Dette bør du tenke på før du bestiller et kredittkort

Skal du bestille et kredittkort? Da bør du først prøve å finne ut hva slags kredittkortbruker du kommer til å bli. For dette vil hjelpe deg med å velge riktig kort.

Så hva slags forbruker er du, tror du?

Vi skal hjelpe deg på vei. Du hører mest sannsynlig hjemme i én av to grupper:

  1. De disiplinerte brukerne.
  2. Storforbrukere av kreditt.

Disiplinerte brukere

I denne gruppen finner du kredittkorteiere som alltid betaler alt de skylder på første forfall. De rekker aldri å skaffe seg kredittkortgjeld. Dermed unngår de også kredittkortrenter.

Tror du at du kommer til å være en disiplinert bruker? Da slipper du å bry deg voldsomt mye om hva slags renter de ulike kortene tilbyr. I stedet er det et par andre ting som er mye viktigere å vurdere:

  1. Antallet rentefrie dager – Du kan få inntil 52 rentefrie dager med de beste kredittkortene.
  2. Rabatter, Cashback og andre fordeler – For den disiplinerte brukeren teller fordelene man får med kortene mer enn størrelsen på rentene.

Det varierer hvor lang den rentefrie perioden er med de ulike kortene. Det samme gjelder hva slags rabatter og fordeler du får med på kjøpet. Bruk vår oversikt over de beste, norske kredittkortene til å finne ut hvilke kort som tilbyr hva.

Storforbrukere av kreditt

Her hører alle som ofte benytter seg av muligheten til å utsette betalingen hjemme. De som ikke betaler veldig mye mer enn minimumsbeløpet hver gang kredittkortregningen lander i innboksen.

Kjenner du at dette er gruppen du kommer til å havne i? Da er det spesielt viktig at du ser på de effektive rentene. Du bør velge et kort som har en så lav effektiv rente som mulig. Så får heller rabatter og eventuelle gratisforsikringer komme som en hyggelig bonus.

Husk kostnadene

En annen ting storforbrukere av kreditt bør se på, er kostnadene ved å bruke kredittkort. Dette er spesielt viktig hvis du tror at du kommer til å bruke det meste av den tilgjengelige kreditten som kommer med kortet.

Er du for eksempel sen med å betale kredittkortregningene dine, kan kredittkortselskapet belaste deg med et purregebyr på inntil 200 kroner. Så sjekk hva dette gebyret er på kortene du vurderer å skaffe deg.

Overtrekksgebyr er en annen kostnad du bør kjenne til.

Tidligere var det ikke mulig å overskride kortenes kredittgrenser. I dag kan du bruke mer enn det du har fått som kredittramme med flere kort.

Bruker du mer enn hva denne grensen tillater, vil du bli møtt med et overtrekksgebyr. Størrelsen varierer. Noen kredittkortselskap krever en viss prosent av beløpet du overskrider kredittgrensen med. Andre krever et fast beløp i gebyr.

Er du glad i å reise?

Kredittkort har mange fordeler for alle som liker å reise.

Vi skal gi deg enda mer å tenke på. Og her spiller det ingen rolle om du er en disiplinert bruker eller en storforbruker av kreditt.

Er du mye på farten? Da bør du også kikke på hva de ulike kortene gir deg av reisefordeler.

Du kan få med gratis reise- og avbestillingsforsikring på kjøpet med mange kredittkort. Disse forsikringene er gode. Ikke minst på korte reiser, slik som en Sydentur eller storbyweekend.

Konkrete korttips

Ok. Det er på tide at vi gir deg konkrete råd om hvilke kredittkort du bør velge. Og vi starter med tips til alle som føler at de hører hjemme blant de disiplinerte brukerne.

  • re:memebers kredittkort – Dette kortet har Norges lengste rentefrie periode på inntil 52 dager. I tillegg er det spekket med rabattilbud. Det har også gratis avbestillings- og reiseforsikring.
  • Ikano Visa – Et kort med enormt mange rabattilbud og muligheter for Cashback. I tillegg har du inntil 50 rentefrie dager. Også her får du gratis reiseforsikringer.

Så, våre tips til storforbrukere av kreditt:

  • Santander Red – Når dette skrives har Santander Red Norges lavest kredittkortrente. Du får også Cashback og rabatter når du bruker det. Men ikke gratis reiseforsikringer.
  • Gebyrfri Visa – Kortet har blant landets laveste renter. Det har også droppet overtrekksgebyret. I tillegg får du mange rabatter samt gratis reiseforsikring.
Meny