Kredittkort med tannhelseforsikring

En tur til tannlegen kan koste deg dyrt. Visste du at du kan få kredittkort med tannhelseforsikring? Her får du en oversikt over hva kredittkort med tannhelseforsikring innebærer og hvem som tilbyr dette.

Tannhelse koster mye

Kredittkortet fra Bank Norwegian er er det eneste i Norge som har innbakt tannhelseforsikring.

Å gå til tannlegen kan være en dyr affære. Har du hatt smerter i tennene, vet du at det er uutholdelig, og at det eneste man tenker på der og da, er at det må fikses snarest. Tannlegebesøk kan gjøre store innhogg i lommeboken, og utgjør en av de største uforutsette kostnadene vi har.

Mange gruer seg derfor til å legge seg i tannlegestolen, og venter lengst mulig for å se om smertene går over av seg selv, i frykt for å tømme lommeboken helt. Men så ender det bare med at smertene blir verre, og regningen enda dyrere.

Det finnes noen behandlinger som dekkes av Folketrygden, men så langt er det kun barn opptil myndighetsalder som får hele behandlingen dekket. Etter fylte 18 år får man 75% av behandlingen dekket ut året man fyller 20. Hos Folketrygden kan du finne regelverket som regulerer hva som skal dekkes av staten og ikke.

Kredittkort med tannhelseforsikring

Et alternativ for å slippe å blakke seg på tannhelsekostnadene, er å skaffe seg en tannhelseforsikring. En slik forsikring kan du få hos Norsk Tannhelseforsikring eller via diverse fagorganisasjoner, som for eksempel YS eller Norsk Sykepleierforbund. Slike organisasjoner har avtale med Norsk Tannhelseforsikring.

Et annet alternativ er å skaffe seg et kredittkort med tannhelseforsikring. På markedet i dag finnes det bare ett slikt kort, og det er kredittkortet til Bank Norwegian. Bank Norwegian tilbyr tannhelseforsikring til alle som eier deres kredittkort. Tannhelseforsikringen er ikke inkludert i kredittkortet, slik reiseforsikring og kjøpsforsikring er. Tjenesten på kjøpes i tillegg.

Denne forsikringen krever ikke helsevurdering, og kan fås av alle mellom 20 og 70 år. Prisene på tannhelseforsikringen varierer ut fra alderen din:

Er du mellom 20-34 år, betaler du kr. 169,- i måneden, mens fra 35-49 år koster det deg kr. 269,-. Etter fylte 50 må du ut med kr. 399,- per måned.

Det finnes ett kredittkort som tilbyr tannhelseforsikring. Bank Norwegian har abonnementspriser som varierer fra 169 kroner i måneden til 399 måneder. Dette avhenger av alderen din.

Du kan få dekket inntil 40 000 kroner hvert år, men du må betale en egenandel på 500 kroner hver gang forsikringen brukes. Forsikringen dekker fyllinger, rotfyllinger, broer, implantater og kroner. Behandlingen må være medisinsk nødvendig, understrekes det i vedtektene.

Hvis du har barn som enda ikke har fylt 21 år, vil disse også dekkes av tannhelseforsikringen til Bank Norwegian. Her kan du lese mer om vedtektene til forsikringen.

Tips: Les også vår artikkel «hva er et kredittkort?«.

Oppsummering

  1. Som voksen får man ikke dekket tannbehandlinger, og et besøk hos tannlegen kan fort føre til at kontoen tappes for flere tusen. En løsning for å ta mer kontroll over uforutsette tannlegekostnader, er tannhelseforsikring.
  2. Bank Norwegian tilbyr tannhelseforsikring med sitt kredittkort. Forsikringen må kjøpes i tillegg og koster alt fra kr. 169,- til 399,- i måneden, avhengig av alderen din.
  3. Med denne forsikringen får du dekket opptil 40 000 kroner på tannbehandlinger årlig. Du må betale en egenandel på kr. 500,- hver gang.
Meny