Vær oppmerksom på rabattgrensene på kredittkort

Kredittkort kommer med mange fordeler, blant annet bonuser og rabatter. Men visste du at de fleste banker også operer med en grense for hvor mye rabatt du kan få? Her får du alt du trenger å vite om rabattgrenser på kredittkort.

Kredittkort har rabatter og bonuser

Før var kredittkort kjent som noe som var forbeholdt «eliten», og ryktet til kredittkort har kanskje også vært ufortjent dårlig, med fokus på den høye effektive renten.

I dag er kredittkort allemannseie. Ifølge E24 finnes det over 6,3 millioner kredittkort i Norge i dag, fordelt på litt over 4 millioner voksne. Alternativene er mange. Flere og flere aktører tilbyr kredittkort. Felles for de fleste kredittkort er at de tilbyr rabatter, bonuser og cashback.

Lesetips: Se mer om cashback kredittkort her på denne siden.

Ved å bruke kredittkortet til kjøp, kan du samle poeng som igjen kan brukes til å betale for ulike varer og tjenester.

Rabatter gis på varer og tjenester i flere kategorier, blant andre:

 • Matservering: Restauranter og andre serveringssteder.
 • Reise: Flyreiser, båtreiser, togreiser o.l.
 • Arrangementer: Kulturarrangementer, som teater, kino o.l.
 • Matvarer: Dagligvarebutikker.
 • Klær: Klesbutikker, fysisk og på nett.
 • Helse og velvære: Treningssentre, helsesentre, velværesalonger.
 • Bil: Trafikkopplæring, drivstoff, vask av bil o.l.
 • Annet: Andre butikker, fysiske og på nett.

Hvor mye rabatt kan jeg få med kredittkortet?

Rabattene kan variere fra 5-70%, avhengig av kortleverandørens vilkår og avtaler med ulike butikker og bedrifter. Det kan altså være penger å spare ved å benytte seg av disse rabattene.

Priseksempler rabatt på kredittkort

 • Fordelsprogrammet Dealpass, som blant annet føres av Santander Red kredittkort, Santander Flexi Visa og TF Bank kredittkort, har 20-70% rabatt på utvalgte varer og tjenester.
 • DNB Mastercard: Her tilbys 3-4% rabatt på drivstoff. Dette avhenger av hvilken type kredittkort du har.
 • Re:member Mastercard: Du får opptil 25% i 200 nettbutikker, på varer og tjenester innen kategorier som reise, hotell og klær.
Mange kredittkort skilter med gode rabatter og fordelsprogrammer, men det snakkes lite om rabattgrensen. De fleste har en grense for hvor mye rabatt du kan benytte deg av, og denne bør du undersøke før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal gå for.

Hva er rabattgrense på kredittkort?

Kredittkortets rabatter og bonuser fremmes ofte i markedsføringen, og konkurransen mellom kortutstederne er stor. Likevel er det én ting det snakkes lite om: at de fleste kredittkort har rabattgrenser.

For å ikke gå i fella ved å gå for et kredittkort som lover mer enn det kan holde, råder vi deg til å undersøke hvilke rabatter og rabattgrenser som gjelder. Dette kan du gjøre via nettsidene til kortutsteder, eller i vilkårene i avtalen din.

Rabattgrense på kredittkort viser til maksgrensen for hvor mye rabatt du kan få på bestemte kjøp. Du har kanskje selv oppdaget at du ikke får rabatt på en ubegrenset mengde varer? Da er det nettopp rabattgrensen du blir stanset av.

Det er ikke enkelt å komme unna denne rabattgrensen, for de fleste kortutstedere har en rabattgrense. Men hvor mye denne grensen er på, vil variere fra bank til bank, og noen ganger fra kort til kort.

Slik fungerer rabattgrensen på kredittkort

Rabattgrensene kan fungere slik at det beregnes per måned eller år, per kategori eller innad i hver butikk. Den årlige grensen fungerer slik at når du har opptjent et visst beløp i cashback eller rabatt, kan du ikke bruke flere rabatter før neste år.

Noen butikker har grenser for hvor mye rabatt du kan få i deres butikker. Det kan også foreligge en grense på kredittkortet for rabatt på bestemte kategorier, som for eksempel matvarer.

De laveste grensene kan ligge på 2000 kroner per år. Ved slike lave rabattgrenser er det ikke mye penger å spare. Du bør derfor undersøke rabattgrensene hos din kredittkortleverandør.

Eksempler på rabattgrense hos ulike kredittkort

KredittkortRabattgrense mndRabattgrense år
DNB MastercardIngen50 000
Re:member MastercardIngenIngen
Instapay Mastercard5003 000
Ikano Visa500 3 000
Santander Flexi Visa-2 000

Hvor høy rabattgrensen er varierer. For eksempel har Santander Flexi Visa en grense på 2000 kroner årlig, mens Instapay Mastercard har en grense på 3000 kroner.

Derfor har bankene rabattgrenser

Vi må ikke glemme at kredittkortleverandørene skal tjene penger på kundenes kredittkortbruk.

Kredittkortleverandørene tjener penger på årsavgifter og andre gebyrer, samt på kunder som ikke betaler gjelden innen forfallsdato. Renten begynner først å løpe etter en periode med rentefri betalingsutsettelse.

Mange kunder betaler sin gjeld før fristen, og dette alene gir ikke nok inntekt. Bankene trenger derfor flere inntektskilder. Og kanskje nettopp derfor har de rabattgrenser.

Bankene inngår avtaler med butikker og bedrifter for å kunne tilby rabatter. Slik vil kredittkortkunder handle hos nettopp disse butikkene, og banken vil kompenseres.  Ved å sette grenser for hvor mye rabatt kundene kan bruke, sørger bankene for at de ikke taper på rabattene.

Dette bør du gjøre for å benytte deg av rabatten på best mulig måte

#1. Sørg for at du har et kredittkort med riktig type rabatter

For at du skal kunne benytte deg av rabattene på best mulig måte, bør du sammenligne flere kredittkort og sørge for at du leser og forstår vilkårene for rabatter og fordelsprogrammer.

Hvis du ikke kjører bil, trenger du ikke et kredittkort med rabatt på drivstoff. Handler du klær kun på bruktmarkedet, trenger du ikke rabatt på klær i butikker. Tenk deg godt om; hva trenger du rabatt på? Velg ut fra ditt behov.

#2. Sammenlign flere kredittkort før du bestemmer deg

Du bør, som alltid, bruke tid på å samle informasjon om og sammenligne ulike kredittkort. Sett deg inn i hvilke rabatter og bonuser de ulike kredittkortene tilbyr. Slik kan du lettere finne det kredittkortet som er mest lønnsomt for deg.

Det finnes egne sammenligningstjenester på nett hvor du enkelt kan sammenligne flere kredittkort.

Lesetips: Derfor bør du søke om kredittkort hos flere tilbydere.

#3. Les vilkårene godt

For å kunne benytte deg av rabattene på best mulig måte, bør du lese vilkårene for kredittkortet. Undersøk hvor høy rabattgrensen er, og planlegg hvordan kan du få mest mulig ut av rabattene. Da er det større sjanse for at du kan spare penger på kredittkortbruken.

Oppsummering

 1. Kredittkort tilbyr rabatter, bonuser og cashback, og bruker ofte dette i markedsføringen. Vær likevel bevisst på at de fleste kredittkort har en grense for hvor mye rabatt du kan benytte deg av. Dette kalles rabattgrense.
 2. Rabattgrensen varierer fra bank til bank og kredittkort til kredittkort. Re:member Mastercard har ingen rabattgrense, mens Ikano Visa og InstaPay har en grense på 3000 kroner hvert år.
 3. Kredittkortutstedere har rabattgrenser for å sikre at de får nok inntekt.
  Du bør sammenligne flere kredittkort for å finne det beste fordelsprogrammet for deg. Sørg for å velge et kredittkort som har rabatter på varer og tjenester du pleier å handle. Slik kan du spare penger. 
Meny