MasterCard. All opptjent cashback betales ut i kontanter, to ganger i året.

Flexi VISA

Kredittkort med tilgang til Dealpass.
Kredittkortene fra Santander er blant de beste til netthandel.

Flexi VISA er et av tre kredittkort som kommer fra storbanken Santander. Alle tre er tilknyttet Deal Pass som gir faste rabatter (ingen begrensninger) på inntil 25% i over 200 kjente nettbutikker.

Cashback-løsningen i Flexi VISA er imidlertid annerledes enn i søsterkortene fra banken. Bonusene er høyere (4%), og hver måned velger du selv hvilke produktkategorier du vil ha penger tilbake fra.

Den maksimale opptjeningen av bonus er 200 kroner per måned, og 2 000 kroner per år. Summene du tjener opp blir automatisk trukket fra på den månedlige fakturaen.

Kredittkort best til netthandel

Hvis du spør en forbrukerøkonom om hvilket betalingsmiddel du burde bruke til netthandel, er kredittkort så godt som alltid svaret du får. Årsaken er at kredittkjøp gir deg bedre sikring av forbrukerrettighetene dine, enn det du får med kontantbetaling (vanlig bankkort og overførsler er også kontantbetaling).

En kredittyter har nemlig likt ansvar som salgsstedet for at du mottar den varen eller tjenesten du betalte for. Blir du lurt, mottar feilvare, eller salgsstedet går konkurs, må kredittyteren normalt påta seg alt ansvar.

I tillegg har du bedre kontroll når du betaler med kredittkort. Du får god tid på deg til å se igjennom transaksjonene på kontoen, innen du må betale regningen.

Video som gir tips til handel med kredittkort

Flere måter å spare på

Det lønner seg å velge kort som gir rabatter og penger tilbake på de varene du handler oftest.

Det finnes et hav av ulike fordelsprogram som følger med i de forskjellige kortene. Noen program er meget bra, mens andre kan være svært begrensede. De beste kortene kombinerer gjerne faste og unike rabatter, med såkalt cashback.

Noen fordelsprogram har utvalgte handelssteder tilknyttet, for eksempel spesifikke nettbutikker, mens andre kan gi avslag på alle kjøp uansett hvor de foretas.

Faste rabatter

At en rabatt er fast betyr at det ikke er noen beløpsgrenser involvert. Får du for eksempel 10% rabatt på sportsutstyr hos en tilknyttet sportskjede, vil rabatten gjelde uansett hvor mye du handler for. Teoretisk sett er det mer å spare på faste rabatter enn det er på cashback, fordi cashback vanligvis har beløpsgrenser.

Kombinasjonen er likevel det som gir mest effekt. Du kan for eksempel få en unik rabatt på et produkt, fordi du betalte med rett kredittkort, samtidig som du får en liten prosentandel av beløpet i cashback.

Tips! Velg et kredittkort som gir deg rabatter på varer og tjenester du faktisk har bruk for.

Cashback

Cashback betyr at du får tilbake en prosentandel av det du betalte for varen. Det er vanlig at summen du kan få tilbake er begrenset, for eksempel 300 kroner per måned, og 3 000 kroner per år. Begrensninger som dette ser vi gjerne i kort som gir cashback uansett hvor du bruker kortet. Prosenten du får tilbake er da gjerne lav, og normalt på mellom 1% og 4%.

Som regel gjøres cashback opp månedsvis, med fratrekk på neste kredittfaktura. I noen cashback-program kan det opptjente beløpet utbetales i kontanter, og blir da overført til den kontoen du oppgir.

Du finner også program som kombinerer dette, for eksempel Kickback. Alle tre kort fra Santander er tilknyttet dette fordelsprogrammet. Kickback har for øvrig ingen beløpsbegrensninger, slik de fleste andre cashback-program har det.

Tips: Les mer om cashback kredittkort.

Unngå rentekostnadene

Summene av det du kan spare på rabatter og cashback kan bli høye. Du vil imidlertid tape besparelsen helt eller delvis, dersom rentene løper på kreditten du brukte når du betalte.

Alle norske kredittkort gir deg en rentefri periode på omtrent 6 uker (sjekk betingelsene i kortet ditt). Rentefritaket gjelder for alle kjøp av varer og tjenester, noe som også er gebyrfritt. For å få fullt rentefritak, må hele kreditten betales innen forfallsdatoen.

Gjør du dette konsekvent, vil du få ingen kostnader for det gratis lånet, og i stedet sitte igjen med de lukrative besparelsene.

Meny