Fem kredittkort med høy kredittgrense

Trenger du en høy kredittgrense på kredittkortet ditt? Da skal vi hjelpe deg med noen eksempler på kort som har en høyere makskreditt enn de fleste.

For det kan være store forskjeller på hvor høyt de ulike kredittkortselskapene er villige til å strekke seg.

Noen nøyer seg med å gi 50.000,- i kreditt på det meste. I den andre enden finner du kort som American Express Gold, som tilbyr ubegrenset kreditt for sine velbeslåtte kunder.

Men for oss vanlige dødelige er det allikevel nok av kort å velge mellom hvis mye kreditt er blant de viktigste kriteriene.

Bare husk at det ikke er sikkert at du får maks kreditt selv om kortselskapet tilbyr en høy grense. Hvor mye du faktisk får bestemmes av den økonomiske situasjonen din.

re:member kredittkort

Blant «folkekortene» er re:member-kortet et av de aller beste. Også når det gjelder hvor mye kreditt du kan få av EnterCard, som er utgiver. På det meste kan du få hele 150.000 kroner til disposisjon. Dette burde holde i de fleste situasjoner.

I tillegg er kortet utrustet med en romslig rentefri periode. Du har inntil 52 dager på deg til å gjøre opp det utestående før det begynner å løpe renter på det du skylder.

Coop Mastercard

Coop klasker til med en av landets høyeste kredittgrenser på sitt MasterCard kredittkort. Også her er den øverste grensen satt til 150.000 kroner. Ta med at du får inntil 2 % i bonus på all handel, samt gratis reise- og avbestillingsforsikring, og du har et svært kundevennlig kort.

Av ulempene må vi nevne at du må være Coop-medlem for å søke om kortet. I tillegg har det en litt snau rentefri periode på «bare» 45 dager.

Cresco Gold

Har du en god økonomi kan du få inntil 150.000,- i kredittramme med Cresco Gold fra DNB. I tillegg får du flere gratisforsikringer, blant annet for reise, kansellering av reise og egenandel på leiebil. Kortet gir deg også adgang til en rikholdig nettbutikk med en rekke gode tilbud.

Men Cresco-kortet når ikke helt opp til re:members tilbud om rentefrihet. Velger du Cresco får du ikke mer enn 45 dager på deg til å betale det du skylder uten at det løper renter på beløpet.

Ikano VISA

Litt lenger ned på listen finner du blant andre Ikano Visa kredittkort fra Ikano Bank. Her er kredittrammen lavere enn med kortene over – 100.000 kroner. Som ny korteier får du trolig ikke den høyeste rammen umiddelbart. Men bruker du kortet fornuftig og er en god kunde, er topprammen innen rekkevidde etter hvert.

Vi liker at kortet har en lang rentefri periode. Antallet rentefrie dager er satt til 50, noe som er helt i toppsjiktet sammenlignet med konkurrentene.

Gebyrfri Visa

Det siste kortet vi ønsker å nevne, er Gebyrfri Visa fra den spanske storbanken Santander. Spanjolene er villig til å dele ut kort med en kredittramme på 100.000,- på det meste.

I tillegg har kortet et ess i ermet få andre kort kan skilte med: Det har absolutt ingen gebyrer. Heller ikke på kontantuttak i minibank.

Og rentefrihet? Du har inntil 50 dager på deg før du ser snurten av kredittkortrentene.

Alternativ til høy kredittramme

Å ha tilgang til mye kreditt kan virke forlokkende på mange. Og så lenge du kan betale tilbake alt du har uoppgjort på kortet i løpet av kort tid, er det ikke noe problem.

Lar du derimot kredittkortgjelden stå lenge, kan den høye kredittgrensen bli en klamp om foten. For kredittkortrenter er så høye at gjelden kan bli svært kostbar over tid.

Ideelt sett bør du betale tilbake alt du skylder kredittkortselskapet når den neste kredittkortregningen har forfall. Dermed unngår du rentene.

Ser du for deg at det kan bli problematisk å gjøre opp gjelden raskt, bør du kanskje vurdere å ta opp et forbrukslån i stedet. For her kan rentene være en god del lavere i det lange løp.

Meny