Få gode forsikringer med kredittkort

Mange kredittkort kommer med ulike forsikringer; noen får du inkludert i kredittkortet, mens andre må du betale for. Her får du en oversikt over gode forsikringer med kredittkort.

Hvilke forsikringer kan jeg få med kredittkort?

Kredittkort har mange fordeler, blant annet bonuser, rabatter, cashback og inkluderte forsikringer. Mange av forsikringene er helt gratis å benytte seg av, mens andre kan koste deg et fast beløp i måneden eller året.

Hvilke forsikringer du kan få med kredittkortet, varierer fra bank til bank. Likevel er det noen vanlige forsikringer som mange kredittkort har valgt å inkludere. Her får du en oversikt.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er den vanligste forsikringen som er knyttet til kredittkort. Selv om vilkårene varierer fra bank til bank, er følgende krav svært vanlige:

 • Hos noen aktører må kredittkortet ha vært med på reisen for at du skal være dekket.
 • Vanligvis må halve reisen eller mer betales med kredittkortet for at reiseforsikringen skal kunne brukes.
 • Som regel må du betale en egenandel på 500 til 1000 kroner.
 • Det er ulikt om reisefølge også dekkes av reiseforsikringen, eller om den kun dekker eieren av kredittkortet.

Det er også noen hendelser som stort sett dekkes:

 • Skader, ulykker, innleggelse på sykehus (innenfor EU/EØS) og dødsfall på reisen.
 • Stjålet eller forsvunnet bagasje.
 • Tap ved tyveri.
 • Svindelforsøk.
 • Avbestilling/endring i reiseplaner.

Dette dekkes som oftest ikke:

 • Skader som følge av ekstremsport.
 • Verdier som er mistet.
 • Skader som skjer om du har betydelig promille.

NB: Les vilkårene for din avtale for å finne ut hva din forsikring dekker.

Eksempler på kredittkort med reiseforsikring

Bank Norwegian: Reiseforsikringen gjelder for både korteier, ektefelle og barn som er med på reisen, og for reiser på inntil 90 dager.

DNB Mastercard: Reiseforsikringen dekker skader og tap for eier av kredittkortet og familien/inntil tre reisende. Halve reisen må være betalt med kredittkortet.

Morrow Bank Mastercard: Inntil tre medreisende vil dekkes av reiseforsikringen. Den gjelder for reiser på inntil 90 dager.

Reiseforsikring er den vanligste inkluderte forsikringen som følger med kredittkort. Ofte må minst halve reisen være betalt med kredittkortet for at forsikringen skal gjelde.

Avbestillingsforsikring

Avbestillingsforsikring kan dekke kostnadene hvis du må avbestille en reise på grunn av uforutsette hendelser. Det kan være sykdom eller andre nødsituasjoner.

Forsikringen kan gjelde for både korteier og for reisefølget. Ofte stilles det krav om at halve reisen eller mer må være betalt med kredittkortet.

Denne forsikringen gjør at du kan avbestille reiser uten å tape på det. Avbestillingsforsikringen kan dekke både deg og dem du eventuelt skulle ha reist med. Du må ha betalt deler av eller hele reisen med kredittkortet for at du skal kunne benytte deg av forsikringen.

Eksempler på kredittkort med avbestillingsforsikring

yA kredittkort: Avbestillingsforsikringen gjelder hvis du har betalt minst 50 prosent av reisen med kredittkortet.

Egenandelsforsikring

Å leie bil i utlandet kan koste deg dyrt. Ofte opererer bilutleier med egne forsikringer, og disse kan kreve høye beløp som egenandel eller som depositum.

Egenandelsforsikring ved leiebil er en avtale som er inkludert hos flere kredittkortutstedere. Hvis bilen blir utsatt for skade eller tyveri under leieperioden, må du vanligvis betale en egenandel. Dette kan utgjøre en betydelig sum, og du står ansvarlig for å dekke denne kostnaden.

Med en egenandelsforsikring vil du slippe å bekymre deg for egenandelen. Egenandelen vil tyveri eller skader på bilen. Vær bevisst på at noen typer skader kan falle utenfor dekningen til egenandelsforsikringen.

Egenandelsforsikringen kan være inkludert i årsavgiften på kredittkortet, men det kan også hende at du må betale et beløp for å aktivere og være dekket av denne forsikringen. Hos Bank Norwegian, for eksempel, koster denne forsikringen 349,- i året.

Eksempler på kredittkort med egenandelsforsikring

Sparebank1 Mastercard: Sparebank1 sin egenandelsforsikring vil dekke egenandel opptil 10 000 kroner og gjelder ved leie av bil både i Norge og i utlandet. Denne forsikringen er inkludert i kredittkortet.

TF Bank Mastercard: Forsikringen dekker egenandelen opptil 10 000 kroner. Du må ha betalt over 50% av beløpet med kredittkortet. Du må ikke betale ekstra for denne forsikringen.

Egenandelsforsikring gjelder ved skade eller tyveri på leiebil. Mange kredittkort har denne forsikringen inkludert i kredittkortet.

Kjøpsforsikring

Noen kredittkort har kjøpsforsikring. Dette er en forsikring som dekker tap eller skade på varer som man har kjøpt på reise. Tapet eller skaden må være uforskyldt.

Eksempler på kredittkort med kjøpsforsikring

Nordea: Kjøpsforsikringen dekker tap av varer med verdi fra 1000 kroner til 25000 kroner. Varen må være kjøpt med kredittkortet,

Betalingsforsikring/gjeldsforsikring

Hos noen kredittkort kan du kjøpe betalingsforsikring eller gjeldsforsikring i tillegg. Det varierer hvilket begrep som brukes, men de innebærer ofte det samme.

En slik forsikring vil dekke eventuell kredittkortgjeld som står igjen ved alvorlig sykdom eller dødsfall, og vil derfor være mest aktuelt for personer som har mye gjeld.

Tannhelseforsikring

Bank Norwegian er eneste aktør på markedet som tilbyr tannhelseforsikring til alle sine kredittkortkunder. Denne forsikringen koster fra 169-399 kroner i måneden, avhengig av alderen din.

Med denne forsikringen må du betale en egenandel på 500 kroner hver gang. Du kan få dekket opptil 40 000 kroner på vanlige behandlinger hos tannlegen.

Dette bør du vite om forsikringer med kredittkort

Merk deg at forsikringsvilkårene varierer fra kredittkort til kredittkort. Noen forsikringer kan ha begrensninger i dekningsgrad. Vi anbefaler deg å lese vilkårene nøye.

De kan ha begrensninger: Noen forsikringer som følger med kredittkort, kan ha flere begrensninger på dekningsgrad enn forsikringsavtaler hos forsikringsselskapene. Derfor bør du undersøke vilkårene godt, slik at du vet hva forsikringen dekker. Reiseforsikringer, for eksempel, kan ha begrensninger på hvor mange i reisefølget som er dekket.

Forsikringer kan koste mye: Ekstra forsikringer som du kan kjøpe med kredittkortet, kan være dyre. Dette gjelder for eksempel betalingsforsikring. Du bør ta en nøye vurdering på om det lønner seg i lengden.

De kan ha flere krav: Kravet om at halve reisen må være betalt for at reiseforsikringen skal gjelde, er svært vanlig. For at du skal kunne benytte deg av reiseforsikringen, råder vi deg til å betale hele reisen med kredittkortet, uavhengig av om det er båt, bil, tog eller fly du reiser med.

NB: Du bør sammenligne flere kredittkort for å finne det beste kredittkortet for deg og dine behov.

Oppsummering

 1. Mange kredittkort har flere inkluderte forsikringer, mens andre tilbyr forsikringer mot et visst beløp. Du kan undersøke vilkårene i avtalen din, for å finne ut hvilke forsikringer som følger med ditt kredittkort.
 2. Den vanligste, inkluderte forsikringen i kredittkort er reiseforsikring. Her kreves det som regel at halve reisen eller mer er betalt med kredittkortet for at reiseforsikringen skal være gyldig.
 3. Andre forsikringer du kan få med kredittkort er blant andre avbestillingsforsikring, egenandelsforsikring, kjøpsforsikring, gjeldsforsikring og tannhelseforsikring.
 4. Forsikringsdekning og betingelser varierer mellom bankene. Noen forsikringer kan ha begrensninger på hvor mange personer som er dekket, og noen forsikringer kan være kostbare.
Meny