Beste kredittkort med rabatt på reiser og hotell

Kredittkort er det beste betalingsmiddelet i mange sammenhenger, og spesielt på reiser. Dette har først og fremst med dine forbrukerrettigheter å gjøre. I tillegg kan du få med mange reisefordeler og rabatter i enkelte av kortene. Les nedenfor om fire av de beste alternativene.

Lønner seg å betale reisen på kreditt?

Du burde alltid vurdere å betale for reiser med kredittkort, så lenge du vet du kan gjøre opp innen forfall. Da får du rentefri kreditt, samtidig som du gir deg selv langt bedre forbrukerbeskyttelse enn det du får med vanlige bankkort. Her finner du en komplett oversikt over reglene for forsikring når du bruker kredittkort som betalingsmetode.

Det er også tryggere å bruke kredittkort på selve reisen. Ved tap, svindel, konkurser, feil på varer, og lignende, har kredittselskapet likt ansvar som salgsstedet for at du får den varen eller tjenesten du betalte for.

På toppen av dette kan du få med unike rabatter, cashback, og gratis reiseforsikring.

Her er fire av de kortene vi mener egner seg best på reise.

Hverdagskort med reisefordeler fra Re:member

Kredittkort med solid fordelsprogram.
Anvendelig hverdagskort som også egner seg på reise.

Re:member MasterCard er et anvendelig kredittkort på de fleste bruksområder, også når det gjelder reiser. Det eneste minuset med dette kortet på den fronten, er at det kreves gebyr for uttak av kontanter.

Fordelsprogrammet Re:member Reward gir rabatter på over 200 ulike nettbutikker. Rabattene kan komme opp i 25% i enkelte tilfeller, og er ellers gjennomgående høye. Det du sparer på rabattene blir automatisk trukket fra på neste faktura.

Reisefordeler:

 • Rabatter på minst 25 ulike reiseprodukter, blant annet hos Hotels.com, Booking.com, og Expedia.com.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.

Les mer om Re:member MasterCard her.

Reisekort fra Bank Norwegian

Kredittkort fra Norwegian med flybonus.
Du sparer raskt opp bonuspoeng til nye flybilletter med Norwegian.

Skal du ha et kort som gir gode fordeler på reise, bør kortet fra Norwegian være et av de første du vurderer. Flyselskapet har ruter til over 150 destinasjoner i verden, i tillegg til at de dekker hele Norge. Flybillettene hos selskapet er også blant de rimeligste.

Når du betaler med Bank Norwegian VISA, opparbeider du deg bonuspoeng (Cashpoints) relativt raskt. Hvert poeng tilsvarer 1 krone. Poengene kan brukes som betaling for nye flybilletter hos Norwegian (også delbetaling), eller som betaling for ekstra bagasje, setereservasjoner, billettendringer, og lignende.

Reisefordeler:

 • Cashpoints på alle kjøp, unntatt for billetter hos flyselskapets konkurrenter. Inntil 10% Cashpoints på flybilletter hos Norwegian.
 • Gebyrfrie kontantuttak i utlandet.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Forsikring for tapt avgang.
 • Rabatt på egenandelforsikring for leiebil, helårs reiseforsikring, og forsikring mot ID-tyveri.

Egenandelforsikring for leiebil er en av de få tilleggsforsikringene eksperter anbefaler.

Reisefordeler fra Santander

Kredittkort uten gebyrer.
Gebyrfri VISA har mange fordeler knyttet til reise, inkludert forsikringer.

Santander Consumer Bank utsteder tre kredittkort i Norge. Alle tre har egne fordeler i forhold til hverandre, og Gebyrfri VISA er det vi vurderer som det beste reisekortet.

Gebyrfri VISA gir ikke noen spesifikke flybonuser. I fordelsprogrammet til banken er det i stedet mange faste rabattavtaler på blant annet pakkereiser, hotell, leiebil, feriebolig, og annet. Fordelene er også på et bredt spekter av andre typer varer og tjenester, noe som gjør at Gebyrfri VISA også egner seg til hverdagsbruk.

Reisefordeler:

 • Rabatter på inntil 25%, også på hotell, reiser, leiebil, etc.
 • Cashback på inntil 15%, også på reiserelaterte produkter.
 • Gebyrfrie kontantuttak over hele verden.
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Egenandelsforsikring for leiebil.
 • Tilknyttet Apple Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.
 • Nødkontanter og nødkort.

Reisekort fra SAS og American Express

American Express med flybonus fra SAS.
Fakturakort fra SAS tilknyttet flyselskapets EuroBonus-program.

Flyselskapet SAS og American Express samarbeider om tre kredittkort i Norge. Dette er SAS AmEx Classic, Premium og Elite. De to siste har begge en temmelig høy årsavgift, og henvender seg nok mest til forretningsfolk som flyr ofte med SAS.

SAS AmEx Classic har ingen årsavgift, og fungerer som et såkalt faktureringskort. Det betyr at du må betale for all benyttet kreditt innen forfall (ingen delbetaling eller betalingsutsettelse), og da slipper du renter. Gebyrene er imidlertid ganske høye, og spesielt for kontantuttak. SAS-kortene er automatisk tilknyttet SAS EuroBonus, og gir ulike mengder ekstrapoeng når du kjøper billetter hos SAS.

Reisefordeler:

 • EuroBonus-poeng på alle kjøp.
 • Ekstra EuroBonus på flybilletter kjøpt hos SAS.
 • Rabattert adgang til lounger på flyplasser i Skandinavia.
 • Halv pris på én reise per år i Europa (må betales med EuroBonus-poeng).

Les mer om SAS AmEx Classic her.

Reiseforsikringen gjelder også i Norge, selv om du bare skal på en kort tur. Sjekk vilkår og betingelser fra forsikringsselskapet.

Hva skal til for å få gratis forsikring?

Som regel kreves det at du betaler 50% av reisens transportkostnader med kortet, for at reise- og avbestillingsforsikringen skal gjelde. I de fleste tilfeller vil det holde at betalingen var for flybillettene (eller pakketuren). For egenandelsforsikringer på leiebil må du normalt betale hele billeien.

Merk deg at avtalene som følger med i kortene kan variere en god del. Du bør derfor lese betingelsene på forhånd, før du velger kort, slik at du får forsikringsvilkår som passer for deg.

Meny