Sammenlign kredittkort på beste måte

For å finne det beste kredittkortet for deg og dine behov, vil det lønne seg å sammenligne flere kredittkort. Her får du en komplett guide for hvordan du sammenligner kredittkort på beste måte.

Hvordan sammenligne kredittkort på beste måte?

Ved å sammenligne flere kredittkort, kan du lettere finne det kredittkortet som er best for deg. Det er flere faktorer du bør ta hensyn til i en sammenligning av kredittkort. Vi gir deg en oversikt over hva du bør undersøke.

#1. Hvilke fordeler er inkludert i kredittkortet?

Ulike kredittkort har ulike fordelsprogrammer. Noen tilbyr bonuser og cashback på alle kjøp. Rabatter i ulike butikker er vanlig. Ved å sammenligne fordeler hos flere kredittkort, kan du enklere finne frem til det beste kredittkortet for deg.

Med TF Bank Mastercard får du fordelsprogrammet dealpass, med 20-70% rabatt i utvalgte butikker, reiser, hotell og restauranter. Også Santander Red og Sparebanken Sør kredittkort har dealpass.

Cashback er en bonusordning der du får poeng for alle kjøp du foretar med kredittkortet. Et eksempel på dette er Bank Norwegian kredittkort, der du samler poeng som kan brukes på flyreiser hos Norwegian.

Vi råder deg til å velge et kredittkort med bonuser og rabatter i butikker du handler mye hos. Slik kan du spare mest penger.

#2. Undersøk den effektive renten

Det er mulig å bruke kredittkort uten å måtte betale renter. Men unnlater du å betale tilbake den brukte kreditten før forfallsdatoen, vil det påløpe renter. Den effektive renten på kredittkort er ofte høy, og det kan derfor bli kostbart om du er sen med å betale tilbake pengene du har lånt.

Renten settes individuelt, på bakgrunn av bankens egne vilkår og kredittvurderingen som gjøres av deg. Via bankens nettsider kan du få en pekepinn på hvordan renten kommer til å bli. Esso Mastercard kommer med en effektiv rente på 31,13%.

Den effektive renten varierer mye fra kredittkort til kredittkort, men felles for de fleste er at den er høy. Dette bør du derfor sammenligne når du skal finne frem til det beste kredittkortet for deg.

#3. Hvor lang er den rentefrie betalingsutsettelsen?

Kredittkort kommer med noe som kalles en rentefri betalingsutsettelse. Dette viser til en angitt periode der du kan låne penger gratis. Du kan dermed utsette betalingen, uten å måtte betale renter på beløpet.

Hvor lang denne perioden er, varierer fra bank til bank. Det vanlige er at du må betale tilbake innen 40-50 dager. Med Trumf Visa får du 45 dager rentefri betalingsutsettelse, mens med Santander Red kan du låne pengene gratis i 50 dager.

Lesetips: Se alle norske kredittkort på vår forside.

#4. Sammenlign kredittgrense

Hvor stor kredittgrense ønsker du? Rammen på kreditten kan variere fra bank til bank, og du bør derfor sammenligne dette hos flere kredittkort. Husk at kredittvurderingen av deg vil påvirke hvor høy kredittgrense du kan få.

Re:member kredittkort har en kredittgrense på inntil 150 000 kroner, mens Santander Flexi Visa og Ikano Visa kan tilby inntil 100 000 kroner i kreditt.

Husk å ta en nøye vurdering på hvor høy kredittgrense du faktisk bør ha. Ikke bruk mer penger enn økonomien din kan tåle. Å eie kredittkort blir raskt dyrt, om du ikke betaler tilbake pengene før forfall.

#5. Hvilke forsikringer er inkludert?

Mange kredittkort har inkluderte forsikringer. Den vanligste forsikringen er reiseforsikring. Ofte stilles det et krav om at du må betale halve reisen med kredittkortet, for at forsikringen skal være gyldig. Et eksempel på kredittkort med slike vilkår er DNB Mastercard.

I tillegg kan også avbestillingsforsikring og egenandelsforsikring være inkludert. Avbestillingsforsikringen innebærer at du og de du har kjøpt reise sammen med kan avbestille reiser kjøpt med kredittkortet.

Egenandelsforsikringen gjør at du kan få dekket egenandelen ved skade på leiebil. Et kredittkort med egenandelsforsikring er TF Bank Mastercard. Her får du inntil 10 000 kroner dekket ved skader på eller tyveri av leid bil.

Forsikringsvilkårene kan variere fra bank til bank. Det er derfor viktig at du undersøker vilkårene før avreise, og at du velger et kredittkort med forsikringer som passer for dine behov.

Lesetips: Se mer om kredittkort med reiseforsikring på denne siden.

#6. Bruk i utlandet

Du kan få flere forsikringer inkludert i kredittkortet, og du bør sammenligne vilkårene for forsikringer hos flere kortutstedere. Reiser du mye, bør du vurdere å gå for et kredittkort med god reiseforsikring.

De fleste kredittkort tar gebyrer for uttak i minibank i utlandet. Bank Norwegian er en av få banker som ikke tar slike uttaksgebyrer.

Når du skal betale for en vare i utlandet, får du alltid opp to alternativer på bankterminalen: å betale i lokal valuta eller i norske kroner. Det vil alltid lønne seg å velge lokal valuta. Valutapåslaget legges til beløpet du handler for, og er bankens garanti for å ikke tape på eventuelle valutaendringer.

Ved å være bevisst på valutapåslaget på ulike kredittkort, kan du spare penger. Prisene varierer ikke mye, men ved hyppig bruk i utlandet, vil det likevel spille en rolle.

Eksempel på valutapåslag

  • Bank Norwegian: 1,75%
  • Trumf Visa: 1,90%.
  • Nordea Premium: 2%
  • Amex Express Gold: 2,5%

Reiser du ofte til utlandet, bør du derfor sammenligne vilkår for både gebyrer og valutapåslag hos ulike kredittkort.

Oppsummering

  1. Valutapåslaget kan variere fra 1,75% til 2,5%. Foretar du mange kjøp i utlandet, kan du spare penger ved å velge et kredittkort med lavt valutapåslag.

    Når du skal velge kredittkort, bør du ta hensyn til egne behov, og sørge for å velge et kort som er tilpasset deg. Ved å velge fordelsprogram og bonuser i butikker du bruker ofte, kan du spare penger.

  2. Sammenlign den effektive renten og den rentefrie perioden. Dette kan variere mye fra bank til bank. Ønsker du å utsette betalingen, er dette et viktig punkt for å slippe å betale mer enn nødvendig i renter.
  3. Reiser du mye til utlandet, bør du sammenligne gebyrer, valutapåslag og vilkår for inkluderte forsikringer.
  4. Trenger du en høy kredittramme, og har en økonomi som kan tåle dette, kan du gå for et kredittkort med kredittramme på 150 000 kroner. Husk at kredittrammen først vil fastsettes etter utført kredittvurdering.
Meny