Beste kredittkort som gir rabatt på hotell

Blant de mange kredittkortene som tilbys finnes det ulike rabattordninger. Her forteller vi deg om noen kort som kan gi deg billigere overnattinger på hotell.

Kredittkort med hotell rabatt

Selv om rentenivået gjerne er det viktigste når man velger et kredittkort, så er det også fornuftig å se på de ulike rabattordningene som tilbys.

I det lange løp kan det være mye å spare hvis man har et kredittkort som gir rabatter på hotell. Det kommer til nytte enten man reiser i jobbsammenheng eller med familie og venner.

Mens en del kredittkort har avtaler direkte med ulike foretak, har også mange tilknytning til fordelsprogrammer. Fordelsprogrammet DealPass er gunstig fordi det inkluderer en rekke varer og tjenester, også innen hotell, reise og velvære.

Noen kredittkort med rabatt på hotell

Hotell rabatt med TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard er blant kortene som er gunstigst hvis man har hovedfokus på overnatting. Kortet er også medlem av DealPass. Det gir deg opptil 30 prosent rabatt på en rekke hoteller, i tillegg til nettbutikker innen ulike kategorier.

TF Bank Mastercard inkluderer også gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det har ingen årsavgift, og gir 43 dagers rentefri kreditt på betaling av varer og tjenester.

Kortet tilbyr også en betalingsforsikring for utestående saldo, som et tillegg. Det gjør for øvrig også en rekke andre kort, med noe ulik betalingsmodell.

Re:member Mastercard

Re:member Mastercard gir en god rabatt på mange reiserelaterte foretak, også hoteller. De gir også avslag hos tjenester som Expedia, i tillegg til noen flyselskaper og leiebilselskaper.

Det er også viktig at det følger gratis reise- og avbestillingsforsikring med kortet. Den gjelder for korteier og opptil tre andre personer i korteiers reisefølge.

Kortet har heller ikke årsgebyr, og gir 45 rentefrie dager.

Bank Norwegian VISA

Husk at du kan ha flere kredittkort, og til enhver tid benytte det som passer best for anledningen.

Bank Norwegian Visa gir deg først og fremst cashpoints og rabatter når du flyr med Norwegian. Det kan i seg selv være gunstig når du skal på hotellferie. Kortet inkluderer reiseforsikring for korteier og barn under 21 år, samt ektefelle eller samboer.

En ekstra fordel med dette kortet er at uttak av kontanter i utlandet er gebyrfritt.

Dette kan derfor være et fornuftig kort å ha i tillegg til eventuelle andre kort som gir avslag på hotellovernattinger.

Hotell rabatt med Ikano VISA

Gode rabatter med kredittkort fra Ikano Bank.

Som innehaver av Ikano VISA kan du bli med i DealPass. Det gir ulike fordeler som rabatter og bonuser hos en rekke steder over hele landet. Det gjelder på mange overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter og velværesentre.  I tillegg kommer en rekke nettbutikker.

Dette er derfor et godt kort å ha med når man skal på reise, enten det er jobbrelatert eller man skal på ferie med familie eller venner.

Hvis du reiser med bil til hotelloppholdet ditt er det også en fordel at kortet gir 2 prosent rabatt på drivstoff hos Shell. Du får også samme rabatt på smågodt og pølser, så stemningen kan holdes opp i bilen på vei til feriestedet.

Også Ikano VISA tilbyr inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Gebyrfri Visa

Kredittkort uten gebyrer.

Gebyrfri Visa er også med i DealPass, som gir deg fordeler hos hundrevis av overnattingssteder, spisesteder og butikker. Følg med på hvor det gjelder, og få inntil 25 prosent cashback på de stedene.

Dette er et gunstig kort som i tillegg gir deg inntil 15 prosent cashback på enkelt varekjøp. Det er også gebyrfritt, og har hele 50 dagers rentefri nedbetalingstid.

Flexi VISA

Flexi Visa er nok et kredittkort som lar deg være med i DealPass, fordelsprogrammet som gir deg opptil 25 prosent rabatt hos utvalgte steder. Dette inkluderer overnattingssteder, reiser og mer enn 250 nettbaserte butikker.

En praktisk side ved Flexi Visa er at det også gir deg en virtuell kopi av kortet.

Kredittkort med reiseforsikring

De fleste kredittkort som tilbys i Norge i dag har inkludert reiseforsikring. Dette kan være praktisk om du ofte er på reisefot.

De fleste kredittkort som tilbys i Norge i dag har inkludert reiseforsikring. Dette er ordninger som ofte er litt annerledes enn vanlige helårsforsikringer. Reiseforsikring i kredittkortet kan for eksempel gi en noe høyere enkeltutbetaling ved mistet bagasje. Derfor er dette en forsikring det er veldig godt å ha, i tillegg til en vanlig helårs forsikring.

Du bør derfor sjekke om en slik ordning er med i kredittkortet du vurderer. Siden så mange tilbyr det er det liten grunn til å velge et kort som ikke har det.

Vær imidlertid klar over at kriteriene og utbetalingene varierer noe, så sjekk hva som passer deg best.

Tenk for eksempel over om det er viktig for deg at det gjelder for flere enn korteier, eller om du er mest opptatt av hvor høyt engangsbeløpet er, eller er det viktig for deg av det også inkluderer avbestillingsforsikring.

Lesetips: Se kredittkort som gir gratis reise- og avbestillingsforsikring her.

Betal med kortet

Generelt bør du være oppmerksom på hva reglene for hvert enkelt kort sier om hva som kreves for at rabatter og forsikringer skal gjelde.

For eksempel kreves det at en reise eller et opphold må være betalt med kredittkortet for at man skal oppnå kreditten. Dette kan virke som en selvfølge, men det er viktig å huske på slik at man i et travelt øyeblikk ikke ender med å betale med feil kort.

Det samme gjelder for forsikringene som er knyttet til kortet. Noen kort krever at hele regningen for reisen skal være betalt med det aktuelle kortet for at forsikringen skal gjelde, mens andre kun krever at halve beløpet må være betalt med kortet.

Det er også viktig å være klar over om man må reise sammen for at forsikringen skal gjelde alle i følget, og eventuelle andre begrensninger.

Oppsummert

  • Se godt etter hvilket kort som gir deg gunstige avtaler innen hotell og reise.
  • Skaff deg gjerne flere kredittkort, for å kunne bruke det som til enhver tid passer best. Dette krever imidlertid at du følger med og er påpasselig med å betale med riktig kort.
Meny