Kredittkort med høy kredittgrense

Med mindre du skal bruke kredittkort til å betale for noe som er ekstra dyrt, er det ikke noe stort poeng å ha høy kredittgrense.

Det er samtidig forskjell på folks betalingsevne. Høy kreditt er én av grunnene til at mange velger et spesifikt kort. Her er fem anbefalte kort som har kredittgrenser på minst 100 000 kroner.

PS: En høy grense er ofte et viktig krav for de som skal søke om firmakort.

KredittkortMaksimal kredittRente
Re:member Gold Mastercard150 00022,42%
TF Bank Mastercard150 00026,69%
Re:member Mastercard Black150 00029,06%
Bank Norwegian VISA150 00024,40%
Trumf VISA100 00027,19%

Anbefalte tilbud

Du finner kredittkort med høyere kredittgrenser enn de vi har anbefalt her, med unntak av SAS AmEx-kortene.

Vårt utvalg er basert på at kortene skal være tilgjengelig for de fleste, og vi utelukker derfor varianter som for eksempel krever medlemskap i organisasjoner, eller kundeforhold i spesielle banker.

I tillegg har vi vurdert ut i fra hvilke øvrige fordeler du mottar, kortvilkårene, samt hvilke rente- og gebyrkostnader du må betale.

Re:member MasterCard

Kredittkort med solid fordelsprogram.
Kredittgrense inntil 150 000 kroner.

Re:member kortet gir potensielt den høyeste kredittgrensen, om vi avgrenser utvalget til de mest vanlige og populære kortene. Her er maksimumsnivået på 150 000 kroner.

Kortet har ingen årsavgift, en relativt lav nominell rente på 21,62%, og gir deg 45 dager med rentefri kreditt.

Fordelsprogrammet til Re:member anses for å være ganske lukrativt. Det inkluderer rabatter på inntil 25% i over 200 nettbutikker, samt reise- og avbestillingsforsikring.

Morrow Bank Mastercard

Kredittgrense på 100 000 kroner.

Morrow Bank Mastercard har en maksimum kredittgrense på 100 000 kroner. Dette er i ferd med å bli et av landets mest populære kort, fordi det kombinerer nyttige fordeler, med ganske bra økonomiske betingelser.

Du betaler ingen årsavgift for kortet. De nominelle rentene for varekjøp er på 21,40%, mens rentene for uttak av kontanter er på 24,90%. Den rentefrie kreditten i dette kortet varer i inntil 50 dager.

Morrow Bank sitt kredittkort passer svært bra om du er blant de som handler data, foto og elektronikk på nett ofte. Du opparbeider deg bonus på alle kjøp, og mest bonuspoeng i selskapets egne nettbutikker.

Bonusen går til fratrekk på neste faktura. Den maksimale opptjeningen er satt til 500 kroner per måned, eller inntil 2 000 kroner per år. I tillegg får du gratis reiseforsikring, ID-tyveriforsikring, og kjøpsforsikring.

Santander Red

Lav rente med Santander Red.
Kredittgrense inntil 100 000 kroner.

Santander Red har en øvre kredittgrense på 100 000 kroner, noe som også gjelder de to andre kortene fra samme bank (Gebyrfri VISA og Flexi VISA).

Samtlige kort er uten årsavgift, og Santander Red er versjonen som har blant markedets laveste renter. For tiden ligger rentene på 14,89%, uansett om det dreier seg om uttak eller kjøp. Her får du rentefri kreditt i inntil 50 dager.

Kortet er kanskje best egnet for de som foretrekker kredittkort som betalingsmiddel, spesielt ved netthandel. Fordelsprogrammet til Santander inkluderer både faste rabatter på et høyt utvalg av produkter og tjenester, samt cashback (penger tilbake) på inntil 15%. Merk deg at alle Cashback-ordninger har beløpsgrenser.

Bank Norwegian VISA

Kredittkort fra Norwegian med flybonus.
Kredittgrense inntil 150 000 kroner.

Bank Norwegian VISA har også en øvre kredittgrense på 100 000 kroner. Kortet anses som det kanskje beste for de som reiser ofte, spesielt om reisene går med flyselskapet Norwegian.

Du betaler ikke årsavgift, og får en fast nominell rente på 20,49%, også på uttak av kontanter. Merk deg at uttak i utlandet er gebyrfrie, mens uttak innenlands koster 39 kroner i gebyr (ingen prosentsats i tillegg).

Alle betalinger med kortet gir deg såkalte Cashpoints, der 1 poeng tilsvarer 1 krone. Du får 10% poeng på Flex-billetter hos Norwegian, 4% på LowFare-billetter, og 1% på øvrige kjøp (begrenset til kjøp for inntil 100 000 per år). Poengene kan brukes til nye reiser, til leiebil, til å betale setebooking, etc. Norwegian-kortet gir deg også reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til egen forsikring mot tapt avgang.

SAS AmEx Classic, Premium og Elite

American Express med flybonus fra SAS.
Du kan få ubegrenset kreditt, såfremt betalingsevnen er god nok.

Kortene fra SAS i samarbeid med AmEx gir i utgangspunktet ubegrenset kreditt. American Express, som er den reelle kredittyteren, forbeholder seg likevel retten til å fastsette kredittgrenser etter eget skjønn, alt ettersom hvilken betalingsevne korteieren har.

Disse kortene er strengt tatt såkalte faktureringskort, fordi du ikke kan utsette betalingen på noe vis. Det du bruker av kreditt innenfor en måned, må gjøres opp i sin helhet innen fakturaens forfallsdato. Det beregnes ikke renter av kreditten, selv ikke for kontantuttak. Rentene ser du først dersom du ikke overholder betalingsfristen, og da er AmEx ganske raske til å starte med inndriving av gjelden.

Gebyrene er imidlertid høye. For kontantuttak tar SAS AmEx hele 4% av summen i avgift, mens valutapåslaget for betaling og uttak i utlandet er på hele 2,5%. I tillegg må du betale 1 000 kroner i årsavgift for Premium-kortet, og svimlende 4 000 kroner i året for Elite-kortet. SAS AmEx Classic har ikke årsavgift.

Kortene fra SAS og AmEx er mest egnet for de som flyr med SAS ofte, og som ønsker seg de unike fordelene kortene gir. Disse fordelene inkluderer blant annet tilgang til lounger på flyplassene, concierge-tjenester, og rabatter på hotell og leiebil. Samtlige kort er naturligvis tilknyttet flyselskapets Eurobonus-system.

Fastsettelse av kredittgrense

Det er på ingen måte ikke gitt at alle får den høyeste kredittgrensen, uansett hvilket kredittkort det gjelder. Alle kredittselskap og banker vurderer dette i forhold til hvilken betalingsevne du har.

Ofte gis det en grense som er betydelig lavere, med mindre søkeren har svært sterk økonomi. Ettersom du viser deg som en pålitelig betaler, kan du selv søke om å få kredittgrensen hevet. D

et vanlige er at kredittselskapet åpner for økning etter 6 måneders bruk av kortet.

Reduksjon av kredittgrensen

Kredittselskapene kan også redusere kredittgrensen du får tildelt ved utstedelsen. Dette gjelder spesielt de kortene som i utgangspunktet har ubegrenset kreditt, eller når korteieren ser ut til å slite med å betale tilbake.

Du kan også selv redusere kredittgrensen via søknad, eller i kredittselskapets nettbankløsning. Det kan være et lurt grep dersom du ikke er av de mest disiplinerte brukerne av kredittkort. Merk deg også at kredittgrensen registreres som gjeld i gjeldsregisteret, selv om du ikke skylder kredittselskapet noe.

Oppsummering av kredittkort med høy kredittgrense

 • Høy kredittgrense på kredittkort er mest relevant for dyre kjøp.
 • Betalingsevnen varierer, og høy kredittgrense er viktig for søkere av firmakort.
 • Anbefalinger for kredittkort med minst 100 000 kroners grense inkluderer:
  • Re:member MasterCard med 150 000 kroners grense, ingen årsavgift, 21,62% rente, og fordelsprogram.
  • Morrow Bank Mastercard med 100 000 kroners grense, ingen årsavgift, 21,40% rente, bonus på kjøp, og forsikringsfordeler.
  • Santander Red med 100 000 kroners grense, ingen årsavgift, 14,89% rente, og fordelsprogram med cashback.
  • Bank Norwegian VISA med 100 000 kroners grense, ingen årsavgift, 20,49% rente, og poengsystem for reiser.
  • SAS AmEx Classic, Premium og Elite gir ubegrenset kreditt for de med god betalingsevne, men med høye gebyrer og årsavgifter.
 • Kredittgrensen avhenger av betalingsevnen, kan søkes om heving etter 6 måneder, men kan også reduseres av selskapet eller søkeren selv.
Meny