Legg kredittkortet ditt i Vipps

Vipps er lettvint og praktisk, og kan brukes i de fleste tjenester og butikker. Visste du at man også kan legge inn kredittkort som betalingsmetode i appen? Slik gjør du det.

Vipps

Vipps har blitt en veldig populær betalingsløsning i Norge og kan nå brukes tilnærmet overalt.

I 2015 lanserte DNB appen Vipps. Der man før måtte overføre penger via kontonummer, kunne man nå «vippse» over pengene man skyldte.

Først kunne man kun bruke Vipps til å overføre penger til andre med appen, men utviklingen skjedde raskt. Flere og flere nordmenn oppdaget brukervennligheten, og vipps sto seg ut som en enkel og brukervennlig løsning for betaling via mobiltelefonen. Ifølge Store Norske Leksikon hadde Vipps i 2017 omtrent 2,5 millioner brukere, og snart kom også flere banker inn på eiersiden.

Vipps kan brukes nesten overalt der du handler. Det er enkelt å komme i gang med å bruke appen, og du kan endre betalingskort når du vil. Du kan også legge inn flere kort.

Slik legger du inn et kredittkort hos Vipps:

 1. Velg Profil
 2. Velg Konto og kort
 3. Velg Legg til kort
 4. Fyll inn kortnummeret, utløpsdato og CVC (CVC koden er de tre siste tallene i signaturfeltet på baksiden av kredittkortet)
 5. Trykk Legg til/Registrer.

Husk å gi kortene navn, slik at du vet hvilket kort du bruker når du skal betale med Vipps.

Appen er gratis, men om du betaler summer over 5000,-, vil det påløpe et gebyr.

Fordeler med kredittkort i Vipps

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort fremfor debetkort.  Blant annet har du reiseforsikring og varekjøpforsikring inkludert i de fleste kredittkort. Sistnevnte sikrer at du får pengene tilbake om du ikke mottar en vare du har betalt for.

Mange banker har også andre fordeler som følger med kortet – og disse gjelder også ved betaling i Vipps, så lenge kjøpet oppfyller kravene til banken.

Her er noen eksempler på goder som medfølger fra ulike leverandører:

DNB kredittkort:

 • Reiseforsikring inkludert
 • Rabatt på lading av elbil og på alt du handler på bensinstasjoner

Bank Norwegian:

 • CashPoints til å kjøpe flyreiser med Norwegian
 • Dagligvareforsikring og reiseforsikring

Santander:

 • 4% bonus på utvalgte kategorier (klær, sko, sport o.l.)
 • 25% rabatt hos utvalgte spisesteder
 • Reiseforsikring inkludert
Du kan trygt bruke kredittkort i Vipps. Med kredittkort kan det være enklere å få tilbake pengene, om du ikke mottar en vare du har betalt for.

Regningsbetaling med Vipps

Du kan bruke Vipps til å betale regninger, også med kredittkortet som betalingskort. Dette er stort sett uproblematisk og enkelt.

Men her må du være bevisst på to ting. Mange banker trekker et beløp for hver gang du betaler regninger med kredittkortet. Du kan også miste rentefri betalingsutsettelse.

Hos Sparebank1, for eksempel, har man ikke de samme rettighetene når man bruker kredittkort for regningsbetaling. Hvis man kjøper en vare på avbetaling, og den ikke dukker opp, har man ikke forsikring.

En trygg løsning

Å betale med kredittkort er i dag en svært trygg betalingsløsning. Før trengte man kun å legge inn kortopplysningene, og dermed var det enkelt å misbruke kortet om det havnet i feil hender. I dag må all betaling godkjennes via BankID – og dermed ivaretas din sikkerhet i mye større grad.

Ved å bruke kredittkort i vipps, har du forsikringer på varer du kjøper. Sjekk også ut hvilke goder som følger med kredittkortet hos banken din, for mange kort har rabatter i ulike butikker.

Oppsummering

 1. Vipps kan brukes som betalingsmetode i mange butikker, og transaksjoner opptil 5 000 kroner er gebyrfrie. Det er mulig å legge til kredittkortet i Vipps. Dette gjøres enkelt i appen.
 2. Å bruke kredittkort fremfor debetkort, gir mange fordeler. Varekjøpsforsikring og reiseforsikring er ofte inkludert, og du får rabatter og bonuser. I tillegg er det trygt å betale med kredittkort.
 3. Vær bevisst på at regningsbetaling med kredittkort i Vipps kan medføre gebyr, og at du kan miste den rentefrie betalingsutsettelsen som følger med kredittkortet.
Meny